به گزارش خبرنگار عصر، شهابالدین بیمقدار عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه آذربایجانشرقی با بیان اینکه بیشتر تصمیمات نمایندگان مجلس در کمیسیونها گرفته میشود، اظهار کرد: مجلس از بُعد نظارت بسیار ضعیف است چراکه اکثر نمایندگان، معنای نظارت را در انجام کارهای اداری در حوزههای انتخابیشان از طریق دخالت در امور مربوط به بخشداران، فرمانداران، استانداران و … میپندارند.
فراکسیون ترکزبانان فعال نیست
وی افزود: بنده جزء موسسان فراکسیون ترکزبانهای مجلس شورای اسلامی هستم اما آنطور که باید دوستانمان در مجلس همراهی نکردند و این فراکسیون جلسات فعال و مرتبی ندارد؛ به تبع آن نمایندگان مناطق ترکنشین نتوانستهاند کار خاصی از طریق این فراکسیون انجام دهند.
زبان ما ترکی است نه آذری
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در ادامه گفت: متنهی بنده شخصاً اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی را در ملاقات با وزیر آموزشوپرورش، وزیر علوم و شخص آقای جهانگیری پیگیری کردهام ونتیجه آن ایجاد چند واحد درس ادبیات ترکی در دانشگاه تبریز بود.
وی با اشاره به تعارضات موجود در جامعه در ارتباط با عناوین زبان آذری و ترکی، تصریح کرد: به عقیدهی من زبان ما ترکی است و اگر به ریشهی زبانمان دقت کنیم از همان زبان ترکی گرفته شده و در طی زمان، اندکی با فارسی ادغام شده است.
تشکیل فراکسیون احیای دریاچه ارومیه
بیمقدار گفت: فراکسیون «احیای دریاچه ارومیه» حدود دو الی سه ماه است که به رسمیت شناخته شده که آقای بهادری نماینده مردم ارومیه در مجلس، رئیس این فراکسیون بوده و بنده نیز نایب رئیس آن فراکسیون هستم که پیگیری امور مربوط به دریاچه ارومیه توسط این فراکسیون انجام میگیرد.
وی اضافه کرد: فراکسیون حمایت از صنعت قطعهسازی کشور توسط بنده و خانم ساعی [نماینده تبریز، اسکو و آذرشهر] تاسیس شده که در این فراکسیون پیگیر امور مربوط به قطعهسازان و شرکتهای خودروسازی هستیم.
برای عضویت در کمیسیونها لابی نکردم
بیمقدار با اشاره به اینکه علاقه داشتم در کمیسیون اقتصادی مجلس حضور داشته باشم، افزود: اما لابی نکردم و اجباراً به کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس رفتم که با تخصص و تجربیات کاری بنده سازگار نیست.
به بهانه «تبریز ۲۰۱۸» پروژههایی در حال اجراست
این نماینده مجلس دهم، رویداد «تبریز ۲۰۱۸» را مورد اشاره قرار داده و گفت: باوجود تمام حرفوحدیثها در ارتباط با عدم تاثیرگذاری این رویداد در سطح استان، «تبریز ۲۰۱۸» در جاهای بسیاری تبریز را شناساند و اگرچه بواسطهی شرایط تحریم و … استقبال خوبی توسط گردشگران خارجی انجام نگرفت اما حُسن رویداد «تبریز ۲۰۱۸» این بود که بودجهای ۹۰ میلیارد تومانی تصویب و تخصیص داده شده و به بهانه و پشتوانهی این بودجه پروژههایی در سطح استان در حال اجرا است.
وی تصریح کرد: با وجود گذشت زمان و پیشرفت ارتباطات، متاسفانه هنوز کتاب مستندی از تاریخچه و ظرفیتهای گردشگری آذربایجان وجود ندارد بههمین دلیل مقرر شده که از بودجه نقدی «تبریز ۲۰۱۸» کتاب مستندی در خصوص گردشگری استان آذربایجانشرقی تألیف شود.
گره اصلی اتوبان تبریز – سهند گشوده شد
بیمقدار در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تعدادی از پروژههای ریلی و جادهای در سطح استان، گفت: گره اصلی اتوبان تبریز – سهند گشوده و این پروژه به مشارکت داده شد و پیشرفتهای خوبی در این زمینه انجام گرفته است؛ راهآهن تبریز – تهران و پروژه دو خطه و برقیشدن آن را بنده و تمامی نمایندگان پیگیر هستیم؛ ناگفته نماند که پیگیر وصل و ادامهی بزرگراه تبریز – اهر به مغان و جمهوری آذربایجان نیز هستم.
