مستند پدر معنوی شهر در تبریز تولید شد/ «سالک الی الله» روایتی معنوی از زندگی آیت‌الله آل‎هاشم
مستند پدر معنوی شهر در تبریز تولید شد/ «سالک الی الله» روایتی معنوی از زندگی آیت‌الله آل‎هاشم
«سالک الی الله» نام مستندی است که با رویکردی معرفتی درباره زندگی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم، استاد اخلاق و پدر معنوی شهر تبریز، بعد از سال ها تلاش به تهیه کنندگی مجید عباچی ساخته شده است.

به گزارش عصرتبریز، «سالک الی الله» مستندی ۴۵ دقیقه‌ای از حیات معنوی آیت‎الله آل‌هاشم است که در آن با چند تن از روحانیون و اشخاص انقلابی هم دوره وی، مردم کوچه و بازار و خانواده این استاد اخلاق گفت‌وگو شده است.

همچنین این مستند نحوه رفتار و ارتباط با مردم و ساده زیستی آیت الله را روایت کرده است.

«سالک الی الله»، به صورت گروهی و به تهیه کنندگی مجید عباچی و کارگردانی سید امین جواهری و با سرمایه گذاری حسین افتخاری عنصرودی تولید شده است.

نکته قابل توجه در ساخت این مستند این است که در تهیه و تولید آن هیچ ارگان دولتی دخالتی نداشته است.

از دیگر عوامل این گروه می توان به مجید عباچی و سید امین جواهری( پژوهش و نگارش فیلمنامه)، جعفر نادری (مدیر فیلمبرداری )، مهدی جعفرزاده( فیلمبردار)، فرهاد اعظمی( صدابردار )، سالار اسمی( دستیار کارگردان و منشی صحنه)، بیژن حجازی ( مشاور پروژه)، اکبر عظیم نیا ( مدیر تولید ) و سیده زهرا حسینی عکاس پروژه اشاره کرد.

آیت‌الله سید محمدتقی آل‌هاشم در سال ۱۳۱۳ ش برابر با ۱۳۵۳ق در خانواده‌ای اهل علم و تقوا در تبریز دیده به جهان گشود.

سید محمدتقی از سنین کودکی، قرآن و علوم دینی از محضر بزرگانی چون آخوند ملا رسول ایمانی، ملا ابراهیم شکری، آخوند ملا احمد جعفری و آخوند ملا ابراهیم صدری آموخت.

سپس به طور رسمی وارد حوزه علمیه تبریز شد و مشغول تحصیل علوم دینی گردید.

وی پس از ۱۰ سال تحصیل در تبریز، راهی حوزه علمیه نجف‌اشرف شد و پس از یک سال اقامت و بهره‌مندی از علمای آن سامان، به ایران بازگشت و در قم اقامت گزید و از محضر آیات عظام آن دیار نیز استفاده کرد. مدتی در مشهد مقدس به تکمیل دروس حوزوی پرداخت و سرانجام به زادگاه خویش مراجعت نموده و به کارهای دینی مشغول گردید.

از کارهای مهم آیت‌الله آل‌هاشم می‌توان به مبارزه علیه رژیم شاه، مسئولیت اعزام نیروی استان به جبهه، تدریس علوم دینی، تألیف آثار متعدد و بازسازی و تجدید بنای مساجد از جمله مسجد سیدحمزه و مسجد سیدمصطفی خمینی(ره) اشاره کرد.

از آثار مکتوب آیت‌الله آل‌هاشم می‌توان موارد زیر را برشمرد:

اقامه نماز در اسلام، احکام جمعه در اسلام، اسلام و شیعه از دیدگاه قرآن و اهل بیت(ع)، جنگ و شهادت، خلاصه الانساب فی معرفت الاحزاب، انفاق در اسلام، آثار الاسلام، روضه الجنه، جنات الفردوس، باقیات الصالحات، کشف الاخبار، تاریخ الائمه الاطهار، خاندان آل‌هاشم، آثار علما و رجال آذربایجان، انیس محدثین، و فریادرس دادرس.

گفتنی است؛ آیت‎الله سیدمحمدتقی آل‌هاشم پدر نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه محبوب تبریز چندی است در بستر بیماری می باشد.

انتهای پیام/