عملیات کاوش در گورستان تاریخی سرند ادامه دارد
عملیات کاوش در گورستان تاریخی سرند ادامه دارد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی گفت: عملیات کاوش در گورستان تاریخی سرند ادامه دارد.

به گزارش عصرتبریز، مرتضی آبدار ظهر امروز چهارشنبه از برگزاری نشست تخصصی، حفاظت و مرمت از سایت موزه عصرآهن تبریز و کاوش های اضطراری باستان شناسی گورستان تاریخی سرند، خبر داد.

وی با اشاره به اینکه پژوهش و مستندسازی در امر اجرا، مرمت و حفاظت از اثار باستانی کشف شده در حین کاوش ها، نقش بسزایی دارد، گفت: در راستای ارائه نتایج فنی و تخصصی کاوش های صورت گرفته در سایت موزه عصر آهن و گورستان تاریخی سرند، نشستی تخصصی با حضور متخصصان و مرمتگران آثار تاریخی برگزار می شود.

آبدار افزود: در این نشست، گفتمان‌های تخصصی با محوریت ارائه گزارش های فاز سوم مرمت آثار سایت موزه عصر آهن و نتایج کاوش باستان شناسی و نجات بخشی گورستان تاریخی سرند شهرستان ورزقان روز پنجشنبه ۲۳ آبان ۹۸ ساعت ۱۰ الی ۱۲صبح در محل موزه آذربایجان برگزار خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان در ادامه، به عملیات صورت گرفته مرمت و حفاظت آثار سایت موزه عصر آهن اشاره کرد و گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته توسط اداره کل میراث فرهنگی استان، فاز سوم مرمت آثار سایت موزه عصر آهن با اختصاص اعتبار و نظارت کارشناسان اداره کل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی و تاریخی آغاز شده است.

او ادامه داد: پیش از این در فاز اول و دوم در سال‌های ۹۶ و ۹۷ پروژه مرمت و استحکام بخشی ۱۰ گور از این مجموعه و اسکلت‌های انسانی داخل آن‌ها، توسط متخصصان حفاظت و مرمت اشیای تاریخی انجام گرفته بود و امسال نیز با مرمت ۱۰ گور به همراه اسکلت‌های انسانی و بیست سفالینه موجود در این سایت موزه، پروژه حفاظت و مرمت آثار سایت موزه عصر آهن تبریز در قالب فاز سوم تداوم یافت.

آبدار به عملیات کاوش اضطراری و نجات بخشی به منظور مطالعه منطقه و قبور کشف شده در نزدیکی روستای سرند ورزقان نیز اشاره کرد و اظهار داشت: نظر به اینکه طی عملیات عمرانی بزرگراه خواجه به ورزقان، حوزه روستای سرند، در حین اجرای پروژه بصورت اتفاقی تعدادی اشیا تاریخی کشف شده بود، لذا پس از دریافت مجوز کاوش از پژوهشگاه سازمان مرکزی، عملیات کاوش اضطراری با مشارکت تیمی متشکل از باستان شناسان زبده اداره کل میراث فرهنگی استان در راستای شناخت هر چه بیشتر فرهنگ و تمدن اقوام و سکونتگاه های آن ها در ادوار مختلف تاریخی اجرا شد.

او اضافه کرد: گزارش پایانی این کاوش ها در قالب کتاب آماده و بعد از چاپ جهت مطالعات تخصصی و علمی در اختیار دانشگاه ها و پژوهشگران قرار خواهد گرفت و عملیات مرمتی و حفاظتی اشیای کشف شده صورت گرفته در اختیار موزه به منظور بازدید عموم، قرار گرفته است.