وی در پاسخ به انتقاد خبرنگاری در خصوص عدم حضورِ فعال و سخنرانی نمایندگان استان آذربایجانشرقی در جلسات رأی اعتماد به ۴ وزیر جدید دولت دوازدهم، توضیم داد: بنده در جلسه رای اعتماد به وزرای جدید، برای وزیر صمت بعنوان موافق و برای وزیر راهوشهرسازی بهعنوان مخالف ثبتنام کردم اما چون انتخاب افراد موافق و مخالف جهت انجام سخنرانی در صحن از طریق قرعهکشی صورت میگیرد متاسفانه فرصت سخنرانی و ارائهی نقطه نظرات به تمام ۲۹۰ نفر نمیرسد.
وحدت، نیاز امروز جامعه
وی مهمترین راهکار گذر از وضعیت اقتصادی کنونی مملکت را عامل وحدت دانست و تصریح کرد: باید این وضعیت را با وحدت کلمه سپری کنیم؛ به عقیدهی من تحریم مسالهای جدی است اما میتوان از آن عبور کرد. باید با دنیا تعامل کنیم و اگر آنها لبخند میزنند و گوشه چشمی نشان میدهند باید از این فرصت استفاده کرده و مذاکرات را ادامه داده و مساله تحریم را حل کنیم.
به رفع حصر اعتقاد دارم
بیمقدار با یادآوری وعدههای انتخاباتیاش مبنی بر ضرورت پیگیری رفع حصر، متذکر شد: بنده کماکان به ضرورت رفع حصر اعتقاد دارم و از ابتدای مجلس دهم کمیتهای در این خصوص تشکیل و مذاکراتی انجام شد که تا حدودی آزادیهای برای افرادی که در حصر بهسر میبرند اعطا شده اما لابی طرف مقابل قویتر بود که در اثنای مذاکرات باز هم مشکلاتی بهوجود آمد. اخیرا نیز حدود یک ماه پیش با آقای لاریجانی [رئیس مجلس] در این خصوص صحبتهایی شده است.
روحانی به وعده رفع حصر عمل نکرد
به گزارش خبرنگار عصر، بیمقدار در جمع خبرنگاران خطاب به رئیسجمهور گفت: آقای روحانی شما در وعدههای انتخاباتیتان قول دادهاید که اینکار را [رفع حصر] انجام دهید اما به قولتان عمل نکردید؛ شما رئیس شورای عالی امنیت ملی هستید و تنها شخصِ رئیسجمهور است که اختیاراتی در این خصوص دارد.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه از ابتدا عقیده من این بود که کارخانه ماشینسازی به مردم و کارگران آن داده شود، گفت: متاسفانه سازمان خصوصیسازی ماشینسازی را به یک نفر واگذار کرد و وقتی ما در مورد این فرد سوالاتی داشتیم در جواب گفتند که این فرد اهلیت دارد و اگر این فرد هماکنون محکوم شده، قوه قضائیه باید مجازاتش کند.
برخی تصورات موجود در مورد افایتیاف غلط است
بیمقدار گفت: برخی تصورات موجود در مورد افایتیاف غلط است چراکه سپاه پاسداران ارگان رسمی نظام جمهوری اسلامی است و اگر سپاه با تصویب لوایح افایتیاف مورد هجمه قرار گیرد ارتش هم از این قاعده مستثنی نخواهد بود؛ اگر افایتیاف وجود نداشته باشد کوچکترین بانک های دنیا نیز با ما کار نخواهند کرد و مانند گذشته باید با چمدان پولهایمان را منتقل کنیم.
خروج از فصل هفت منشور سازمان ملل، بزرگترین دستاورد برجام
وی افزود: بزرگترین حسن برجام این بود که از فصل هفت منشورِ سازمان ملل متحد ما را خارج کرد و اگر این امر انجام نمیگرفت، امروز آمریکا پیدرپی علیه ما قطعنامه بینالمللی صادر میکرد. اعتقاد من این است که باید با دنیا تعامل داشته باشیم و نمیتوانیم جدا از دنیا زندگی کنیم چراکه در غیر اینصورت مانند کرهشمالی خواهیم شد.
به گفتهی بیمقدار، علیرغم تاکید حسن روحانی [رئیسجمهور] بر تاسیس فرهنگستان زبان و ادب ترکی در سفر انتخاباتی به آذربایجانشرقی، اقدامی در این مورد صورت نگرفته و فقط در حد شعار باقیمانده است.
خیز منادی برای استانداری آذربایجانشرقی
وی در پایان در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا آقای منادی از ۱۴ نفر از نمایندگان استان برای استانداری آذربایجانشرقی امضا جمع کرده است یا خیر؟ خاطرنشان کرد: این موضوع متاسفانه واقعیت دارد ولی بنده چنین امضایی نکردهام.
انتهای پیام/م