خداوند به پیامبر(ص) دستور مباهله داد تا حقیقت آشکار و دروغگو رسوا شود
خداوند به پیامبر(ص) دستور مباهله داد تا حقیقت آشکار و دروغگو رسوا شود
روز مباهله پیامبر در نزد مسلمانان اهمیت خاصی دارد چرا که گواه حقانیت و درستی دعوت پیامبر و عظمت آن است.

به گزارش عصرتبریز، حجت السلام محمود هادی در مورد روز مباهله اظهارکرد: مباهله پیامبر (ص) با مسیحیان نجران در روز ۲۴ ذی الحجه سال دهم هجری اتفاق افتاد و پیامبر طی نامه ای ساکنان مسیحی نجران را به آیین اسلام دعوت کرد. مردم نجران که حاضر به پذیرفتن اسلام نبودند نمایندگان خود را به مدینه فرستادند و پیامبر آنان را به امر خدا به مباهله دعوت کرد.

وی در مورد گفتگوی پیامبر با هیئت نجرانی ها بیان کرد: پیامبر در مذاکره ای که با هیئت نجرانی در مدینه به انجام رسانید آنان را به پرستش خدای یگانه دعوت کرد اما آنان بر ادعای خود اصرار داشتند و دلیل الوهیت مسیح را تولد عیسی (ع) بدون واسطه پدر می دانستند.

مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه در این هنگام  فرشته وحی نازل شد و این سخن خدا را بر  قلب پیامبر جاری ساخت، گفت: به درستی که مثل عیسی نزد خداوند مانند آدم است که خدا او را از خاک آفرید؛ در این آیه خداوند با بیان شباهت تولد عیسی (ع) و حضرت آدم یاد آوری می کند که آدم را با قدرت بی پایان خود بدون اینکه دارای پدر و مادری باشد از خاک آفرید و اگر نداشتن پدر گواه این باشد که مسیح فرزند خداست پس حضزت آدم برای این منصب شایسته تر است زیرا او نه پدر داشت نه مادر؛ اما با وجود گفتن این دلیل آنان قانع نشدند و خداوند به پیامبر خود دستور مباهله داد تا حقیقت آشکار و دروغ گو رسوا شود.

هادی اظهار کرد: نتیجه مشاور آنان این بود که به افراد خود دستور دادند اگر مشاهده کردید محمد (ص) با سر و صدا و جمعیت به مباهله آمد با او مباهله کنید و نترسید زیرا در آن صورت حقیقتی در کار او نیست که متوسل به جارو و جنجال شده  و اگر با نفرات بسیار محدودی به میعاد گاه آمد بدانید که او پیامبر خداست و از مباهله با او بپرهیزید که خطرناک است.

وی گفت: طبق توافق قبلی پیامبر و نمایندگان نجران برای مباهله به محل قرار رفتند، نمایندگان نجران دیدند نزد پیامبر حسن و حسین و علی و زهرا نزد او هستند؛ مسیحیان هنگامی که این صحنه را دیدند سخت به وحشت افتادند و دیدند پیامبر نزدیک ترین و عزیز ترین کسان خود را همراه دارند و فهمیدند او نسبت به ادعای خود ایمان راسخ دارد زیرا در غیر این صورت عزیزان خود را در معرض خطر آسمانی و الهی قرار نمی داد.

مدرس حوزه و دانشگاه درخصوص اعمال این روز گفت: روز مباهله پیامبر در نزد مسلمانان اهمیت خاصی دارد چرا که گواه حقانیت و درستی دعوت پیامبر و عظمت آن است، غسل، روزه، دو رکعت نماز، دعای روز مباهله که شبیه دعای سحر ماه رمضان می باشد و زیارت جامعه جزو اعمال روز مباهله می باشد.

هادی بیان کرد: متاسفانه عده ای با بدعت استقبال زود رس از ایام محرم و سیاه پوش کردن جو عمومی جامعه این عید بزرگ را به فراموشی می سپارند.

وی در پایان تشریح کرد: رسانه ها و رسانه ملی صداوسیما و در مساجد و هیئت های مذهبی می توانند این روز را تبلیغ کنند و به مردم بشناسانند، چرا که روز مباهله از فضیلت بیشتری بر خوردار است و ائمه بر آن تاکید بیشتری کرده است.

انتهای پیام/