به گزارش عصرتبریز، محسن ارشدزاده ظهر امروز در مراسم روز جهانی کودک اظهار کرد: شعار امسال روز جهانی کودک، «آینده را باید ساخت» است که این آینده را کودکان میسازند.
مدیرکل بهزیستی آذربایجانشرقی در ادامه سخنان خود در این مراسم افزود: کودکان باید تربیت صحیح داشته و به تبع آن آینده را بسازند.
مدیرکل بهزیستی استان با تاکید بر رعایت حقوق کودکان در جامعه، گفت: یکی از حقوق آنها این است که همه کودکان در شرایط مساوی علم کسب کنند.
وی، حق آموزش را حقوق دیگر کودک برشمرد و تصریح کرد: حق سلامتی، ایمنی، امنیت و آرامش از جمله حقوق دیگر کودک است که باید مورد توجه قرار گیرد.
ارشدزاده با بیان اینکه ما وظیفه داریم برای کودکان فضای شاد ایجاد کنیم، یادآور شد: ایجاد امکانات شادی، نشاط و ورزش برای کودکان و تغذیه سالم و صلح و دوستی از جمله حقوق اصلی کودکان یک جامعه است.
وی ادامه داد: کودکانی در دنیا از جمله یمن، سوریه، عراق، افغانستان هستند که بر اثر جنگ از سوی کشورهای مدعی حقوق بشر خارجی مورد ظلم قرار میگیرند که ما از همه آنها حمایت میکنیم و جزو برنامهها و شعار ماست و باید کودکان را نیز با این موضوع آشنا کنیم.
مدیرکل بهزیستی استان در ادامه همچنین ابراز کرد: همه مردم و کودکان از جنگ، آسیب اجتماعی، ظلم علیه کودک نفرت دارند.
وی با اشاره به وجود یکهزار مهد کودک در آذربایجانشرقی گفت: نزدیک به ۵۰ هزار کودک از برنامههای کودک شهری و روستایی استفاده میکنند بهطوریکه ۵۰ درصد مهدکودکها در روستاها دایر هستند که ۱۴ هزار کودک را تحت پوشش قرار داده است.
مدیرکل بهزیستی استان اضافه کرد: در روستا محورها علاوه بر مسائل آموزشی، توزیع یک وعده غذای گرم نیز داریم.
وی با بیان اینکه ۳۵ هزار کودک در مهدکودکهای شهری استان و در ۵۰۰ مهدکودک شهری هستند، اذعان داشت: ارائه برنامههای آموزشی و کتب مدون و محتوای آموزشی تائید شده از جمله خدمات به کودکان میباشد.
ارشدزاده توضیح داد: سال گذشته، ۶۲ هزار نفر کودک متولد شده است بهطوریکه در بخش کودکان از صفر تا ۶ سالگی شامل میشود.
وی ابراز کرد: هر سال نسبت به سالهای قبل متفاوت است و با توجه به اینکه میزان زاد و ولد در استان کم است در مقابل میزان امید به زندگی نیز رو به افزایش است و این منجر میشود ترکیب جمعیت به هم زده شود.
ارشدزاده افزود: حدود ۴/۲ درصد یا همان ۱۶۰ هزار نفر جمعیت دارای معلولیت در سنین مختلف هستند.
مدیرکل بهزیستی استان بیان کرد: معمولا دو درصد کودکان متولد شده دچار معلولیت هستند و به عبارت دیگر سالانه در استان یکهزار و ۵۰۰ نفر کودک معلول به دنیا میآید که البته قابل پیشگیری است.
وی خاطرنشان کرد: البته برخی معلولیتها نیز بعد از تولد و در اثر سوانح تصادفات رخ میدهد که در مجموع حدود چهار درصد دچار معلولیتهای مختلف است.
مدیرکل بهزیستی آذربایجانشرقی متذکر شد: سوانح و حوادث معلولیت زیادی بر جای میگذارد که این نیز قابل پیشگیری میباشد.
وی با تاکید بر اینکه معمولا آقایان بیشترین قربانی تصادفات رانندگی هستند، تصریح کرد: از دست دادن کارآیی، بیسرپرست ماندن خانواده از جمله تبعات منفی سوانح رانندگی میباشد.
مدیرکل بهزیستی استان گفت: در شیرخوارگاه حدود ۴۵ کودک وجود دارد که این آمار متغیر است، چراکه به همان میزان خروجی، میزان ورودی به شیر خوارگاه نیز وجود دارد.
وی گفت: سالانه حدود ۴۰ تا۵۰ نفر فرزندخواندگی داریم بهطوریکه سال گذشته ۴۷ مورد فرزند خواندگی داشتیم.