به گزارش عصرتبریز، مجید خدابخش اهل سخنرانیهای طولانی و آنچنانی نیست و آرام و اندک سخن میگوید، اما چند جملهای که در هر مراسم و یا جلسهای به زبان میآورد خوراک یک خبر کامل و پرمحتوا را برای خبرنگاران مهیا میکند و خبرنگاران در درج سریع و آنلاین خبر او مشکلی نخواهند داشت.
این مرد اردبیلی خستگی نمیشناسد و جلساتش تا پاسی از شب ادامه دارد و با وجود بازدیدها و جلسات متعدد روزانه خود، اکثر مطالبی را که رسانههای مختلف در موردش نوشتهاند به دقت مطالعه میکند و برای قلم اهالی رسانه وزن زیادی قائل است.
چند روز بیشتر از ورود خدابخش به آذربایجانشرقی نمیگذرد که جلسات جداگانهای با اعضای هیات مدیره انجمن مدیران مسوول، انجمن صنفی روزنامهنگاران و خانه مطبوعات استان تشکیل میدهد و گویا علاقه وافری به شنیدن نکته نظرات اهالی رسانه در موضوعات مختلف و استفاده از آنها در تصمیمگیریهای خود دارد.
استاندار جدید آذربایجانشرقی وقت زیادی را صرف بازدید از نمایشگاه کتاب تبریز و بهویژه غرفههای مطبوعات و خبرگزاریها میکند و ترجیح میدهد با تک تک اهالی رسانه دیدار و گفتوگو داشته باشد. حتی در نمایشگاه مطبوعات کشور نیز حضور مییابد.
همه این رفتارها نشان میدهد استاندار سابق اردبیل چهرهای کاملا رسانهای داشته و هیچ ابایی از پاسخگویی به سوالات ریز و درشت خبرنگاران و شنیدن مطالبات آنها ندارد.
با این وجود اگر بخواهیم عملکرد خدابخش را در این مدت اندک مثبت ارزیابی کنیم سخن به گزاف گفتهایم و قطعاً بیراهه رفتهای، همانطور که نگاه منتقدانه به عملکرد او نیز در این مدت کم به دور از انصاف خواهد بود.
باید منتظر بمانیم و ببینیم آیا این چهره رسانهای قدرت تحمل انتقادات رسانههای مختلف را خواهد داشت یا مثل برخی از مدیران راه تهدید و تطمیع را در پیش میگیرد. باید ببینیم دکتر خدابخش تا چه اندازه خواهد توانست در گرهگشایی مسائل کور استان توفیق یافته و راه توسعه پایدار آذربایجان را هموارتر کند.
استان آذربایجانشرقی در چهار سال گذشته و در دوران مسوولیت اسماعیل جبارزاده توفیقاتی داشته و توانسته است در زمینههایی مثل مبارزه با اعتیاد، قاچاق کالا و ارز، مسائل امنیتی و انتظامی و سایر حوزهها عملکرد نسبتاً رضایتبخشی داشته باشد اما بودند مسائلی که با وجود همه تلاشهای صورت گرفته در پیچ و تاب بروکراسیها، کارشکنیها و کملطفیها گرفتار آمدند و حالا چشم به همت مجید خدابخش دوختهاند.
شاید بد نباشد در این مجال به برخی از گرههای کور استان آذربایجانشرقی در چند سال گذشته اشاره کنیم و به دکتر خدابخش یادآور شویم:
آقای استاندار! مافیای هولناک مس سونگون قلب آذربایجان را جریحهدار کرده و مردم این دیار مدتهاست از غلبه بر این مافیا ناامید شدهاند. این درحالی است که فقط درآمد حاصل از خام فروشی مس این معدن حدود ۲ هزار میلیارد تومان برآورد میشود که ۱۰ درصد آن برابر با کل بودجه عمرانی آذربایجانشرقی است و از آنجایی که این درآمد از استان خارج میشود، نمیتوانند مثلاً جاده خواجه-ورزقان را تکمیل کنند تا لااقل کارگران زحمتکش معدن در رفت و آمد جاده جان خود را از دست ندهند!!
