هوشنگ عشایری در گفتوگو با خبرنگار عصر در مورد طرح باز آفرینی شهری پایدار، اظهار کرد: مفهومی بنام باز آفرینی شهری مطرح است که محله های هدف آن، بافتهای تاریخی، میانی و سکونتگاه های غیر رسمی هر شهرستان است که محله ملازینال تبریز نیز از این تیپ محلهها محسوب میشود.
وی افزود: حوزه فعالیت های ستاد باز آفرینی شهری به چهار دسته تقسیم میشود که سه مورد از این فعالیت ها توسط دولت انجام میشود که شامل فعالیت های رو بنایی، زیر بنایی مانند ساخت مدرسه، درمانگاه، سالن ورزشی و… است ولی فعالیت دیگر این ستاد از طریق همکاری با شهرداریها انجام میشود که شامل بهسازی معابر، احداث پارکها، فضاهای عمومی شهری و غیره است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در ستاد باز آفرینی «فعالیتهای نرم افزاری» نیز داریم، ادامه داد: این طرح با نام «توان افزایی اقتصادی و اجتماعی محلات» که با مشارکت مردم در جهت ظرفیتسازی، شبکهسازی، جریانسازی و نهادینهسازی محلات انجام میشود که در واقع هدف اصلی آن بالا بردن توانایی ساکنان محلات است.
عشایری تصریح کرد: قانونگذار ما را مکلف کرده است که با بودجه ۲۵هزار میلیارد تومانی برای ۲۷۰ محله در هر سال ورود کنیم که طبیعتا استان آذربایجانشرقی از این قاعده مستثنی نیست و از ۲۷۰ محلهای که اشاره کردم سهمی دارد؛ لازم بذکر است که ۱۰هزار میلیارد این بودجه از بخش خصوصی تامین میشود، ۷هزار میلیارد از طریق شهرداریها و ۸هزار میلیارد توسط دولت ارائه میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به لزوم حمایت از بخش خصوصی، اضافه کرد: سهمی که از بخش خصوصی تامین میشود شامل حمایتهایی مانند تشویقات، تسهیلات و تخفیفات است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به فرض توسعهگری که میتواند در ولیعصر تبریز، خانهای با هزینه متری یک میلیون و پانصد هزار تومان بسازد، در محلات پایین شهر باید آنقدر تخفیف و مشوقهایی به این افراد ارائه شود تا ۳۰درصد از هزینههای ساخت برای سازننده کاهش پیدا کند و بهعنوان مثال با یک میلیون و صد هزار تومان همان خانه را در محله پایین شهر بسازد و به تبع آن انگیزهای برای انبوهسازان و یا سازندگان ایجاد خواهد شد.
انتهای پیام/