۱۸۲۰ کودک بی‌سرپرست و بد سرپرست تحت حمایت بهزیستی استان قرار دارند/ شناسایی ۲۳هزار معلول روستایی در آذربایجان‌شرقی
۱۸۲۰ کودک بی‌سرپرست و بد سرپرست تحت حمایت بهزیستی استان قرار دارند/ شناسایی ۲۳هزار معلول روستایی در آذربایجان‌شرقی
مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌شرقی گفت: ۱۸۲۰ کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست تحت سرپرستی بهزیستی استان است و با تلاش همکاران و کارشناسان سازمان، ۱۵۴۰ نفر از این تعداد به جمع اقوام و آشنایان برگشته‌اند.

به گزارش خبرنگار عصر، محسن ارشدزاده امروز در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تبریز با اشاره به شروع هفته بهزیستی از ۲۱ تا ۲۷ تیرماه اظهار کرد: ۳۵ مرکز نگهداری معلولین، سالمندان و بیماران روانی مزمن در استان آذربایجان‌شرقی وجود دارد که حدود ۳هزار نفر بصورت شبانه روزی در این مراکز نگهداری می‌شوند.

وی افزود: معلولین دانش‌آموز و دانشجو تحت حمایت مالی سازمان بهزیستی قرار دارند و به تبع آن کمک هزینه‌هایی نیز برای معولینی که مشغول تحصیل در دانشگاه آزاد هستند، پرداخت می‌شود. 

مدیرکل بهزیستی استان آذربایجان‌شرقی ادامه داد: برنامه‌های مناسب‌سازی منازل و خودرو معلولین نیز جرء دستور کارهای این سازمان است و در این زمینه اقداماتی انجام شده است.

شناسایی ۲۳۵۰۰ معلول روستایی

ارشدزاده با اشاره به اینکه توانبخشی مبتنی بر جامعه چندین سال است که در روستاهای استان در حال اجراست، تصریح کرد: خوشبختانه تا پایان سال گذشته تمام روستاهای استان خانه به خانه توسط کارشناسان سازمان بهزیستی مورد بررسی قرار گرفتند و با اولویت خدمات مورد نیاز در منزل و محل روستا، تاکنون۲۳۵۰۰ نفر معلول روستایی شناسایی و مشمول حمایت سازمان بهزیستی استان هستند.

وی با بیان اینکه هر سال تعدادی زیادی از هموطنان به‌علت تصادف و دیگر سوانح به جمع معلولین افزوده می‌شوند، گفت: بیشتر تصادفات و سوانح رانندگی و شغلی متاسفانه منجر به ایجاد معلولیت و بخصوص ضایعه نخایی می‌شود که این افراد تحت حمایت سازمان بهزیستی و دولت قرار می‌گیرند و خدماتی همچون پرداخت هزینه‌های پرستاری و ارائه لوازم مورد نیاز توان‌بخشی از جمله‌ حمایت‌های سازمان بهزیستی در این زمینه است.

ارشدزاده یادآور شد: چندین سال است که از طریق کاشت حلزون برای معلولین شنوایی، تعداد چنین افرادی در سطح استان کاسته شده است.

به گفته وی، تجهیزات توانبخشی و پزشکی مورد نیاز افراد داری معلولیت‌های حرکتی نیز از طریق سازمان بهزیستی تامین می‌شود.

وجود ۴۲۰ هزار سالمند در آذربایجان‌شرقی

مدیرکل بهزیستی استان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آمار و ارقام جمعیت سالمندان در سطح استان آذربایجان‌شرقی، تشریح کرد: طبق سرشماری سال ۹۵ حدود ۴۲۰هزار نفر در سطح استان در سن سالمندی هستند که تعدادی از این افراد نیازمند مراقب ویژه می‌باشند اما خوشبختانه ۹۹ درصد خدمات مراقبت و نگهداری سالمندان استان توسط خانواده‌ها، اقوام و آشنایان انجام می‌گیرد و فقط یک درصد از سالمندانی که دچار بیماری بوده و یا امکان نگهداری توسط خانواد‌ه‌هایشان وجود ندارد، تحت پوشش بهزیستی هستند.

۹هزار بیمار روانی در استان شناسایی شده است

وی با اشاره به تعداد بیماران روانی مزمن در سطح استان، افزود: حدود ۹هزار بیمار روانی که نیازمند مراقبت هستند در استان وجود دارد که از این تعداد ۴۵۰۰ نفر از خدمات بهزیستی بهره می‌برند.

ارشدزاده با تاکید به اینکه تلاش بهزیستی در راستای فراهم نمودن زمینه‌های حضور بیماران روانی در جمع خانواده‌هایشان است، ادامه داد: ۳۵۰۰ بیمار روانی با حمایت سازمان در خانه‌هایشان و ۱۰۰۰ نفر دیگر در مراکز بهزیستی نگهداری می‌شوند.

۱۰هزار زن سرپرست خانوار در آذربایجان‌شرقی تحت پوشش بهزیستی قرار دارند

مدیرکل بهزیستی استان، تصریح کرد: زنان سرپرست خانوار که حدود ده هزار نفر هستند نیز تحت پوشش بهزیستی استان قرار دارند و برنامه‌های آموزش، اشتغال، توانمندسازی، تحصیل و … به آن‌ها و فرزندانشان ارائه می‌شود.

وی اضافه کرد: خانواده‌های چند قلو نیز تا شش سالگی مورد حمایت هستند و حدود ۱۱۰۰ خانواده و ۲۴۰۰ بچه چندقلو در سطح استان وجود دارد.

ارشدزاده با اشاره به فعالیت سازمان بهزیستی در حوزه آسیب‌های اجتماعی، توضیح داد: اورژانس اجتماعی با شماره تماس ۱۲۳ علاوه بر تبریز در ۱۵ شهرستان استان، بصورت تلفنی و یا حضوری مشغول ارائه خدمات مددکاری و مشاوره به افرادی که دچار مشکلات و معضلات روحی روانی هستند، می‌باشد.

وی اذعان داشت: رسیدگی به امور کودکان بی‌سرپرست و بد سرپرست بر اساس قانون به سازمان بهزیستی سپرده شده که کودکان و نوزادان بی‌سرپرست و بد سرپرست توسط دادگاه به سازمان معرفی و مورد پذیرش قرار می‌گیرند.

حمایت بهزیستی استان از ۱۸۲۰ کودک بی‌سرپرست و بد سرپرست

مدیرکل بهزیستی استان گفت: ۱۸۲۰ کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست تحت سرپرستی بهزیستی استان است و با تلاش همکاران و کارشناسان سازمان، ۱۵۴۰ نفر از این تعداد به جمع اقوام و آشنایان برگشته‌اند و ۲۸۰ نفر هم در خانه‌هایی با امکانات و خدمات مورد نیاز با مشارکت افراد خیر نگهداری می‌شوند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برنامه پیشگیری از معلولیت مخصوصا معلولیت‌های مادرزادی و ژنتیکی که بیشتر از طریق ازدواج‌های فامیلی ایجاد می‌شوند با افزایش سطح آگاهی‌های عمومی و مشاوره‌های پیش از ازدواج و همچنین پیشگیری، درمان و توانمندسازی افرادِ دچار بلای خانمان سوز اعتیاد جز اولویت‌های سازمان بهزیستی قرار دارند.

انتهای پیام/