دیدگاه همگان حقانیت ایران و زورگویی آمریکا بود
دیدگاه همگان حقانیت ایران و زورگویی آمریکا بود
رییس جمهور گفت: حضور در مجمع عمومی سازمان ملل در مجموع فرصتی بود که هم مواضع کشورمان را برای جهان تا حد امکان تبیین کنیم و هم با بسیاری از کشورها در این فرصت درباره روابط دوجانبه صحبت کردیم.

به گزارش عصرتبریز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حسن روحانی روز پنجشنبه در بدو ورود به تهران و در جمع خبرنگاران درباره دستاوردهای سفر به نیویورک و حضور در هفتاد سومین مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: این سفر سه روزه عمدتا برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی و بیان مواضع و رویکردهای جمهوری اسلامی ایران در یک اجتماع بین المللی بود.

رییس جمهور افزود: مجموعا دو سخنرانی در سازمان ملل، یکی در مجمع و یکی هم به مناسبت بزرگداشت ماندلا انجام شد و سه سخنرانی در جمع اصحاب رسانه های مهم آمریکا، فرهیختگان و سیاسیون و رهبران جوامع مسلمانان که مجموعا ۸ سخنرانی داشتیم. همچنین دو مصاحبه اختصاصی و یک مصاحبه مطبوعاتی عمومی داشتیم و مجموعا ۱۷ ملاقات با رهبران کشورها و مسئولین سازمانهای بین المللی داشتیم. با مسئولان یک سازمان بین المللی وزرشی، یک سازمان مالی جهانی و دبیرکل سازمان ملل نیز ملاقات کردیم.

 روحانی اظهار کرد: مهمترین مساله ای که به نظرم امسال در مجمع عمومی بارز و مشهود بود، هم در رسانه ها می دیدیم و هم رهبران کشورها بیان می کردند، حقانیت جمهوری اسلامی ایران و ملت ایران و زورگویی آمریکا بود. این نکته اصلی بود که آمریکا مسیر یکجانبه گرایی را اتخاذ کرده و به نهادها و سازمانها و مقررات بین المللی بی اعتنا است.

رییس جمهور با بیان اینکه این موضوعی نبود که ما تنها بگوییم بلکه دیگران هم با لحن های مختلف بیان می کردند، تصریح کرد: برخورد آمریکا با دیوان بین المللی کیفری، شورای حقوق بشر، یونسکو و با مجموعه قراردادهای تجاری که با کشورهای مختلف داشتند و از جمله خروج یکجانبه و نادرست از برجام همه مطرح بود.

روحانی تاکید کرد: به نظرم آمریکا یی ها از این مجمع عمومی هیچ دستاوردی نداشتند و حتی وقتی آقای ترامپ سخنرانی می کرد، وقتی اول سخنرانی اش خیلی از دولت دو ساله اش تعریف کرد، همه سالن خندیدند و همه رسانه ها گفتند سران جهان به آقای ترامپ خندیدند و رسانه های آمریکایی این را تحقیر دولت و ملت آمریکا تلقی کردند.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: توانستیم مواضع خودمان را به صراحت تبیین کنیم که این مواضع، مواضع رهبری نظام، ملت ایران و مواضع کل نظام است. در این داستان در چارچوب مقررات بین المللی و قانون عمل کردیم و آنها قانون را زیرپا گذاشتند. جالب است کسی سران کشورها را در شورای امنیت دعوت می کند که خودش مصوبه شورای امنیت را زیر پا گذاشته است.

روحانی گفت: مساله دیگری که از یکی دو هفته مانده به برگزاری مجمع عمومی مطرح بود، اجلاس ویژه ای بود که آمریکا می خواست در شورای امنیت تشکیل دهد. ابتدا گفت اجلاس درباره ایران است و بعد گفتند درباره موضوع دیگری است اما در نهایت یک روز مانده به اجلاس خود آقای ترامپ توئیت کرد که موضوع این اجلاس درباره ایران است.

