روند مطلوب پرونده‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎های الکترونیکی درمان/تغییر الگوی انتقال HIV
روند مطلوب پرونده‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎های الکترونیکی درمان/تغییر الگوی انتقال HIV
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: پرونده های الکترونیکی درمانی در استان، روند مطلوبی دارد و قدم های مؤثری در این زمینه برداشته‎ایم و در صدد پوشش کل استان زیر چتر حمایتی درمان و بهداشت هستیم.

به گزارش خبرنگار عصر، محمدحسین صومی در اولین روز هفته سلامت و در جمع خبرنگاران با اشاره به افزایش ۵ درصدی تعرفه در استان افزود: سال گذشته کل قیمت ها در کشور افزایش یافت اما در حوزه پزشکی استان تعرفه‌ها پا به پای تورم افزایش پیدا نکرد و در سال ۹۷ نیز تعرفه‌ها نسبت به سال ۹۶ صرفا پنج درصد افزایش یافت.

او ادامه داد: در حال حاضر هزینه‌های جنبی و غیرپزشکی بیماران حداقل ۴۵ درصد افزایش یافته اما با این حال در سال ۹۷ تعرفه‌ها را افزایش ندادیم و با صرفه جویی و تمهیدات، سال را به خوبی پشت سر گذاشتیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان این‌که روزانه حدود ۱۴ هزار مراجعه مستقیم به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان داریم، افزود: منکر قصورها نیستیم اما حتی یک مورد هم تخلف مالی و اداری در دانشگاه علوم پزشکی تبریز وجود نداشته و اگر قصوری هم باشد در حوزه “قصور پزشکی” است که در تلاشیم این موارد نیز به حداقل خود برسد.

تغییر الگوی انتقال HIV/شناسایی ۲۳ بیمار جدید

مدیر گروه بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این نشست،با بیان این که الگوی انتقال HIV، جنسی شده است، اظهار کرد: تا سال‌های قبل، ویروس بیشتر از طریق سرنگ آلوده و معتادان تزریقی منتقل می‌شد، اما دو سال است که انتقال از طریق تماس‌های جنسی خارج از چارچوب خانواده و رفتارهای نامطمئن و پرخطر بیشتر شده است.

سیمین خیاط زاده از شناسایی ۲۳ بیمار جدید مبتلا به ایدز در سال گذشته دراستان خبر داده و افزود:در طول سال گذشته، ۲۹ هزار و ۱۶۸ نفر در کل استان از نظر بیماریابی HIV، آزمایش و به ۸۰ درصد مراجعان مشاوره ارائه شده است.

او افزود: در پنج شهرستان بزرگ استان شامل بناب، اهر، سراب، مراغه، مرند و تبریز مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری دایر شده است و بیماران شناسایی شده‌، تحت حمایت این مراکز قرار گرفته و خدمات ارایه شده نیز رایگان بوده و افراد هزینه‌ای از این بابت پرداخت نمی‌کنند.

شناسایی ۹۰ هزار بیمار دیابتی در استان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این نشست با بیان این که تا سال گذشته، حدود ۹۰ هزار فرد مبتلا به دیابت در استان شناسایی شده است، گفت: دیابت یکی از پرهزینه‌ترین بیماری‎ها به شمار می‌آید، به طوریکه ۱۵ درصد هزینه‎های تحمیل شده به نظام سلامت، مربوط به دیابت است.

عباسعلی درستی، با اشاره به اقدامات مرکز بهداشت استان در حوزه پیشگیری بیان کرد: ۸۰ درصد مرگ و میرها در جهان بر اثر ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر روی می‎دهد و ۴۵ درصد جمعیت استان از این نظر غربالگری شده‌اند، تا سال گذشته، ۲۱۰ هزار نفر بیمار مبتلا به فشار خون شناسایی شده است که این تعداد هر سه ماه یک بار توسط پزشکان مرکز بهداشت، پایش می‎شوند.

شیوع اضافه وزن و کمبود ویتامین D

فتح الله پورعلی، مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجان ‌شرقی، در این نشست با ارائه گزارشی از میزان شیوع اضافه وزن در بین جمعیت استان، گفت: جمعیت استان ما به دلیل برخورداری و دسترسی به مواد غذایی مناسب و شرایط آب و هوایی کوهستانی، جزو افراد چاق در کشور به شمار می‎آیند؛ به طوری که ۷۶ درصد میانسالان استان ما چاق هستند.

او افزود: کمبود ویتامین دی نیز در بین جمعیت استان ما بسیار شایع است.

میانگین بالای اختلالات روانی در استان

مدیر گروه سلامت روانی اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این نشست با بیان این که طبق پیمایش‌های سال ۹۱، میزان شیوع اختلالات روانی در کشور یک نفر به ازای هر چهار نفر و ۲۳ درصد بود، اظهار کرد: این آمار در استان ما از نرم کشوری نیز بالاتر و یک نفر به ازای هر سه نفر بوده و این در حالی است که ما تنها موفق به شناسایی ۹ درصد از آن شده‌ایم.

  • خبرنگار: جهانبخش احمدیان