کاظم صحتی رئیس اتحادیه تابلو فرش سردرود نیز معتقد است با توجه به رکود اقتصادی حاکم بر کشور و کل صنوف ، امسال سالن اختصاصی تابلو فرش سردرود در بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی فرش تهران سال خوبی را پشت سر گذاشت .
وی افزود: : با توجه به تجربه کسب شده در دو سال اخیر در سالن اختصاصی تابلو فرش ، امسال تولیدکنندگان تابلو فرش سردرود نسبت به سال قبل تجربه خوبی بر تجربیات خود افزودند چراکه نمایشگاه فرش تهران بزرگترین رویداد فرش جهان است و امسال بیست و ششمین تجربه خود را پشت سر گذاشت .
وی در ادامه با تاکید بر با تدابیری اتخاذ شده از سوی تنها اتحادیه تابلو فرش کشور « سردرود » گفت : با همکاری مرکز ملی فرش ایران و همراهی ستاد اجرایی نمایشگاه ، سردرود و تولید کنندگان تابلو فرش این شهر با انسجام و وحدت در قالب یک سالن اختصاصی موفق شدند ، تولیدات خود را مستقیم در معرض نمایش بگذارند.
صحتی همچنین به اظهارات غرفه داران ، تجار و علاقمند به تابلو فرش سردرود نیز اشاره دارد و می گوید : با ایجاد این سالن ، تهیه و عرضه تابلو فرش برای هر سه طیف سهل الوصول و راحت از قبل شده است .
لازم به ذکر است ، امسال برای اولین بار یک غرفه به عنوان پایلوت برای ارائه تابلو فرش با شناسنامه صادره از طرف اتحادیه تابلو فرش ، مورد بهره برداری قرار گرفت که تحسین و تایید مسئولین امر واقع شد .
طی روزهای گذشته غرفه داران با تجار تابلو فرش مراودات تجاری موفق انجام دادند که منجر به ارائه سفارش از این تجار شد و امسال به ترتیب تجار تابلو فرش کشور چین ، هند ، ژاپن ، امریکا بیشترین بازدید را از این سالن داشتند .
گفتنی است موضوع ساخت شهرک صنفی تابلو فرش سردرود با همکاری سازمان صنعت ، معدن و تجارت ، شرکت شهرک های صنعتی ، شهرداری و شورای اسلامی شهر سردرود و اتحادیه تابلو فرش مدتی است در دستور کار مسولین استانی قرار دارد .
امسال سومین سال پیاپی است که سردرود از سالن اختصاصی برخوردار است ؛ سردرودی ها در نمایشگاه بین الملی فرش تهران به عنوان بزرگترین نمایشگاه فرش دستباف جهان ، فضایی حدود ١٧٠٠ متر در قالب ٣۵ غرفه متشکل از ١٠٠ کارگاه تولیدی ، تولیدات هنرمندانه خود را به نمایش گذاشته اند .
همچنین سردرود ، تنها شهری از استان آذربایجان شرقی است که دارای سالن اختصاصی با نظارت و مدیریت تنها اتحادیه تابلو فرش کشور است ؛ از این رو اکثر بازدید کنندگان این اقدام را تحسین و علاقه مندند که از سردرود ، پایتخت تابلو فرش جهان بیشتر بدانند .
در خصوص تعداد بافندگان و هنرمندان و نیز افراد شاغل مرتبط فرش سردرود ، آمار دقیقی تاکنون ارائه نشده است ولی آنچه طبق برخی برآورده ها بدست آمده ، در این شهر حدود ۷۰۰۰ نفر به این حرفه مشغول بوده و نزدیک به ۴۰۰۰ دار قالی فعال می باشد ، در همین رابطه بیش از صدها نفر نیز در مشاغل مرتبط نظیر : تجارت فرش ، رنگرزی ، فروشندگی مصالح ، طراحی نقشه قالی ، تولید ابزار آلات و … مشغول به فعالیت بوده و از طریق آن امرار معاش می کنند. عمده درآمد اهالی این شهر نیز از طریق قالی بافی صورت گرفته و اشتغال به فرش بعنوان مهمترین و اصلی ترین حرفه مردم سردرود به حساب می آید.
بیشترین حجم تولید فرش سردرود را امروزه تابلوهای هنری تشکیل می دهند . از نقش زنان نیز در این عرصه نباید گذشت ، هر چند تعداد کمتری از زنان سردرودی در این حرفه فعالیت دارند ولی حضور غیرمستقیم آنها در این رابطه قابل ملاحظه است.
منبع: باشگاه خبرنگاران