به گزارش عصرتبریز، جواد رحمتی امروز در جلسه کارگروه طرح جامع خطرپذیری سیل استان، اظهار داشت: سیل در رفتار طبیعی خود خطرساز نیست، ولی مداخلات انسانی مانند تعرض به حریم و بستر رودخانهها باعث شده است که برخی از نقاط در معرض تهدید سیل قرار گیرند.
وی با اشاره به اینکه قانون نیز حفظ حریم و بستر رودخانهها و برخورد با تخلفات را پیشبینی کرده است، افزود: عدم رعایت قانون و کوتاهی برخی سازمانها در انجام وظایف قانونی خود موجب تعرض به حریم رودخانهها شده است.
رحمتی اضافه کرد: مسوولیت تعیین و حفظ حدود حریم و بستر رودخانهها با شرکت آب منطقهای است، اما اکنون این موضوع به یک مسئله اجتماعی تبدیل شده که حل آن از عهده این سازمان به تنهایی بر نمیآید.
معاون عمرانی استاندار آذربایجانشرقی با اشاره به آسیبها و خسارات سیل در اوایل امسال، تصریح کرد: تردیدی نیست که آزادسازی حریم رودخانهها باید انجام شود و همه دستگاههای مسوول موظف به همکاری هستند.
رحمتی در همین خصوص بر تهیه نقشههای پهنهبندی نقاط خطرپذیر سیل استان با اولویت مراکز جمعیتی تأکید کرد و گفت: این نقشهها به عنوان طرح بالادست و پیوست پدافند غیرعامل برای طرحهای بعدی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی همچنین مشاوران پروژههای عمرانی را موظف به تهیه اطلاعات خطرپذیری سیل دانست و یادآور شد: مشاوران در این خصوص به استعلام از شرکت آب منطقهای بسنده میکنند، در حالی که طبق قانون مشاور موظف است به هر نحوی اطلاعات لازم را در این خصوص تهیه کند.
رحمتی تأکید کرد: این موضوع باید در شرح خدمات مشاوران پروژههای عمرانی پیشبینی شود تا در صورت بروز خسارات احتمالی، تا دستگاهها بتوانند مشاوران را ملزم به پاسخگویی کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجانشرقی نیز در این جلسه از شناسایی یکهزار کیلومتر از نقاط حادثهخیز در مسیر رودخانههای استان خبر داد و بیان داشت: آزادسازی ۵۰۰ کیلومتر از این مسیرها در سالجاری جزو برنامههای این شرکت است.
غفارزاده همچنین از تدوین طرح جامع خطرپذیری سیل استان شامل نقشهبرداری، تعیین حدود بستر و حریم، رپرگذاری و بازگشایی و اصلاح مسیر رودخانهها خبر داد و گفت: این طرح پس از تصویب در این کارگروه به شورای برنامهریزی استان ارسال میشود.