به گزارش عصرتبریز، محمد کلامی امروز در سخنرانی پیش از خطبه نماز عبادی و سیاسی جمعه در مصلای اعظم امام خمینی(ره) تبریز اظهار کرد: یکی از دلایل اصلی انقلاب شکوهمند جمهوری اسلامی ایران در سال ۵۷، بحث فقر و استعمار بود چرا که بیاراده بودن رژیم شاهنشاهی باعث شد تا گرایش به تغییر رژیم افزایش روزافزون یابد.
وی افزود: در اندیشه و بینش معمار کبیر انقلاب و انقلابیون سال ۵۷، فقرا دارای جایگاه متعالی و والایی بودند که برای رفع فقر و فساد تمام تلاش خود را به کار گرفتند که به سرنگونی طاغوت منجر شد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان با اشاره به اینکه حضور پررنگ قشر مستعف جامعه انقلاب و جنگ تحمیلی را به پیروزی رساند و هر جا لازم بوده وارد عرصه شدند،گفت: در حال حاضر نیز مدافعان حرم از جنس این افراد هستند که با عشق برای انقلاب جان میدهند.
وی خاطرنشان کرد: در باور نظام اسلامی ایران مبارزه با فقر و ریشهکنی آن یک وظیفه دینی و انقلابی است و قرار بر این است انقلاب فقر را از بین ببرد نه اینکه با فقر به محبوبیت برسد.
کلامی با اشاره به اینکه در ادبیات دینی،کمک غنی به فقیر منتی ندارد بلکه وظیفه شرعی است، گفت: قرار نیست همانند نظام غربی برای محبوبیت به فقرا کمک کنیم بلکه برای رفع فقر و بیعدالتی همچنین پویایی کشور باید تلاش کنیم.
وی اذعان داشت: با توجه به اینکه نگاه حضرت امام یک نگاه جامع و کاملی بود از این رو ایشان به خوبی میدانستند فقر به نظام اقتصادی، اجتماعی و سیاسی صدمه میزند.
کلامی با بیان اینکه روزی فقر در کشور در قالب فقر اقتصادی مطرح بود و مبارزه با آن راحتتر بود، گفت: اینک فقر به سمت فقر فرهنگی رفته به طوریکه اعتیاد، طلاق و بزهکاری منجر به بروز فقر در بسیاری از عرصهها شده است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان متذکر شد: کمیته امداد با رویکرد جدید برای ریشهکنی فقر وارد عمل شده است.
وی با تاکید به اینکه ما در کسوت مددجویی، شاخصهای فرهنگی را ارتقا میدهیم، توضیح داد: کمیته امداد مددجویی بانوان را تفکیک کرده و محل ارتباط آنها را به زنان شاغل در کمیته امداد واگذار کرده چون معتقدیم با این روش خدمات و دغدغهها به خوبی حل میشود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان با اشاره به اینکه مجالس مشاورهای توسط کمیته برگزار میشود، گفت: در این مجالس از لحاظ معنوی و روحی تلاشهایی صورت میگیرد زیرا فقرا تنها به مادیات نیازمند نیستند بلکه باید از نظر معنوی نیز تامین شوند.
وی خاطرنشان کرد: از ما خرده میگیرند که چرا مددجویان را به زیارت میبریم، بهتر بود پول آن را به فقرا بدهیم تا تامین معاش کنند در حالیکه این افراد نیاز به ارتقای شاخص معنوی دارند و کمیته امداد امسال ۴ هزار نفر را در قالب اردوهای زیارتی راهی شهرهای زیارتی کرده است.
کلامی ادامه داد: از جمله دیگر برنامههای کمیته، تشکیل کانونهای دینی و قرآنی است که در این راستا ۱۴ هزار دانشآموز تحت پوشش کمیته امداد برای ارتقای دانش دینی از این دورهها استفاده کردند که البته امروز ۳۰ نفر آنها حافظ کل قرآن شدند.
وی ابراز کرد: جامعه تحت پوشش کمیته امداد ۱۰۱ هزار خانواده هستند که ۳۴ هزار خانواده توانایی خودکفایی دارند و کمیته امداد با رصد و استعدادیابی به آنها آموزش شغلی داده و سپس همین افراد از وام و خدمات کمیته امداد استفاده کردند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان افزود: کمیته امداد توانسته امسال ۵ هزار شغل پایدار با حداقل دستمزد ۹۰۰ هزار تومان ایجاد کند.
وی با بیان اینکه جامعه ما رو به سالمندی است و نیاز به مراقبت در آینده افزایش خواهد یابد،گفت: با قرارداد با جامعه نظام پرستاری، زنان تحت پوشش کمیته امداد دوره پرستاری خواهند گذراند تا از سالمندان مراقبت کنند.
کلامی تاکید کرد: اگر کمیته امداد به خودکفایی و اشتغال توجه نکند، تنبلی در جامعه نهادینه میشود و برهمین اساس سه نمایشگاه بزرگ راهاندازی کردیم تا تولیدات در آن ارائه شود و تشویقی باشد برای افراد تحت پوشش برای روی آوردن به تولید تا بتوانند معاش خود را تامین کنند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان با اشاره به اینکه ما را متهم به این میکنند که کمیته امداد تنبلی در جامعه را ترویج میکند، گفت: هیچ نهادی نتوانسته به اندازه کمیته امداد در ایجاد شغل پویا عمل کند.
وی بیان کرد: معتقدیم اولین دلیل تهمتها به کمیته امدادبه این دلیل است که یک نهاد انقلابی است از این رو به آن هجمه آوردهاند.
کلامی گفت:کمیته امداد با خدمات خود برای انقلاب مدافع و سرباز تربیت میکند که به مذاق دشمنان خوش نمیآید.
وی با اشاره به نقش کمیته امداد در تامین امنیت کشور بیان کرد: در خود تبریز۳۰ هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد هستند در حالیکه اگر کمیته امداد نبود این افراد نمیتوانستند تامین معاش کنند و امنیت دچار مخاطره میشد.
کلامی با بیان اینکه برخی ادعا میکنند که کمیته امداد مورد اعتماد مردم نیست، توضیح داد: پس این همه کمک و حمایت از جانب مردم به کمیته امداد از کجا شکل گرفته است؟
وی ادامه داد: امسال آمار خوبی در تولید مسکن توسط کمیته امداد داریم حتی ۱۶ هزار مسکن نیز نوسازی شده است.
کلامی با بیان اینکه در برش صندوقها بیشترین تماس و فشار جهت حمایت از صندوقها از سوی خود مردم بود، گفت: این اعتماد مردم است که اراده ما را برای خدمترسانی بیشتر میکند.
وی ادامه داد: ما وظیفه داریم خدمات کمیته امداد به مردم را شفاف بگوییم به طوریکه ۹۰ درصد خدمات درمان مددجویان بر عهده ماست و تا سه سال دیگر مددجوی بدون مسکن نخواهیم داشت.
مدیرکل کمیته امداد استان با اشاره به فرارسیدن عید نوروز و درخواست از مردم برای حضور در جشن نیکوکاری گفت: ما متوسل به مردم شدهایم تا ترویج فرهنگ کمک به مستمندان نهادینه شود، امسال برای کمک به مستمندان به ۲۰ میلیارد تومان نیاز داریم و از مردم خواهشمندیم کمکهای نقدی کنند تا لذت خرید را به این کودکان و خانوادهها هدیه کنیم.