به گزارش خبرنگار عصر، جعفر سمساری امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به فرصت بخشودگی جرایم تامین اجتماعی در جهت بهبود فضای کسبوکار که از ۱۰ اردیبهشت تا ۱۰ تیرماه است، اظهار کرد: این امکان بر اساس قانون پیش بینی شده و حدود ۲۵۶۷ کارگاه و کارفرما در سطح استان درخواست استفاده از بخشودگی جرایم دادند و در مجموع ۱۹۱ میلیارد تومان از بدهی معوقه کارگاهها تقسیط شده که ۵۲ میلیارد آن مربوط به جرایم تاخیر پرداخت است که مورد بخشودگی قرار گرفته است.
مطالبات ۵۳۰ میلیارد تومانی سازمان تامین اجتماعی در آذربایجانشرقی
وی افزود: مطالبات سازمان تامین اجتماعی در آذربایجانشرقی ۵۳۰ میلیارد تومان است که این مبلغ قطعیت دارد؛ بیشتر این مطالبات نیز از شهرداریها و شرکت واحد است اما امکان تقسیط مطالبات فراهم است و حاضریم در این زمینه در قالب بخشودگی جرایم تاخیر پرداخت همکاری کنیم.
سمساری اضافه کرد: سازمان تامین اجتماعی با گستره ۲۸ شعبه در سطح استان فعالیت دارد که ۷ شعبه بصورت اقماری در بخشهای مختلف فعالیت دارند و ۸ کارگزار رسمی نیز در این زمینه مشفول به ارائه خدمات هستند که ۴ کارگزاری نیز در دست احداث است.
مدیرکل تامین اجتماعی آذربایجانشرقی با اشاره به تعداد ۶۷۸۰۷۸ نفری بیمهشدگان تامین اجتماعی استان، گفت: تعداد مستمری بگیران در آذربایجانشرقی بر اساس پرونده ۱۳۳۰۰۷ و بر اساس نفر حدود ۱۶۶۷۶۸ است که از این میزان ۸۶۲۲۸ نفر بازنشسته، ۷۷۸۷ از کار افتاده و ۷۳۷۵۳ تن نیز بازمانده هستند.
سمساری گفت: پراکندگی بیمهشدگان استان شامل بیمههای اختیاری، باربران، مشاغل آزاد، رانندگان، توافقی، بیکاری، کارگران ساختمانی، قالیبافی، اجباری، خادمین مساجد و سایر حوزهها میباشد.
وی با اشاره به افزایش تعداد بیمهشدگان اجباری در سال ۹۶، اظهار کرد: سال گذشته علیرغم رکود اقتصادی موجود و با توجه به پرداخت تسهیلات به بنگاههای اقتصادی، حدود ۱۲۶۸۲ نفر به آمار بیمهشدگان اجباری تامین اجتماعی استان اضافه شد.
پرداخت بیش از ۲۲۰ میلیارد تومان مستمری در سال ۹۶
سمساری ادامه داد: در طول سال ۹۶ بالای ۲۲۰ میلیارد تومان مستمری از طریق سازمان تامین اجتماعی پرداخت شده که میزان این پرداختی در سه ماهه اول سال ۹۷ حدود ۵۶۴ میلیارد تومان است که میتوان گفت در این سه ماه مبلغی حدود ۱۶۸ میلیارد تومان ماهانه پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه مستمریبگیران بیکاری استان آذربایجانشرقی در سال ۹۶ حدود ۱۲هزار نفر بودند، تصریح کرد: در سال ۹۶ حدود ۱۷۱ میلیارد و در سه ماهه اول ۹۷ نیز حدود ۴۲ میلیارد تومان مقرری به بیکاران تحت پوشش پرداخت شده است.
حدود ۸۰ درصد خدمات سازمان تامین اجتماعی بصورت غیرحضوری است
وی توسعه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی را مورد اشاره قرار داد و گفت: هماکنون حدود ۸۰ درصد خدمات بصورت غیرحضوری است به گونهای که مستمریبگیران، بیمهشدگان و کارفرمایان میتوانند از این خدمات غیرحضوری و بدون مراجعه به سازمان استفاده کنند.
وی با اشاره به خدمات در دست اقدام این سازمان، گفت: کارت سلامت در دو استان بصورت پایلوت اجرایی شده است و از طریق آن در مراکز ملکی سازمان، دفترچههای کاغذی حذف شده و بیمهشدگان میتوانند با ارائه کدملی از خدمات درمانی سازمان استفاده کنند و در مراکز غیرملکی نیز این امکان به زودی در استان آذربایجانشرقی پیاده خواهد شد؛ پرونده الکترونیکی نیز در دستور کار سازمان است که در اینصورت دیگر نیازی به پروندههای فیزیکی و کاغذی که حجم زیادی را نیز اشغال میکنند، نخواهیم داشت که هماکنون در حال آمادهسازی جهت اسکن تمامی این پروندهها هستیم.
