اگر برجام نتیجه نداشت، آمریکا امروز مستاصل نبود/ با قدرت از «حزب‌الله» دفاع می‌کنیم
اگر برجام نتیجه نداشت، آمریکا امروز مستاصل نبود/ با قدرت از «حزب‌الله» دفاع می‌کنیم
نایب رئیس مجلس گفت: اگر برجام نتیجه نداشت، آمریکا امروز مستاصل نبود و ترامپ دیوانه آن را پاره نمی‌کرد و سعودی‌ها برای برهم زدن آن میلیاردی هزینه نمی‌کردند.

به گزارش خبرنگار عصر، مسعود پزشکیان در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان که در تالار شهید شایانمهر دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد، با بیان اینکه «من هنوز هم دانشجو هستم»، اظهارداشت: امروز نیز زندگی من زندگی دانشجویی است و بر اساس اعتقادم تاکنون زیر بار هیچ ذلتی نرفته‌ام و شاید یکی از جرم‌های من این است که چیزی را که میفهمم انجام داده و سر خم نمی‌کنم و دنبال پست و مقام نیستم.

وی افزود: نه به اسم مسلمانی به اسلام عمل می‌کنیم، نه به اسم دموکراسی، دموکراسی را قبول داریم و نه در چارچوب قانون، قانون را قبول می‌کنیم.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «هرکسی حرف حق بزند همگی باید بر اساس شواهد در برابرش سر خم کنیم در غیر اینصورت ظلم کرده‌ایم»، تصریح کرد: یکی از مشکلات در مملکت ما این است که همه فکر می‌کنند علامه دهر هستند و همه چیز را می‌دانند و به تبع آن در همه موارد اعلام نظر می‌کنند، به‌عنوان یک جراح قلب و پس از ۱۷ سال فعالیت، فقط در یک حوزه از تخصص‌های مربوط به قلب نظر می‌دهم، اما همه پشت تریبون می‌آیند و برای مملکت نسخه می‌پیچند، اگر می‌خواهیم مملکت درست شود باید همه چیز کارشناسی شود چراکه تا زمانی که از نظرات کارشناسی شده استفاده نشود، وضعیت کشور درست نخواهد شد.

وی یادآور شد: من می‌دانم نباید در جای غیرمربوط حرف نزنم اما مشکل ما این است که وقتی ما می‌گوییم نمی‌دانیم؛ می‌گویند چگونه نایب رئیسی هستی که نمی‌دانی؟ من می‌دانم که نمی‌دانم اما آن‌ها نمی‌دانند که نمی‌دانند.

پزشکیان در ادامه در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر عادلانه نبودن نظام آموزشی و علت تصویب قوانینی همچون افزایش سهمیه فرزندان شاهد و ایثارگر در رشته‌هایی مثل پزشکی و وجود سهمیه‌های هیات علمی، گفت: معتقدم این کار عادلانه نیست، عضو هیات‌رئیسه بودن هم دلیلی بر تاثیرگذار بودن نیست، عدالت حکم می‌کند که هر کسی که جلوتر باشد، کس دیگری با استفاده از موقعیتش نتواند از او جلو بزند، وقتی به چنین قوانینی رای داده شده است، کاری نمی‌شود کرد اما پیگیر اصلاح این موضوع در مجلس هستیم.

وی در واکنش به اعتراض برخی از دانشجویان رشته بهداشت عمومی درخصوص تبعیض بین این رشته با رشته‌های پزشکی و غیره، بیان کرد: اگر به آن قانونی که نوشتیم به درستی عمل می‌شد، شاهد چنین مشکلاتی نبودیم، حل این مشکل نیازمند جلسه‌ای جداگانه با فارغ‌التحصیلان و دانشجویان این رشته است.

پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش، در پاسخ به این که برجام چه دستاوردی برای ایران داشت، تصریح کرد: من کارشناس نیستم، اما دیگران فکر می‌کردند کارشناس هستند، در دنیایی که ما زندگی می‌کنیم، روش جمع آوری داده، ابزار و روش خاص خودش را دارد، بررسی‌کنندگان برجام روش نداشتند و هر کس به روش خودش عمل کرد و هر کسی چیزی ‌می‌گفت و برداشت خودش را اعمال می‌کرد، اگر برجام نتیجه نداشت، آمریکا امروز مستاصل نبود و ترامپ دیوانه آن را پاره نمی‌کرد و سعودی‌ها برای برهم زدن آن میلیاردی هزینه نمی‌کردند.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس در واکنش به انتقاد دانشجویی به عملکرد «آخوندی»، وزیر سابق راه و شهرسازی، اظهار کرد: در هیچ دوره‌ای مثل دوره وزارت آقای آخوندی، به این اندازه به وضعیت پروژه‌های راه‌های استان، رسیدگی نشده بود، از دوره هشتم که نماینده بودم یک خواسته داشتم که آن تکمیل پروژه راه آهن تبریز – میانه بود که این پروژه حدود ۱۹ سال است که در حال احداث می‌باشد، اما در زمان آخوندی این قطار به بستان آباد رسید. راه‌های ارتباطی مثل ارومیه-تبریز، اهر و ورزقان هم همینطور است.

وی افزود: باید به اعداد و ارقام هم نگاه کنید، آخوندی بدون پرداخت هیچ پولی، هواپیمای اجاره به شرط تملیک آورد اما باز یکسری اعتراض کردند که چرا هواپیما آوردی؟ ما قطار لازم داشتیم؛ زمین و زمان را به هم ریختند که چرا فلانی هواپیما آورده؟

پزشکیان در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات من با رسانه‌ها این است که حق را نمی‌گویند و انتقاد بی‌جا می‌کنند، متاسفانه جوی‌ای درست شه که راحت به هم تهمت می‌زنیم. یک اصل جامعه‌شناسی وجود دارد مبنی بر اینکه اگر کسی که انتقاد می‌کند، پیشنهاد ندهد هرج‌‌ومرج ایجاد می‌کند.

وی تصریح کرد: نامه امام علی (ع) به مالک اشتر را محور حکومت اسلامی می‌دانند؛ اما ساختاری درست کردیم که شبیه آن چیزی نیست که حضرت امام علی (ع) در نامه به مالک اشتر بیان کرده‌اند؛ رئیس‌جمهور ما چه کاره است که قوه قضائیه به نوعی به او گیر می‌دهد و قوه مقننه نوعی دیگر و نیروهای انتظامی نیز به طریقی دیگر؟ اصلا معلوم نیست اختیار دست چه کسی هست. همه را خائن می‌خوانیم و شرایط به‌گونه‌ای شده وقتی مسوولی می‌گذاریم کسی را تعیین می‌کنیم که او را در نظر بگیرد! باید مدیرانی برگزید که نیاز به چنین کاری نباشد.

وی با بیان اینکه «مدیریت یعنی قدرت اختیار در تصمیم‌گیری»، افزود: علی (ع) در نامه‌اش اختیار تصمیم‌گیری به مسوولانش در رده‌های پایین داده و در این نامه توصیه حضرت علی برای اداره حکومت، روش حکومت ایالتی و ولایتی است یعنی کسی که آن‌جا رئیس باشد به معنای واقعی رئیس است اگر چین امری پیاده شود قومیت‌ها با هم دعوا نداشته و فقط رقابت سالم داشتند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه «کارچاق‌کنی‌ها به‌خاطر ضعف سیستم ما ایجاد شده است»، توضیح داد: هر مملکتی، حاکم می‌خواهد حال این فرد ظالم باشد یا عادل، بالاخره باید تصمیمی برای اداره کشور گرفته شود.

پزشکیان در پاسخ به این انتقاد که «اگر معتقدید که ساختار به شما اجازه کار و اختیار نمی‌دهد، استعفا کنید»، تصریح کرد: چنین فکر نکنید که من می‌توانم کل مملکت را اصلاح کنم و بهتر است کمی منصف باشیم.

