به گزارش عصرتبریز، محمداسماعیل سعیدی با یادآوری هفته کتاب و کتاب خوانی کمبود سرانه مطالعه در کشور را بحرانی خواند و گفت: متاسفانه نرخ مطالعه در کشور نسبت به سایر کشورها مطلوب نیست و این زنگ خطر فرهنگی جدی به شمار می رود در حالی که کتاب معلومات و اطلاعات عمومی افراد جامعه را افزایش می دهد و در جامعه پذیری و شکل پذیری شخصیت انسان تاثیر بسزائی دارد.
فلسفه ایجاد کتابخانه در مدارس به حاشیه رفته است
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه فرهنگ کتاب خوانی باید از مدارس و دوران ابتدایی شروع شود، افزود: فلسفه ایجاد کتابخانه در مدارس نیز در جهت ترویج فرهنگ مطالعه بود که متاسفانه در حال حاضر به حاشیه رفته این در حالی است که نهادینهشدن مطالعه از دوران کودکی ارتقای شاخص های توسعه مطالعه را به دنبال دارد.
حجم بالای کتابهای درسی فرصت مطالعه را به دانشآموزان و دانشجویان نمیدهد
وی با بیان اینکه حجم بالای کتاب های درسی فرصت مطالعه را به دانش آموزان و دانشجویان نمی دهد، افزود: متاسفانه سرانه کتاب خوانی در میان دانش آموزان و دانشجویان بسیار پایین است در این رابطه تنها به مطالعه کتاب های درسی اکتفا می کنند و رغبتی برای مطالعه کتاب های غیردرسی از خود نشان نمی دهند.
نتوانستهایم از عقبه فرهنگی در جهت افزایش سرانه مطالعه استفاده کنیم/ قیمت بالای کتاب یکی از عوامل بیرغبتی افراد نسبت به کتابخوانی است
سعیدی با یادآوری اینکه نتوانسته ایم از عقبه فرهنگی در جهت افزایش سرانه مطالعه استفاده کنیم، تصریح کرد: قیمت بالای کتاب یکی از عوامل موثر بی رغبتی افراد نسبت به کتاب خوانی و کاهش سرانه مطالعه است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، افزود: مادامی می توان به افزایش سرانه مطالعه امیدوار بود که فرهنگ کتاب خوانی با استفاده از مشوق های مادی و معنوی میان اقشار مختلف جامعه ترویج شود.
دستگاههای فرهنگی باید به ارائه مشوقهای کتابخوانی توجه جدی داشته باشند
سعیدی با تاکید بر اینکه دستگاه های فرهنگی باید به ارائه مشوق های کتاب خوانی توجه جدی داشته باشند، گفت: دستگاه های فرهنگی در این رابطه نقش حائز اهمیتی دارند و باید به صورت فعال تر عمل کنند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، حمایت از ناشران و مولفان را در افزایش سرانه مطالعه موثر دانست و ادامه داد: ایجاد کتاب خانه در مدارس، مساجد و محله ها و همچنین سیار باید جدی گرفته شود.
قدیمی و به روز نبودن کتب کتابخانهها
وی از قدیمی و به روز نبودن کتب کتابخانه های عمومی، مساجد، دانشگاه ها و مدارس انتقاد کرد و گفت: متاسفانه کتب موجود در این مراکز بسیار قدیمی هستند و کتابخانه ها با مسائل و مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کنند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه کتاب های ارزشمند می تواند جوامع را متحول کنند، افزود: کتابی مانند بینوانیان تاثیر زیادی در جوامع اروپایی، آسیایی، شرق و غرب گذاشت؛ البته تبعات و تاثیرات کتاب های جلال آل احمد و جمالزاده نیز بسیار قابل تامل است.
انتهای پیام/