مسوولان باید آستانه تحمل نقد پذیری خود را بالا ببرند
مسوولان باید آستانه تحمل نقد پذیری خود را بالا ببرند
رسالت رسانه ها و روزنامه نگاران پرداختن به نقادی با رعایت اصول تعریف شده ژورنالیستی و رعایت اخلاق حرفه ای است و این، مسئولان هستند که باید آستانه تحمل نقد پذیری خود را بالا ببرند.

رئیس انجمن صنفی روزنامه نگاران آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار عصر با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص وظایف رسانه ها گفت: رهبر انقلاب چندی پیش برای مطبوعات ۳ وظیفه عمده نقد و نظارت، اطلاع‌رسانی صادقانه و شفاف و طرح و تبادل آرا و افکار در جامعه را قائل شده و فرمودند: معتقدم که آزادی قلم و بیان، حقِ‌ مسلم مردم و مطبوعات است.

وحیدی زینالی افزود: رسالت رسانه‌ها و روزنامه نگاران پرداختن به نقادی با رعایت اصول تعریف شده ژورنالیستی و رعایت اخلاق حرفه ای است و این، مسئولان هستند که باید آستانه تحمل نقد پذیری خود را بالا ببرند.

وی با طرح این ادعا که آستانه تحمل برخی مسئولان آذربایجان شرقی در مقایسه با مسئولان استان های دیگر بسیار پائین است، اظهار داشت: ضرورت دارد برای تسریع در امر توسعه استان، مدیران محلی نسبت به انتقادات مواضع بهتری بگیرند.

زینالی با بیان اینکه شکایت از رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران فضای خوبی در افکار عمومی ایجاد نمی‌کند، گفت: سوال اساسی اصحاب رسانه این است که چرا دستگاه‌های اداری از ظرفیت ارائه جوابیه در مواردی که مورد انتقاد قرار گرفته‌اند، استفاده نمی کنند.

این فعال رسانه‌ای آذربایجان شرقی، تاکید کرد: اتخاذ و تدوام رویه غیرموثر شکایت از روزنامه‌نگاران منتقد توسط برخی دستگاه‌های اداری، برخوردی غیرمنصفانه با این قشر زحمتکش است که فاصله بین مسئولان و رسانه ها را بیشتر می کند.

زینالی در ادامه گفت: نقد در رسانه ها باید منصفانه و سازنده و همراه با ارائه راهکار باشد، فرق زیادی بین نقد منصفانه و تخریب وجود دارد، آنچه که امروز رسانه‌های آذربایجان شرقی نیازمند آن هستند، جاده‌ای دو طرفه ای است تا فضای نقد و گفتمان در یک سو و وظیفه اطلاع‌رسانی در سوی دیگر آن جریان داشته باشد.

وی با بیان اینکه رسانه‌ها صدای مردم هستند؛ افزود: مدیران باید آستانه تحمل خود را در خصوص انتقادات رسانه ها بالا ببرند و به کوچکترین انتقاد،واکنش منفی نشان ندهند چرا که انتقاد سازنده رسانه‌ها همواره موجب پویایی نهادهای اجرایی شده و فساد را از مدیران دور می‌کند.

عضو هیات منصفه مطبوعات آذربایجان شرقی تصریح کرد: رسانه‌های منتقد بیشترین کمک را به مدیران می‌کنند و شایسته نیست مورد عتاب و خطاب قرار گیرند.

وی افزود: مدیران و مسئولان باید به رسانه‌ها به عنوان ابزار توسعه و نه ابزار تقابل، نگاه کنند که در این صورت اهداف توسعه‌ای در جامعه و کل ساختارهای آن قابل دستیابی است.

زینالی هشدار داد: تداوم سخت‌گیری‌ها نسبت به انتقادهای رسانه‌ای در آذربایجان شرقی، نشریات را به آگهی‌نامه‌ها و بولتن‌های ادارات تبدیل خواهد کرد که با اصل استقلال و آزادی رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران منافات دارد.

سرپرست خبرگزاری فارس استان با اشاره به اینکه دکتر اسماعیل جبارزاده، معاون سیاسی وزارت کشور و استاندار سابق آذربایجان شرقی در مراسم روز خبرنگار سال ۹۵ در جمع خبرنگاران اظهار داشته بود، هیچ یک از مدیران دولتی حق شکایت از خبرنگاران و اصحاب رسانه استان را ندارند و در صورت مشاهده موارد این چنینی، با مدیر متخلف برخورد می‌کنم، گفت: با توجه به شناختی که از دکتر خدابخش استاندار آذربایجان شرقی سراغ داریم حتما ایشان نیز همان رویه را پیش خواهند گرفت.

وی به سخنان استاندار محترم آذربایجان شرقی در دیدار با اعضای هیات مدیره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران در استان با وی اشاره کرد و افزود: دکتر خدابخش در این دیدار با اشاره به نقش رسانه‌ها در توسعه همچنین بحث نقد و انتقاد بیان کرد که نقد سازنده در جامعه باید باشد چرا که بدون نقد تکامل ایجاد نمی‌شود، هدف رسانه تنها مجیزگویی یا تعریف و توصیف نیست، اگر اینگونه باشد که دیگر نیازی به رسانه نبوده و روابط عمومی‌ها می‌توانند یک‌طرفه این کار را انجام بدهند.

وی خاطرنشان کرد: با همکاری و تلاش اعضای هیات مدیره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آذربایجان شرقی و اداره کل ارشاد استان، بیشتر شکایت‌ها تنها در مرحله شکایت مانده و پس گرفته شده است.

عضو هیات منصفه مطبوعات آذربایجان شرقی گفت: به غیر از دو مورد پرونده در سال ۹۶ که آن هم مربوط به سال ۹۵ مربوط می‌شد، پرونده‌ای در دادگاه مطبوعات در استان مطرح نشده است.

انتهای پیام/