پزشکیان در جواب به انتقاد دانشجویی مبنی بر اینکه «شما بارها گفته‌اید که تخصص‌تان پزشکی است و در امور دیگری که تخصص ندارید وارد نمی‌شود، اما برای حضور در مجلس چه توجیهی دارید؟»، گفت: کجای دنیا این‌چنین است که در مجلس فقط جامعه‌شناسان باید حضور داشته باشند؟ من از ابتدا احساس وظیفه کرده‌ام تا به مردم خدمت کنم؛ در تمام عملیات‌های دفاع مقدس حضور داشتم پس از آن نیز سعی کردم تا علمی را که آموختم در جهت خدمت به مردم بکار گیرم؛ اما من هیچوقت پولی خرج نکردم تا نماینده شوم؛ احساس وظیفه کردم و از مردم خواستم که رأی دهند کمااینکه عده‌ای هم ندادند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، در پاسخ به انتقاد دانشجویی که او را «دوزیست سیاسی» و «اصلاح‌طلب سازش‌کار» خطاب کرد، گفت: من اگر سازش‌گر بودم با همان طبابت‌ام درآمد میلیاردی کسب می‌کردم؛ خیلی از پزشکان انقلابی با ما در جبهه بودند و بدتر از دانشجویان امروزی شعار می‌دادند اما امروز آن‌ها را پیدا کنید و ببیند آیا بدون هزینه حاضرند طبابت کنند؟ الان کجا هستند؟ من برای داشتن مال و مقام، نیازی به تخلف و یا سازش ندارم و منحصراً طبابت مرا بی‌نیاز می‌کرد.

این نماینده مردم در مجلس دهم با تأکید بر اینکه «اگر اف‌ای‌تی‌اف را قبول نکنیم تاجر ما هم نمی‌تواند پول جابه‌جا کند»، گفت: لوایح چهارگانه اف‌ای‌تی‌اف بر این اساس است، اولین لایحه یا همان پالرمو جهت مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی است، دومین لایحه برای مبارزه با پولشویی، سومین جهت مبارزه با تامین مالی تروریسم و چهارمین لایحه جهت عضویت در کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم می‌باشد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: معتقد هستم اف‌ای‌تی‌اف باید در این مملکت اجرا شود و یا حداقل مشابه داخلی آن را ایجاد کنیم، اما اگر رهبری بگویند، این کار نباید انجام شود، اطاعت می‌کنم، اما نظرم را هم در این مورد می‌گویم.

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: اف‌ای‌تی‌اف به ما می‌گوید پول کِی به دنیا می‌آید، چه مسیری را طی می‌کند و چه زمانی از بین می‌رود، اگر اف‌ای‌تی‌اف از اول در این کشور بود، رشوه و فرار از مالیات هم نبود، این که کسی ۱۰ میلیون درآمد دارد و ماهانه ۱۰۰ میلیون به حسابش واریز می‌کند، ربطی به چپ و راست بودن‌اش ندارد.

وی در پاسخ به ادعای یکی از دانشجویان در خصوص درآمدهای حاصل از برجام، توضیح داد: حمایت جمهوری اسلامی ایران از حزب‌الله بر همگان آشکار است و ما با قدرت نیز از حزب‌الله دفاع می‌کنیم اما این درست نیست که بگوییم پول برجام را به حزب‌الله داده‌اند.

وی در واکنش به منتقدان عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه، گفت: ستاد احیا خوب کار کرده و تا به حال حدود دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای احیا صرف شده است و ۱۰۰۰ میلیارد دیگر نیز باید خرج شد و اگر کسی نقشه بهتری دارد، بگوید؛ دنبال مقصر گشتن، پاک کردن صورت مسئله است، باید به فکر چاره بود، با ساخت تونل انتقال آب و سایر پروژه‌ها حدود ۹۰۰میلیون متر مکعب، آب به دریاچه ارومیه منتقل خواهد شد.

وی در پایان متذکر شد: معتقدم همه مشکلات موجود را با روشی حل کنیم که دشمن سوء استفاده نکند، چرا باید شیعه و سنی دعوا کنند پس باید برای رفع عیب‌هایمان به هم کمک کنیم.

انتهای پیام/م