آبدار: رویداد تبریز ۲۰۱۸ فرصتی بود که نام آذربایجان بر سر زبان‌ها بیافتد/ آنطور که شایسته است موفق به معرفی تبریز در سطح ایران و جهان نشده‌ایم
آبدار: رویداد تبریز ۲۰۱۸ فرصتی بود که نام آذربایجان بر سر زبان‌ها بیافتد/ آنطور که شایسته است موفق به معرفی تبریز در سطح ایران و جهان نشده‌ایم
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌‌شرقی گفت: با وجود تمام تلاش‎ها آنطور که شایسته است موفق به معرفی تبریز در سطح ایران و جهان نشده‌ایم.

به گزارش خبرنگار عصر، مرتضی آبدار امروز در نشست خبری که در رابطه با ستاد سفر تابستان ۱۳۹۷ و برنامه‌های هفته گردشگری برگزار شد، اظهارکرد: تبریز و آذربایجان طبق اعلام سازمان مرکزی جز استان‌های کمتر شناخته‌شده در حوزه‌ی گردشگری بود اما پس از انتخاب تبریز به‌عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ شرایط تغییر محسوسی پیدا کرده است و طی ۲/۵ سال اخیر شاهد رشد در تمامی حوزه‌های مربوط به اداره‌کل میراث بوده‌ایم.

وی افزود: آمار تخت‌های هتل‌ها در استان پس از پیروزی انقلاب تا آغاز رویداد تبریز ۲۰۱۸ حدود ۷۴۰۰ تخت بود که با ارائه‌ی مجوزهای احداث زیرساخت‌های گردشگری این آمار به حدود ۱۳۱۰۰ تخت خواهد رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی استان با بیان اینکه رویداد تبریز ۲۰۱۸ در نوع نگاه و نگرش مسوولان استانی نسبت به مباحث توسعه گردشگری تاثیر گذاشته است، گفت: کما اینکه پس از انتخاب تبریز به‌عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ با توجه و پیگیری مسوولان و نمایندگان استان، پروژه اتوبان تبریز – اهر که شمال استان آذربایجان‌‌شرقی را به مرکز و جنوب آن وصل می‌کند در آستانه پایان است.

آبدار ادامه داد: آذربایجان به‌لحاظ موقعیت جغرافیایی‌اش آنطور که در شان این استان و ظرفیت‌های گردشگری آن است، شناخته نشده بود و نیازمند یک برنامه‌ریزی اساسی بود که از ابتدای انتخاب تبریز ۲۰۱۸، این رویداد را برای کل استان انتخاب کردیم بطوریکه تمام بودجه‌های آن تا ۴ سال آینده جز برنامه های دستگاه‌های اجرایی است.

وی تصریح کرد: در موضوع آسفالت جاده‌های استان و بخصوص شهر تبریز وضعیت مناسبی نداشتند که تلاش‌هایی درجهت رفع این مشکلات انجام شد؛ همچنین تابلوهای راهنمایی استان بمنظور سهولت دسترسی گردشگران تغییراتی صورت گرفت.

آبدار بیان کرد: پیش از آغاز رویداد تبریز ۲۰۱۸ کف‌سازی و مرمت بازار تبریز آغاز شد؛ همچنین برای اولین بار در تاریخ یک قرارداد مشترک بین میراث فرهنگی، شهرداری و یک موسسه بین‌المللی باستان‌شناسی از آلمان بمنظور مرمت دانشگاه تاریخ ربع رشیدی به‌دلیل رویداد تبریز ۲۰۱۸ منعقد شد.

وی در ادامه به اقامت‌های بوم‌گردی استان اشاره کرد و گفت: در مجموع حدود ۱۱۲ مجوز اقامت‌های بوم‌گردی صادر شده که به تبع آن روستاییان می‌توانند مسافر جذب کنند که موضوع بوم‌گردی در سه شاخه‌ی روستاهای هدف گردشگری، اقامت‌های طبیعت‌گردی و تورهای گردشگری با بلد‌های محلی تقسیم می‌شود.

به گفته وی، توریسم داخلی سبب ایجاد اشتغال برای ۵ تن ولی تپریسم خارجی منجر به ایجاد اشتغال برای ۱۱ الی ۱۲ نفر می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌‌شرقی با بیان اینکه رویداد تبریز ۲۰۱۸ فرصتی بود که نام آذربایجان بر سر زبان‌ها بیافتد، تصریح کرد: تمام برنامه‌هایی که می‌توانست در تاریخ آذربایجان موثر باشد در برنامه‌های تبریز ۲۰۱۸ گنجانده شد.

وی در ادامه با بیان اینکه به‎عنوان مدیرکل میراث فرهنگی استان می‎گویم که با وجود تمام تلاش‎ها آنطور که شایسته است موفق به معرفی تبریز در سطح ایران و جهان نشده‌ایم، یادآور شد: در نهایت باید گفت که در حوزه تبریز ۲۰۱۸، میراث فرهنگی نیازمند مساعدت و همکاری سایر ارگان‌ها، ادارات و سازمان‌هاست و ۱۶۳ رویداد فرهنگی که در برنامه‌های این رویداد تدوین شده به تمام دستگاه‌ها ابلاغ شده است.

آبدار در پاسخ به این سوال که میزان اعتبارات تخصیص یافته برای رویداد تبریز ۲۰۱۸ چقدر بوده و آیا اعتبار خاصی در زمان باقی‌مانده اختصاص داده خواهد شد یا خیر؟ گفت: از بدو انتخاب تبریز ۲۰۱۸ گفتیم که نباید نگاه آرمان‌گرایانه داشت. در کتابچه و برنامه تدوین شده حدود ۷۶۲ میلیارد تومان بودجه برای این رویداد پیش‌بینی شد که امکان اختصاص تمام این مبلغ وجود نداشت.

وی اذعان داشت: مقرر شده بود که درنهایت ۱۵۰ میلیارد تومان از سوی دولت برای تبریز ۲۰۱۸ اختصاص یابد اما پس از کش‌وقوس‌های فراوان درخواستی سه امضایی از طرف آقایان مونسان (رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور)، خدابخش (استاندار آذربایجان‌‌شرقی) و پزشکیان (نایب رئیس مجلس شورای اسلامی) به معاون اول ریاست‌جمهوری داده شد که در نهایت آقای جهانگیری دستور اختصاص بودجه ۵۰ میلیاردی برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری و تملک و دارایی جهت این رویداد بین‌المللی را به سازمان برنامه و بودجه کشور صادر کرد.

وی در پایان با اشاره به اینکه هیچکدام از این مبالغ بطور کامل پرداخت و تامین نشده‌اند، خاطرنشان کرد: ۱۸ میلیارد تومان نیز جهت هزینه‌های جاری در سطح استان اختصاص داده شده است.

انتهای پیام/م