اختتامیه بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی حوزه یک کشوری/ قصه راه صحیح انسانی زیستن را می آموزد
اختتامیه بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی حوزه یک کشوری/ قصه راه صحیح انسانی زیستن را می آموزد
اختتامیه بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی حوزه یک کشوری توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان‌ شرقی در محل تالار اندیشه ائل گلی تبریز برگزار شد.

به گزارش عصرتبریز، اختتامیه بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی حوزه یک کشوری توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان‌ شرقی و با حضور رحیم شهرتی فر معاون سیاسی امنیتی استانداری آذربایجان‌شرقی، رضا قمرزاده معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کشور(دبیر بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کشور)، هادی یوسف زاده مدیر کل کانون پرورش فکری استان( دبیر حوزه یک جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی)، صدیقه حسن زاده مدیر کل آفرینش های فرهنگی کانون کشور، مدیر کل های کانون استانهای منطقه ۱ کشوری، کارشناسان ستادی کل کشور و دانش آموزان مدارس مختلف تبریز در محل تالار اندیشه ائل گلی تبریز برگزار شد.

قصه راه صحیح انسانی زیستن را می آموزد

معاون سیاسی امنیتی استانداری آذربایجان شرقی در آئین اختتامیه بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی حوزه یک کشوری گفت: جشنواره حاضر، چنانکه از اسمش پیداست به بیان فرهنگ اصیل و غنی می پردازد و یک راه صحیح و انسانی زیستن و با عاطفه بودن را برای ما نشان می دهد.

رحیم شهرتی فر ادامه داد: قصه و قصه گویی عواطف و احساسات را به جریان در می آورد و این نشان می دهد که ما صرفا به دنبال یک زندگی ماشینی و خشک نیستیم.

وی افزود: اگر به دنبال افزایش مازاد ثروت ملی هستیم و در صدد دسترسی به آخرین دستاوردهای  تکنولوژی هستیم اما باز در کنار آنها به قصه گویی نیاز داریم تا درس محبت، بشر دوستی، همنوع پروری را فرا گیریم.

وی با بیان اینکه قصه گویان تلاش های درخوری برای کودکان و نوجوانان انجام می دهند، افزود: کانونیان می توانند جهت دهی مناسبی برای کودکان و نوجوانان داشته باشند.

شهرتی فر اضافه کرد: بنده به عنوان یک عضو قدیمی کانون بسیار خوشحالم که در این جمع قرار دارم و باید بگوئیم که ما نمی خواهیم تجربه مغرب زمین را تجربه کنیم ما به دنبال حیات معقول هستیم و اگر بخواهیم توسعه یافتگی را تعریف کنیم باید اینطور گفت توسعه  یافتگی با آرامش روحی روانی و معنوی باید توام باشد و قصه تامین بخشی از این آرامش را به دوش می کشد.

قصه محوری ترین فعالیت کانون پرورش فکری است

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور در آیین اختتامیه بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی حوزه یک کشوری گفت: حضور پر شور کودکان و نوجوانان به عنوان سرمایه های معنوی کانون پرورش فکری در مراسم اختتامیه موجب خرسندی و افتخار این نهاد فرهنگی می باشد و این نشانگر این است که کانون توانسته در دل این سرمایه ها نفوذ کند.

رضا قمرزاده ادامه داد: خداوند به لحاظ نهادینه کردن عقل و هوش در انسانها، ما آدمها را از دیگر مخلوقات خود متمایز کرده و به همین علت ما را اشرف مخلوقات نام نهاده است.

وی افزود: اگر بخواهیم قصه و قصه گویی را در کانون توصیف کنیم، می توانیم آن را به قصه عسل تشبیه کنیم که هماره مثل شهد عسل برای کودکان شیرین بوده و هست.

دبیر بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی گفت: قصه وسیله تاثیر گذاری است حتی کودکان و نوجوانان اگر بخواهند با بزرگترها ارتباط بگیرند و پیام یا مطلبی را برسانند از ابزار قصه استفاده می کنند تا پیام مورد نظر خود را منتقل کنند.