رییس جمهور با اشاره به اینکه آنچه آمریکایی ها از برگزاری این نشست شورای امنیت به عنوان هدف در نظر داشتند، درست بر ضد آن تمام شد و نتیجه عکس گرفتند، اضافه کرد: در این نشست شورای امنیت، اولا نتوانستند موضوع ایران را موضوع اصلی اجلاس قرار دهند و به اصطلاح خودشان موضوع خلع سلاح و تسلیحات کشتار جمعی به عنوان موضوع جلسه انتخاب شد و ثانیا این جلسه تبدیل شد به جلسه حمایت قاطع از برجام و ترامپ در این جلسه تنها ماند و یک انزوای مجددی برای آمریکا بود.

روحانی اظهار کرد: نکته بعدی اینکه در کنار اجلاس مجمع عمومی، اجلاس ۱+۴ تشکیل شد و وزرای ۵ کشور مباحث خوبی داشتند و بیانیه بسیار خوب و قاطعی در پایان دادند. در این بیانیه علاوه بر مواضع مستحکم ۵ کشور نسبت به تعهدشان به برجام و تشکر از ایران به خاطر پایبندی به برجام، تعهدشان برای عمل به برجام را اعلام کرده و اعلام کردند یک کانال ویژه بانکی برای رابطه با ایران ایجاد کردند که ساز و کار اجرایی اش را اعلام خواهند کرد. خانم موگرینی هم رسما اعلام کرد که این ساز و کار قبل از نوامبر عملیاتی خواهد شد و آمریکایی ها از این موضوع هم ناراحت و عصبانی بودند.

رییس جمهور تصریح کرد: در ملاقات با سران کشورها نیز موضوعات دو جانبه و منطقه ای و به خصوص مساله برجام و روابط تجاری دو جانبه مطرح بود و اینکه همه کشورها تصریح داشتند که پایبند به تحریم آمریکا نخواهند بود و با ایران کار خواهند کرد. کشورهای اروپایی، ژاپن و دیگر رهبران کشورها این مساله را به صراحت بیان کردند. با مسئولین موسسه مالی آی ام اف هم که ملاقات داشتیم آنها هم درباره ترتیبات و روابط مالی ایران با آی ام اف و اقداماتی که می خواهند انجام دهند صحبت کردند.

روحانی خاطرنشان کرد: در ملاقات با رییس کمیته بین المللی المپیک، ایشان بسیار متعجب بود از حرکت بسیار خوب ورزش در ایران و موفقیت های ورزشکاران ایران و به خصوص از حرکت بانوان و زنان ما در ورزش که قابل توجه بود.

رییس جمهور گفت: دبیرکل سازمان ملل نیز در ملاقاتی که داشتیم از ایران تشکر کرد و گفت ما قاطعانه از برجام حمایت و این را با صراحت اعلام می کنیم که کار آمریکا خلاف بوده و نسبت به فعالیتهای منطقه ای ایران هم بسیار خرسند بود از همکاری هایی که درباره یمن و سوریه داریم.

روحانی افزود: در مجموع در این سفر در فرصتی که بود، هم مواضع کشورمان را برای جهان تا حد امکان تبیین کنیم و هم با بسیاری از کشورها در این فرصت درباره روابط دوجانبه صحبت کردیم. مهم این است که امروز در جهان، جز یکی دو کشور هیچ کس پشت سر آمریکا نیست و یک انزوای تاریخی و سیاسی کم نظیر برای آمریکا هست.

رییس جمهور ادامه داد: شورای امنیت هم درست برعکس قصد آمریکا برای سوءاستفادهاز ریاست دوره ای شان بر این شورا، جلسه ای که برگزار شد درست برعکس شد.

 روحانی اظهار کرد: در این سفر رهاورد دیگری هم داشتیم. یک اثر تاریخی مربوط به ۲ هزار و ۵۰۰ سال قبل که در آمریکا بود و از چند سال قبل کار بسیار قوی حقوقی انجام شده بود، توانستیم این اثر را بازپس بگیریم و آن را همراه خودمان به ایران بیاوریم به عنوان اثر تاریخی که متعلق به ملت ایران است.

انتهای پیام/