جزئیات اجرای طرح ملی بازآفرینی پایدار بافت شهری/ ضرورت ارائه تشویقات، تسهیلات و تخفیفات به بخش خصوصی
جزئیات اجرای طرح ملی بازآفرینی پایدار بافت شهری/ ضرورت ارائه تشویقات، تسهیلات و تخفیفات به بخش خصوصی
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: باید حمایت هایی مانند تشویقات، تسهیلات و تخفیفات از سازندگان و توسعه‎گران مسکن و ساخت‎وساز صورت گیرد که به تبع آن انگیزه‎ای برای سازندگان ایجاد خواهد شد.

هوشنگ عشایری در گفت‎وگو با خبرنگار عصر در مورد طرح باز آفرینی شهری پایدار، اظهار کرد: مفهومی ‎بنام باز آفرینی شهری مطرح است که محله های هدف آن، بافت‎های تاریخی، میانی و سکونت‎گاه های غیر رسمی هر شهرستان است که محله ملازینال تبریز نیز از این تیپ محله‎ها محسوب می‎شود.

وی افزود: حوزه فعالیت های ستاد باز آفرینی شهری به چهار دسته تقسیم می‎شود که سه مورد از این فعالیت ها توسط دولت انجام می‎شود که شامل فعالیت‎ های رو بنایی، زیر بنایی مانند ساخت مدرسه، درمانگاه، سالن ورزشی و… است ولی فعالیت دیگر این ستاد از طریق همکاری با شهرداری‎ها انجام می‌شود که شامل بهسازی معابر، احداث پارک‎ها، فضاهای عمومی شهری و غیره است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در ستاد باز آفرینی «فعالیت‎های نرم افزاری» نیز داریم، ادامه داد: این طرح با نام‎ «توان افزایی اقتصادی و اجتماعی محلات» که با مشارکت مردم در جهت ظرفیت‎سازی، شبکه‎سازی، جریان‎سازی و نهادینه‎سازی محلات انجام می‎شود که در واقع هدف اصلی آن بالا بردن توانایی ساکنان محلات است.

عشایری تصریح کرد: قانون‎گذار ما را مکلف کرده است که با بودجه ۲۵هزار میلیارد تومانی برای ۲۷۰ محله در هر سال ورود کنیم که طبیعتا استان آذربایجان‎شرقی از این قاعده مستثنی نیست و از ۲۷۰ محله‎ای که اشاره کردم سهمی دارد؛ لازم بذکر است که ۱۰هزار میلیارد این بودجه از بخش خصوصی تامین می‎شود، ۷هزار میلیارد از طریق شهرداری‎ها و ۸هزار میلیارد توسط دولت ارائه می‎شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به لزوم حمایت از بخش خصوصی، اضافه کرد: سهمی که از بخش خصوصی تامین می‎شود شامل حمایت‎هایی مانند تشویقات، تسهیلات و تخفیفات است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به فرض توسعه‎گری که می‎تواند در ولیعصر تبریز، خانه‎ای با هزینه متری یک میلیون و پانصد هزار تومان بسازد، در محلات پایین شهر باید آنقدر تخفیف و مشوق‎هایی به این افراد ارائه شود تا ۳۰درصد از هزینه‎های ساخت برای سازننده کاهش پیدا کند و به‎عنوان مثال با یک میلیون و صد هزار تومان همان خانه را در محله پایین شهر بسازد و به تبع آن انگیزه‎ای برای انبوه‎سازان و یا سازندگان ایجاد خواهد شد.

انتهای پیام/