به گزارش عصرتبریز، مسعود پزشکیان عصر امروز در مراسم گرامیداشت روز مهندس در تالار پتروشیمی تبریز اظهار کرد: تصور میکنند هر مسوولی در جایی باشد، میتواند رهنمود بدهد در حالی که چنین نیست و باید یک متخصص در موارد لازم حرف بزند.
وی با بیان اینکه از جمله تهدیدها و خطرهایی که در امر مهندسی مشاهده میشود، عدم تناسب بین تولید و عرضه است، گفت: در یک دوره مدیریتی با ۹ تن از روسای دانشگاه ایرانی در تایلند شرکت حضور داشتم که ذر ان دوره خانمی مدیریت تدریس میکردند و در آن جلسه از ما پرسیدند در ایران چند تا دانشگاه وجود دارد که ما با افتخار تعداد دانشگاه را گفتیم و این امر خیلی برای آن خانم جای تعجب داشت.
نایب رئیس مجلس با تاکید به اینکه اقتصاد به چهار سوال میتواند جواب دهد، افزود: از جمله پاسخها این است که چه چیز تولید کرده و آن تولید با چه کیفیتی و چه میزان تولید شده و کجا پخش خواهد شد.
دانشجوها روی دستمان ماندهاند
وی ادامه داد:دانشگاه و دانشجو نیز همانند کالاهایی است که تولید کردهایم ولی روی دستمان ماندهاند و تازه متوجه شدهایم که چه اشتباهی در حق آنها کردهایم.
پزشکیان ابراز کرد:در مجموع ۲ هزار و ۷۰۰ دانشگاه در نظام جمهوری اسلامی ایران ساختهایم که از تعداد دانشگاههای چین زیادتر است.
وی تصریح کرد: با ساخت دانشگاهها خانوادهها را امیدار کردیم و فکر میکنند دانشگاه همه چیز است، در نوجوانی تمایل به خواندن رشته هنرستانی داشتم که ممانعت زیادی شد چرا که به من تلقین کردند احتمال بیکاری وجود دارد در حالی که از ابتدا تصور این را داشتم، امکان ندارد درس خواند و بیکار ماند.
چرا باید در روستاها دانشگاه احداث شود
وی با بیان اینکه برای نمونه یک نماینده وقتی میخواهد نماینده شود، اولین وعدهاش این است که در فلان روستا دانشگاه احداث خواهد شد، حتی بعد از احداث نیز افتخار به این کار خود دارد، گفت: متاسفانه بدترین کار این است که کار غلطی کنیم و به آن افتخار هم بکنیم.
وی ادامه داد: جامعه نباید از من چنین توقعاتی داشته باشد و من نماینده نیز نباید مردم را فریب بدهم.
بیشتر مراجعه به نمایندگان تحصیلکردههای بیکار هستند
نایب رئیس مجلس با تاکید به اینکه اصلیترین مشکل این است که اکثر مراجعهکننده به دفتر من افراد باسواد ولی بیکار هستند که جای تامل دارد، افزود: متاسفانه کارهایی که در علم و دانشگاه انجام دادهایم عاقلانه نبوده و باید قبول کنیم.
پزشکیان با بیان اینکه همه باید به اندازه توان و قدرت خود برای پیشرفت کشور تلاش کند و خود را مسوول بداند، افزود: چرا باید خیابان تازه احداث شده با یک بارش تبدیل به گودال آب شود، تصور من این است مشکلات موجود ناشی از عملکردهای نادرست ماست.
به جای حل مشکل دنبال پیدا کردن آن بودیم
وی افزود: بزرگترین مشکل ما این است که همیشه دنبال مقصر بودیم در حالی که از نظر مدیریتی باید به دنبال حل مشکل باشیم، ۴۰ سال است مدام مدیر جابه جا می کنیم ولی همچنان هیچ کاری اصلاح نشده است زیرا به اصل مشکل توجه نداریم.