آقای استاندار! دریاچه ارومیه دارد کاملاً خشک میشود، وزش بادهای نمکی بر فراز دریاچه و پیدایش ذرات نمک در هوای مناطق اطراف شیوع بیماریهای جدید و خطرناک را برای مردم منطقه که اکثرا کشاورزند و به سختی روزگار میگذرانند باعث شده است.
میگویند اگر دریاچه خشک شود سر ایران، آذربایجان تبدیل به کویر برهوت میشود، درست است تنها ۱۰ درصد آب دریاچه باید از طریق استان ما تأمین شود و ۹۰ درصد تأمین آب آن را هم استانهای آذربایجانغربی و اردبیل به عهده گرفتهاند، اما اگر دریاچه خشک شود این آذربایجانشرقی است که بیشترین لطمه را خواهد دید، پس حق بدهید که مردم استان ما بیشتر نگران و در صرافت احیای دریاچه باشند.
آقای استاندار! اتوبان مرند-تبریز-بازرگان با وجود تلاشها و پیگیریهای مجدانه دکتر جبارزاده در پیچ و تاپ بروکراسی اداری و کارشکنی کارشناسان وزارتخانهها گیرافتاده و سرمایهگذار ترک این پروژه فرار را بر قرار ترجیح داد و همچنان نگران وضعیت بلاتکلیف این اتوبان مهم و حیاتی هستیم.
آقای استاندار! تا کنون حل مسائل کارخانجات بحرانی و مشکلدار استان به اعطای وام خلاصه شده و هنوز اصل مشکل به قوت خود باقی است، اکثر واحدهای تولیدی استان با حدود ۳۰ درصد از ظرفیت خود فعالیت میکنند و اگر هم به هر طریقی بتوانند با ظرفیتی بالاتر کار کنند با مشکل کمبود برق مواجه میشوند و این در حالی است که میزان تولید و مصرف برق در استان برابر بوده و احداث نیروگاه ۵ هزار مگاواتی در استان هم در هالهای از ابهام قرار گرفته است.
آقای استاندار! راهآهن میانه – تبریز ما را که باید ۱۰ سال پیش افتتاح میکردند هنوز بلاتکلیف رها کردهاند و تازه میخواهند یک سال بعد تا بستانآباد برسانند!
آقای استاندار! بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی تأمین اجتماعی تبریز که دو سال پیش در منطقه خاوران کلنگزنی شد هنوز گرفتار تأمین سرمایه است و نتوانسته علاج درد بیماران کم بضاعت شهر و استان باشد.
آقای استاندار! حدود ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده و حاشیهای تبریز هنوز فریفته شعارهای مسوولان است و گویی قرار نیست به سامانی برسد!!
آقای استاندار! چندی است شاخصهای اقتصادی سر ایران دیگر چنگی به دل نمیزند و این دیار با وجود همه جاذبههای فرهنگی، تاریخی و طبیعی خود طعم تلخ مهاجرفرستی را تجربه میکند و نخبگانش را یکی پس از دیگری از دست میدهد. میگویند نرخ بیکاری اینجا پایین است که همین سخن فریبنده جلوی سرمایهگذاری دولت برای ایجاد اشتغال در آذربایجان را گرفته است.
همه میدانیم نرخ پایین بیکاری به دلیل مهاجرت نیروی کار از اینجا برای یافتن فرصتهای شغلی است نه چیز دیگر. و اگر سرمایهگذاریهای مناسبی در این ارتباط صورت نگیرد همچنان آذربایجان روند افول سرمایههای مادی و انسانی خود را شاهد خواهد بود.
آقای استاندار! مسائلی مثل تأمین آب تبریز، عدم تکمیل به موقع پارک بزرگ تبریز، مسیر ناهموار صادرات محصولات تولیدی استان و ناآشنایی تولیدکنندگان با آخرین تکنولوژیهای بستهبندی محصولات، صنعت مغفول مانده گردشگری استان که حالا مقوله تبریز ۲۰۱۸ را تحت تاثیر قرار داده و هزار مسئله و مشکل دیگر که قطعاً حضرتعالی کاملا در جریان آنها هستید، چشم به چارهسازی شما دوختهاند.
نگارنده: لیلا حسینزاده