آلبوم موسیقی “استاد شهریار” تولید شد
آلبوم موسیقی “استاد شهریار” تولید شد

در آستانه روز شعر و ادب فارسی و برگزاری کنگره بین المللی بزرگداشت استاد شهریار، آلبوم موسیقی “استاد شهریار” در واحد موسیقی حوزه هنری آذربایجان شرقی تولید شد. عصر تبریز: مسوول واحد موسیقی حوزه هنری آذربایجان شرقی روز شنبه در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه این آلبوم به زبان های فارسی و ترکی آذری در […]

در آستانه روز شعر و ادب فارسی و برگزاری کنگره بین المللی بزرگداشت استاد شهریار، آلبوم موسیقی “استاد شهریار” در واحد موسیقی حوزه هنری آذربایجان شرقی تولید شد.

۸۱۷۵۶۲۰۵-۷۰۱۵۷۲۴۵

عصر تبریز: مسوول واحد موسیقی حوزه هنری آذربایجان شرقی روز شنبه در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه این آلبوم به زبان های فارسی و ترکی آذری در هفت قطعه کار شده است، اظهار کرد: آلبوم موسیقی استاد شهریار شامل شش قطعه به زبان فارسی و یک قطعه به زبان ترکی آذری است.

محمدحسین بلاغی افزود: در تهیه و تولید آلبوم موسیقی ‘استاد شهریار’ جمعی از پیشکسوتان و هنرمندان عرصه موسیقی استان با حوزه هنری همکاری داشته اند.

وی ادامه داد: حضرت محمد(ص)، انتظار فرج، شب و علی، سلام ای شهیدان، امام خمینی (ره)، کاروان کربلا و الله وعده سی عناوین قطعات آلبوم مذکور است.

وی تشریح کرد: اشعار به کار رفته در این آلبوم از دیوان استاد شهریار برگزیده و تلاش شده است تا اثری فاخر و ماندگار به منظور الگوسازی در عرصه فرهنگ صوتی عرضه شود.

بلاغی با اشاره به اینکه قطعات این آلبوم توسط محمد ملکی اصل، آهنگسازی و تنظیم شده است، افزود: ضبط و میکس آلبوم موسیقی استاد شهریار توسط مهدی ناصری تهرانی صورت گرفته است.

وی گفت: آلبوم موسیقی استاد شهریار همزمان با برگزاری کنگره بین المللی استاد شهریا در تالار وحدت دانشگاه تبریز رونمایی خواهد شد.

کنگره بزرگداشت استاد شهریار روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۲۵ و ۲۶ این هفته با محوریت فرهنگ دینی و انقلابی در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار می شود.

۲۷ شهریور ماه به مناسبت سالروز درگذشت استاد محمدحسین بهجت تبریز متخلص به شهریار به عنوان روز شعر و ادب فارسی در تقویم ایران ثبت شده است.

محمدحسین بهجت تبریز متخلص به شهریار به سال ۱۲۸۵ شمسی در تبریز متولد شد و دوران کودکی را به علت شیوع بیماری در شهر در روستاهای قیش قورشاق و خشگناب بستان آباد سپری نمود.

شهریار در سال ۱۳۰۰ شمسی برای ادامه تحصیل از تبریز عازم تهران شد و در مدرسه دارالفنون مشغول فراگیری علم شد تا اینکه در رشته پزشکی ادامه تحصیل داد، اما پس از حدود پنج سال و پیش از گرفتن مدرک به علت ناراحتی خیال و پیش آمدهای دیگر ترک تحصیل کرد.

شهریار اولین دفتر شعر خود را در سال ۱۳۱۰ شمسی منتشر کرد.

بسیاری از اشعار او به فارسی و زبان ترکی آذربایجانی جزوآثار ماندگار این زبان هاست.

علاوه بر دیوان فارسی استاد شهریار، منظومه ‘ حیدر بابایه سلام ‘ که در سال های ۱۳۲۹ تا ۱۳۳۲ سروده شد از مهم ترین آثار ادبی ترکی آذربایجانی شناخته می شود که به بیش از ۹۰ زبان در جهان ترجمه شده است.

شهریار در روزهای آخر عمر به دلیل بیماری در بیمارستان مهر تهران بستری شد و در صبحدم ۲۷ شهریور سال ۱۳۶۷ به دیار باقی شتافت.

مقبره الشعرای تبریز محل دفن این شاعر برجسته ایرانی است که هم اکنون به زیارتگاه آحاد مردم ایران زمین و سایر کشورهای جهان تبدیل شده است.

از جمله مهم ترین و برجسته ترین اتفاقات زندگی این شاعر بزرگ کشورمان می توان به دیدار وی با رهبر معظم انقلاب اسلامی در سفر به تبریز و در دوره ریاست جمهوری ایشان اشاره کرد.