توجه به نقش چند مهارتی کارمندان در ارائه خدمات
سمساری با اشاره به تاکید دولت در اجرای میز خدمت در تمامی ادارات، تصریح کرد: سازمان تامین اجتماعی نیز در همین راستا و با توجه به اینکه سیستمهای سنتی دیگر پاسخگوی مراجعهکنندکان نیست، طرح ساختار خدمات نوین بیمه الکترونیکی را در دستور کار قرار داده و پس از اجرای آزمایشی و پایلوت در شعبه ۶، در تمامی ۲۸ شعبه استان میز خدمت سازمان تامین اجتماعی آماده ارائه خدمت است که این موضوع از سال ۹۳ با آموزش کارمندان و چرخشی کردن وظایف انجام گرفته و به تعبیری میتوان گفت که میز خدمت سازمان تامین اجتماعی به وسعت تمام شعبه بوده بهگونهای که تمام کارمندان شعبه در این زمینه مشارکت دارند؛ به عنوان مثال کارمندی که مسوول ارائه خدمت درخصوص مقرری بیکاری است، با حوزه وظایف کارمندی که مسوول عقد قرارداد بیمه مشاغل آزاد است آشنایی دارد و نقش چند مهارتی کارمندان مورد توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: جهتگیری عمده سازمان تامین اجتماعی در کشور و استان در راستای تحقق فرامایشات مقام معظم رهبری بوده و با توجه به اینکه افزایش تعداد بیمهشدگان و افزایش اشتغال رابطه مستقیم و معناداری با توسعه سازمان تامین اجتماعی دارند، عزم سازمان تامین اجتماعی در جهت تحقق شعار سال ۹۷ است.
مدیرکل تامین اجتماعی آذربایجانشرقی، اذعان داشت: از جمله اقداماتی که در راستای تحقق شعارِ سال صورت گرفته، درخصوص بهبود فضای کسبوکار است که دو طرح تقسیط بلند مدت مطالبات و بخشودگی جرایم کارفرمایان در این زمینه مورد توجه سازمان میباشد.
تسهیل شرایط صدور کارت بازرگانی
وی تسهیل شرایط صدور کارت بازرگانی را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: پیش از این کلیه بدهیهای قطعی کارفرما وصول شده و سپس تسویه حساب در جهت صدور کارت بازرگانی انجام میشد اما در حال حاضر درصورت درخواست کارفرما و از طریق تقسیط بدهیها و پرداخت اولین قسط، تسویه حساب صدور کارت بازرگانی از سوی سازمان تامین اجتماعی به اتاق بازرگانی اعلام میگردد که امکان تقسیط بدهی کارفرمایان تا ۴۵ قسط وجود دارد.
وی ادامه داد: ماده ۷۱ قانون برنامه ششم توسعه یا طرح کارورزی فارغالتحصیلان دانشگاهی و معافیت حق بیمه سهم کارفرما در سازمان تامین اجتماعی در حال اجراست و انتظار میرود تا پایان ماه جاری با رونمایی از نرم افزار مربوطه، معافیت حق بیمه سهم کارفرما که در ماده ۷۱ تدوین شده، به کارفرمایان پرداخت شود؛ در صورت بکارگیری فارغالتحصیلان دانشگاهی توسط کارفرمایان و آموزش ۴ الی ۶ ماهه، اگر کارفرما این افراد را در کارگاه حفظ کند تا ۲ سال معافیت حق بیمه سهم کارفرما شامل حال کافرمایان میشود.
سمساری در پاسخ به سوالی درخصوص تعیین تکلیف بیمهشدگان قالیبافی در سال جاری، توضیح داد: بالای ۵۰هزار نفر بیمهشده قالیبافی در سطح استان وجود دارد که به دلیل عدم تامین اعتبارات از سوی دولت، فعلا جذب بیمهشدگان جدید در بخش قالیبافی متوقف شده است.
وی در پاسخ به این سوال که میزان افزایش حقوق مستمریبگیران چقدر خواهد بود؟، گفت: در سالهای اخیر با توجه به وضعیت نابسامان اقتصادی، میزان افزایشها بصورت تدریجیست و میزان افزایش برای حداقلیبگیران ۱۹ درصد و برای دیگر افراد به میزان ۱۳ درصد خواهد بود.