نخستین «همایش بین‌المللی فقه گردشگری» در تبریز برگزار می‌شود
نخستین «همایش بین‌المللی فقه گردشگری» در تبریز برگزار می‌شود
مدیر جامعه المصطفی العالمیه تبریز گفت: نخستین همایش بین المللی فقه گردشگری طی روزهای ۴، ۵ و ۶ اردیبهشت در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار می‌شود.

به گزارش عصرتبریز، حجت الاسلام مهدی بخت آور در نشست خبری همایش فقه گردشگردی، با اشاره به نگاه فقهی به مقوله گردشگری اسلامی افزود: نگاه فقهی به مقوله گردشگری اسلامی اصطلاحی جدید و نوآوری در این حوزه می باشد که اولویت اصلی این همایش است.

وی ادامه داد: این همایش با شرکت بیش از ۳۰۰ محقق اسلامی از ۵۰ ملیت مختلف در تبریز برگزار می شود که در نوع خود، اقدامی خلاقانه و جدید است، همچنین محققین و شخصیت های دینی و نائب رئیس جامعه المصطفی العالمیه کشور نیز به عنوان سخنران اصلی در این همایش حضور خواهند داشت.

بخت آور محورهای همایش بین المللی فقه گردشگری را، ماهیت شناسی و مبانی فقه گردشگری، جایگاه گردشگری در آموزه های دینی، ابعاد و قلمرو فقه گردشگری در حوزه ها و انواع گردشگری، فقه گردشگری، شهر اسلامی و حقوق گردشگران، جایگاه گردشگری در نظام حقوقی ایران و تبریز الگوی شهر مطلوب اسلامی معرفی کرده و اظهار داشت: هر کدام از این محورها ۱۰ محور جزئی را نیز پوشش خواهند داد.

بیش از ۲۵۰ مقاله بین المللی در ۶ محور

دبیر علمی همایش فقه گردشگری نیز در این نشست از وصول ۲۵۰ مقاله بین المللی در ۶ محور و از کشورهای مختلف اسلامی همچون آفریقای جنوبی، افغانستان، ترکیه، هدوستان، آذربایجان و همچنین چندین شهر داخلی از جمله شیراز، مشهد، قم، ساری، کاشان خبر داد.

حجت الاسلام رحیم قربانی، با اشاره به داوری آثار رسیده به دبیرخانه همایش گفت: بیش از ۵۰ داور، آثار رسیده به دبیرخانه همایش را مورد ارزیابی قرار دادند که از ۲۵۰ مقاله ارسالی به همایش، ۱۵۰ مقاله در داوری پذیرفته شد.
وی ادامه داد: ۵۷ مقاله به عنوان آثار برگزیده انتخاب شدند و ۱۰ اثر نیز عنوان مقاله برتر در محورهای همایش را کسب کردند.

قربانی، از رونمایی ۴ جلد کتاب به عنوان مجموعه آثار همایش نیز خبر داده و افزود: علاوه بر رونمایی از مجموعه آثار ارائه شده به همایش که شامل ۴ جلد کتاب می باشد، از کتاب جستارهای قرآنی و همچنین چندین طرح علمی نیز در جشنواره رونمایی شده و کمیسیونی به زبان انگلیسی با موضوع چالش ها و راهکارهای گردشگری اسلامی نیز در طول همایش برگزار می شود.
وی سخنرانان اصلی همایش را «محمد بطور» از مصر، «سید مهدی عزالدین حسین» از هندوستان و « حمیرا زمانی فراهانی » از ایران معرفی کرد.

تبریزگردی، حضور در مساجد شاخص شهر و برپایی نمایشگاه

دبیر اجرائی همایش بین المللی فقه گردشگری نیز در این نشست، از برنامه های جانبی همایش خبر داده و افزود: تبریز گردی و بازدید از روستای تاریخی کندوان، دیدار از مساجد شاخص تبریز و برگزاری نمایشگاهی از آثار ملیتهای مختلف از برنامه های جانبی این همایش می باشد.

حجت الاسلام امیررضا نیکبخت، اعتبار کسب شده برای این همایش را بسیار اندک توصیف کرده و افزود: متأسفانه نتوانستیم از جامعه المصطفی بودجه ای برای این همایش دریافت کنیم و نهایتا، ۱۰ میلیون اختصاص دادیم، ولی با همت استاندار بخشی از بودجه تبریز ۲۰۱۸ را که حدودا ۲۰۰ میلیون بود، توانستیم جذب کنیم.

وی ادامه داد: مهمانان همایش توسط استانداری و در هتل های معمولی و سازمانی اسکان خواهند یافت و دانشگاه تبریز نیز بحث تغذیه این میهمانان را بر عهده گرفته است و در کل می توان گفت این همایش با اندک هزینه و صرفه جویی برگزار می شود.