قمرزاده تصریح کرد: قصه در بین کودکان و نوجوانان، خانواده ها، مربیان و مادران معنا و زیبایهای خاص خود را دارد چرا که پیام فطرت و پیام درونی که بر ذهن متبادر می شود از قصه گویی خارج می شود.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین فعالیت های کانون قصه گویی است، گفت: فعالیت‌های کانون پرورش فکری توأم با تفکرمحوری است و قصه‌گویی یکی از این فعالیت‌ها را شامل می‌شود که پس از کتاب‌خوانی از فعالیت‌های شاخص و برجسته‌ی مربیان در مراکز فرهنگی‌هنری سراسر کشور است.

قمرزاده ضمن تشکر ویژه از مدیر کل کانون استان آذربایجان شرقی و عوامل اجرایی کانون پرورش فکری استان گفت: ترویج فرهنگ قصه‌گویی مهم‌ترین هدف برگزاری این جشنواره بود چراکه قصه‌گویی یکی از سنت‌های قدیمی خانواده‌های ایرانی است و در تربیت کودک و نوجوان نقش مهمی دارد.

کشف و معرفی استعدادها از اهداف جشنواره های قصه‌گویی است

مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان آذربایجان‌شرقی در آیین اختتانیه بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی حوزه یک کشوری در تبریز گفت: خداوند متعال را شاکر و سپاسگزارم که فرصت و توفیق میزبانی این جشنواره بسیار مهم و تاثیرگذار فرهنگی را نصیب استان زرخیز و شهید پرور آذربایجان شرقی نمود تا امکان خدمت برای شما هنرمندان قصه گوو سفیران این فعالیت فرهنگی ماندگار فراهم شود.

هادی یوسف زاده افزود: مرحله حوزه یک کشوری بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه گویی را در حالی به پایان رساندیم که در دو روز گذشته شاهد هنرمندی قصه گویانی خلاق و توانمند از استان های آذربایجان شرقی آذربایجان غربی اردبیل زنجان قزوین و گیلان بودیم و استقبال پرشور بیش از دو هزار کودک و نوجوان، دانشجو خانواده ها و اولیای تربیتی نشان از پویایی این جشنواره در شهر تاریخی تبریز و پتانسیل و استعداد این شهر برای میزبانی برنامه های فرهنگی در ابعاد کشوری و بین المللی است.

دبیر حوزه یک بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی ادامه داد:کشف و معرفی استعدادهای ارزشمند در زمینه قصه گویی به ویژه در بین نوجوانان به عنوان سرمایه ها و ذخایر آینده میهن اسلامی از اهداف جشنواره های قصه‌گویی است که همواره مورد تاکید معاون فرهنگی کانون بوده و امروز نیز با حضور فعال اعضای نوجوان استان در این برنامه شاهد این امر بودیم.

یوسف زاده اضافه نمود: در آستانه رویداد بزرگ تبریز ۲۰۱۸ برگزاری این جشنواره را به فال نیک می گیریم.

وی اظهار داشت: اجرای ۳۴ قصه، اعزام قصه گویان به بیش از ۱۶ مدرسه و استقبال غیرقابل وصف دانش آموزان این مدارس از قصه گویان اعزامی، برگزاری دو نشست تخصصی و علمی در دانشگاه فرهنگیان و اداره کل کانون استان از برنامه های این جشنواره بود که بحمدالله در کیفیتی مناسب و شایسته برگزار شد.

وی در پایان ضمن ابراز خوشحالی برای برگزاری جشنواره در فضایی شاد و با نشاط ، ساده و صمیمی اما پرخاطره و دلنشین، از بذل توجه ، عنایت و اعتماد مدیر عامل کانون پرورش فکری آقای حاجیان زاده و معاونت فرهنگی کانون آقای قمراده و مدیرکل آفرینش های ادبی فرهنگی سرکار خانم حسن زاده  در واگذاری میزبانی جشنواره به تبریز قدردانی کرد.