چاقی زنان آذربایجان‌شرقی به مرحله بحران رسیده است
چاقی زنان آذربایجان‌شرقی به مرحله بحران رسیده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه چاقی یک عامل خطر و مرگ است، گفت: بالای ۳۷ درصد بانوان کشور چاق هستند و وضعیت استان نیز در وضعیت بحرانی است.

به گزارش عصرتبریز، محمدحسین صومی پیش از ظهر امروز در اولین مجمع استانی سلامت در سالن آمفی تئاتر دانشکده داروسازی دانشگاه تبریز اظهار کرد: با تشکیل مجمع ملی سلامت که با همت و حضور همه تاثیرگذاران سه قوه بوده، کارهای بزرگی صورت گرفته است.

وی در تشریح گزارش سلامت استان گفت: ۲۱ شهرستان در استان نزدیک به ۴ میلیون جمعیت دارد و ۱۰۰ خانه بهداشت و دانشکده پزشکی در حال فعالیت هستند.

جمعیت بالای ۶۵ سال هفت درصد است/۷۶ درصد بیماری‌ها در کشور مربوط به بیماری‌های غیرواگیردار است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: جمعیت بالای ۶۵ سال هفت درصد است و استان آذربایجان‌شرقی جزو سه استان با بیشترین تعداد سالمندان است.

وی افزود: ۷۶ درصد بیماری‌ها در کشور مربوط به بیماری‌های غیرواگیردار است.

صومی بیان کرد: شایع‌ترین علل مرگ در استان قلبی و عروقی با ۴۲ درصد، سوانح ۹ درصد و سرطان ۱۵٫۵ درصد است.

بیماری‌ دیابت در کشور در طول ۲۵ سال به بیش از سه برابر شده است

وی با تاکید به اینکه بیماری‌های قلبی و عروقی در کشور سه برابر شده است، افزود: بیماری‌ دیابت در کشور در طول ۲۵ سال به بیش از سه برابر شده است.

 بالای ۳۷ درصد بانوان کشور چاق هستند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه چاقی یک عامل خطر و مرگ است، افزود: بالای ۳۷ درصد بانوان کشور چاق هستند و وضعیت استان نیز در وضعیت بحرانی است.

وی ادامه داد: البته فعالیت فیزیکی کم بین خانم‌های استان نیز بسیار زیاد است.

صومی ابراز کرد: مصرف میوه و سبزی ناکافی، مصرف سیگار و قلیان، فعالیت فیزیکی کم، چاقی و اضافه وزن، فشار خون بالا قند خون بالا و کلسترول عوامل اصلی به خطر افتادن سلامت جامعه است.

وی ادامه داد: وضعیت موجود استان بیش از ۴ برابر توصیه who در مصرف نمک و سه برابر توصیه مصرف روغن است و طبق پایش صورت گرفته فقط دو درصد جمعیت کشور ریسک فاکتور ندارند و سالم هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز اذعان داشت: سازمان جهانی بهداشت اقدام جهانی را مشتمل بر ۹ هدف ابلاغ کرده است .

وی خاطرنشان کرد: تمام طرح هایی که از دولت قبلی باقی مانده بود در این دولت به اتمام رسید به طوریکه یک‌هزار پروژه به دانشگاه علوم پزشکی تبریز محول شده بود که ۷۵۰ پروژه تمام شده و مابقی تا شهریورماه سال آینده به اتمام خواهد رسید.

۱۰۰ دستگاه آمبولانس به دلیل عدم هماهنگی بین‌بخشی در ارس مانده است

صومی گفت: ۱۰۰ دستگاه آمبولانس به خاطر عدم هماهنگی بین بخشی دو سال در ارس باقی مانده است که مشکلات آن را حل کرده‌ایم و تا هفته آینده وارد چرخه خواهند شد.

وی با اشاره به فعالیت ۳۹۶ پزشک مجرب و متخصص در بیمارستان‌های علوم پزشکی تبریز گفت: راه‌اندازی مرکز رصد دیابت، جامع تکامل کودکان است و همچنین طی این سال‌ها ۳۳۷ تخت ویژه به ۷۰۰ تخت رسیده است.

‌صومی در پاسخ به اینکه آیا سازمان‌ها وارد مقوله سلامت شده‌ و سهم خود را در سلامت مردم نه با شعار و اعلام آمادگی لفظی بلکه در برنامه اجرایی کرده‌اند؟ گفت: متاسفانه ما در حصارهای آهنین خودمان کار می‌کنیم و این حصارها را باید بشکنیم.