به گزارش عصرتبریز، علی مطهری در دومین کنگره حزب اعتماد ملی که در کانون توحید برگزار شد، با تاکید بر لزوم ایجاد وحدت و همدلی در کشور، اظهار کرد: حس نمیکنم که امروز درباره ضرورت همدلی و وحدت اختلاف نظری وجود داشته باشد اما در عین حال باید در نظر داشته باشیم که وحدت و همدلی لوازم و موانعی دارد که برای تحقق آن باید به این موانع و لوازم توجه کرد.
وی با تاکید بر لزوم دستیابی به مفهوم مشترک در رفتار با منتقدان برای ایجاد وحدت در جامعه، خاطرنشان کرد: انتظار اینکه همه در همه مسائل یک نظر داشته باشند و اگر کسی نظری مخالف داشت نظام تضعیف شده است، برداشت اشتباهی است که برخی در داخل کشور مرتکب آن میشوند و این خیلی خطرناک است.
این عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما اروپاییها را تحقیر میکنیم و مورد انتقاد قرار میدهیم که چرا موضوع هولوکاست را به عنوان موضوعی قرار دارند که هیچ کس حق نظر دادن و حتی تحقیق و تفحص درباره آن را ندارد اما ما خود میآییم درباره موضوعاتی مانند حوادث ۸۸ اینگونه رفتار میکنیم در حالیکه ممکن است عدهای معتقد به اشتباهات دو طرف باشند اما اینگونه رفتار میشود که همه باید یک حرف و نظر داشته باشند و این درست نیست.
مطهری همچنین با بیان اینکه ضرورت دارد سختگیریها به منتقدان پایان یابد، اظهار کرد: در شرایط امروز لازم است انشقاقی که بر اثر حوادث سال ۸۸، حصر خانگی و ممنوعالتصویری و مسائلی مانند اینها در بین مردم ایجاد شده، برطرف شود. البته ما نشانههایی میبینیم و احساس میکنیم ارادهای برای این کار وجود دارد و همچنان منتظر حل این مشکلات هستیم.
وی در ادامه صحبتهای خود با تاکید بر لزوم حل موضوعاتی مانند فعالان محیط زیستی، گفت: برای یک نظام اسباب سرشکستگی است که بخشی از نظام آنها را جاسوس بداند و بخشی دیگر آنها را جاسوس نداند. نباید در کار یکدیگر دخالت شود و حاکمیت دوگانه برقرار باشد. باید این اشکالاتی که داریم را برطرف نماییم.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی عدم تکمین به قانون را از دیگر موانع وحدت و همدلی در کشور عنوان و خاطرنشان کرد: زمانی که تمکین به قانون نشود قطعا کسانی که پایبند به قانون هستند مایوس خواهند شد. مثال این موضوع فیلترینگ تلگرام است؛ ممکن است مسالهای اقتضا کند که این کار انجام شود اما این کار باید از روش خود انجام شود؛ ما یک کارگروه مصادیق مجرمانه داریم که در آن همه نهادهای مربوطه نماینده دارند و هرگونه از اینگونه اقدامات باید با نظر این کارگروه انجام شود. نمیشود که یک بازپرس یک مرتبه بگوید تلگرام بسته شود؛ اینها دخالت در کارهای یکدیگر است.
وی افزود: اگر هم در این زمینه حکم حکومتی صادر شده باید به مردم گفته و توضیح داده شود. مثلا اگر رهبری گفته بودند که این کار انجام شود و نشده بود و در نهایت برای این کار تاریخی تعیین کردند باید به مردم توضیح داده شود و اینطور نباشد که دستور از جایی بیاید، مسئولیت با فرد دیگری باشد و حمله آن را دیگری تحمل کند. نمیشود دیوار کشید و عدهای را خوب و انقلابی و عدهای را بد و غیرانقلابی بدانیم بلکه همه خوب و ارزشی هستند.