به گزارش عصرتبریز، انتخابات دوازدهم هم به زودی برگزار می شود و شاخ و شانه کشیدن های حریفان پایان می یابد اما آنچه پیروز است رای مردم است.
اصولگرایان پس از یک سال رایزنی و جلسات متعدد هیچ گزینه ای برای ریاست جمهوری نداشتند تا مقابل حسن روحانی قرار دهند. آنقدر بی مهره بودند که به ناچار به سراغ سید ابراهیم رئیسی که در جایگاه عالی در آستان قدس رضوی بود رفتند تا او را راضی کنند آلوده سیاست شود. اصرارها برآن شد تا رئیسی بیاید.
چهره ای جدید که هم جزو سادات علوی است و هم نسبت به سایر چهره های شاخص اصولگرا مهره سوخته نیست و اصولگراها به این تصور هستند که همانند سال ۸۴ برگ برنده ای را برای گرفتن رای مردم ارائه دهند.
اما اصولگراها یک جای کار را محاسبه نکردند و آن این بود که رئیسی هیچ حرفی برای مدیریت کشور ندارد چون کارنامه او در سیاست و کشورداری و حتی استانداری چند شهر پاک پاک است و این بی تجربگی برای ایرانیانی که نسبت به قبل باهوش تر شده اند گران تمام شود. در ضمن رئیسی در مناظرات و مصاحبه ها نشان داد که اطلاعات کمی از مدیریت کشور دارد و به جای ارائه برنامه کلی گویی کرده و وعده های بزرگی می دهد تا شاید با این وعده های بزرگ رای خوبی جذب کند.
مهره دیگر اصولگراها محمد باقر قالیباف مهره سوخته سال ۹۲ بود که دیگر مقبولیت مردمی ندارد. حتی قالیباف نمی تواند نقش کاندیدای پوشسی ایفا کند چون این مهره سالهاست از بازی کنار گذاشته شده و استفاده مجدد از او ریسک بالایی دارد. قالیباف با حمله به دولت و عملکرد روحانی سعی در معرفی بهتر خود دارد در حالی که اخبار انتقادی بر عملکرد وی در شهرداری تهران در فضای مجازی دست به دست می شود و آنقدر انتقاد در ۱۲ سال مدیریتش وجود دارد که جای ابهام نیست.
در مورد میرسلیم و هاشمی حرفی برای گفتن نیست چون به هیچ عنوان شانسی برای انتخاب شدن ندارند.
اما می ماند ۲ چهره دیگر بازی که یکی حسن روحانی رئیس جمهوری که زبانی برای دفاع از عملکردش ندارد و دوم اسحاق جهانگیری بدون حاشیه سیاسی و اقتصادی که در مناظره با حمایت از هاشمی و اصلاح طلبان بسیاری از آرای خود را از میان مردم مستقل و اصولگرا از دست داد.
در مناظره نخست همه چشم ها به اسحاق جهانگیری خیره شد و حتی گفتند بهتر است روحانی به نفع جهانگیری کناره گیری کند و بازی مدودف و پوتین در روسیه تکرار شود اما اصلاح طلبان می گویند رای ما روحانی است هرچند اگر به ما بدکرده است. اگر روحانی رئیس جمهور دوازدهم نشود نخستین بار است که ملت رئیس جمهوری را فقط برای ۴ سال انتخاب کردند و به نوعی استیضاح ملی او رقم می خورد برای همین اصلاح طلبان حتی به زور سید محمد خاتمی هم شده رای اکثریت خود را برای ماندن روحانی در سبد می ریزند.
از تحلیل سیاسی می توان دریافت که روحانی رئیس جمهور می ماند اما مردم ایران در بیشتر موارد ثابت کردند که غیرقابل پیش بینی هستند. پس باید یک احتمال دیگر هم در نظر گرفت و آن اینکه رئیسی با رای ۵۱ درصد رئیس جمهور شود. اما اصلاح طلبان معمولا برگ برنده خود را دقیقا ۹۰ رو می کنند برای همین باید منتظر ماند.