به گزارش عصرتبریز، افتتاح خط آهن میانه-بستانآباد یکی از خواستههای دیرین مردم استان آذربایجانشرقی بود که سرانجام پس از ۲۰ سال در دولت روحانی تحقق یافت. این خط ریلی در ۶ قطعه و به طول ۱۳۲ کیلومتر با هزینه ۵ هزار میلیارد تومانی از ایستگاه میانه شروع شده و با گذر از مسیر کوهستانی و عبور از شهرهای ترکمنچای و تیکمه داش به ایستگاه راه آهن بستان آباد متصل می شود . دولت در نظر دارد تا پایان سال آینده این خط آهن به تبریز متصل شود. پروژه راهآهن میانه-بستانآباد-تبریز ۲۰۳ کیلومتر به صورت دوخطه طراحی شده که با بهرهبرداری از آن ترانزیت ریلی ایران برای نخستینبار به اروپا متصل شده و فاصله بین تهران-تبریز ۵.۵ ساعت کاهش مییابد.
راهاندازی راهآهن میانه-تبریز و اتصال آن به راهآهن نخجوان، ایروان، تفلیس از طریق جلفا و دیگر مرزهای آبی و خاکی به افزایش مبادلات بینالمللی و صادرات کالا به جمهوریهای آذربایجان، ارمنستان و همچنین ترکیه می انجامد.
اشتغالزایی برای ۲۰۰ نفر و ظرفیت جابجایی سالانه ۷ میلیون تن بار و ۲ میلیون نفر مسافر از مزایای این طرح توسعه ای در استان آذربایجانشرقی است. در این طرح ریلی اولین محموله ریل ملی تولید ذوب آهن اصفهان در راه آهن بستان آباد- میانه نصب شده است.
همزمان با حضور رییسجمهوری در آذربایجانشرقی، اورژانس بیمارستانی مرکز آموزشی درمانی امام رضا(ع) تبریز با ۱۱ هزار متر مربع زیربنا و صرف ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار افتتاح شد.
همچنین ساختمان های مرکز جامع سلامت و خانه بهداشت ۲۰ شهرستان آذربایجانشرقی با زیربنای ۱۱ هزار مترمربع و ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار به بهرهبرداری رسید.
بهسازی، تکمیل و تجهیز اولین بیمارستان دندانپزشکی کشور با یکهزار مترمربع زیربنا وسعت و صرف ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار از دیگر طرح های بهداشتی و درمانی بود که همزمان با سفر رییس کابینه دولت تدبیر و امید به تبریز افتتاح شد.
تخصیص و تجهیز ۲۰ دستگاه آمبولانس جدید به ناوگان درمانی آذربایجان شرقی با ۲۷۰ میلیارد ریال اعتبار از دیگر دستاوردهای سفر رییسجمهوری به آذربایجانشرقی بود.
افتتاح نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی آق کند شهرستان میانه و بهرهبرداری از قطعه ۴ آزادراه تبریز- ارومیه به طول ۳۱ کیلومتراز دیگر طرحهایی بود که با حضور رییسجمهوری در آذربایجانشرقی افتتاح شد. بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته بزرگراه تبریز – ارومیه تا پایان دولت تدبیر و امید به بهره برداری کامل خواهد رسید.
همزمان با سفر ریاستجمهوری به آذربایجانشرقی عملیات اجرایی کارخانه تولید آلومینا از نفلینسینیت سراب که یکی از مطالبات دیرینه مردم این استان بود نیز به عنوان یکی از ۴۲ طرح صنعتی آغاز شد.
همچنین در این سفر ۴۶ طرح کشاورزی با اشتغالزایی برای ۹۰۰ نفر و با اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومان افتتاح و کلنگزنی شد.
با دستور ریاستجمهوری، ۵ طرح صنایع تبدیلی با ظرفیت ۵۰ هزار تن و سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد تومان بهره برداری شد که با بهرهبرداری از این طرح ها ظرفیت فراوری آذربایجانشرقی از سه میلیون و ۱۰۰ هزار تن به ۴ میلیون تن افزایش یافت.
همچنین در جریان این سفر اقداماتی که از سفر گذشته دولت در مرداد سال جاری در مورد طرح های توسعه ای استان انجام شده مورد بررسی قرار گرفت. تاکنون ۳۰۰ طرح تولیدی و عمرانی با ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار توسط دولت تدبیر و امید در بستان آباد اجرایی و عملیاتی شده است.
حسن روحانی در آیین افتتاح راه آهن میانه – بستان آباد با اشاره به اهتمام دولت برای توسعه این استان اجرای دو خطه راه آهن میانه – بستان آباد را آغازی خوب برای راه آهن های کشور دانست و خاطرنشان کرد: افزایش مسیر ریلی از ۱۱ هزار کیلومتر به ۱۴ هزار کیلومتر حرکت بسیار خوبی در کشور است و بسیارخوشحالم که چندین استان در کشور طی این سال ها به راه آهن سراسری وصل شده اند.
او با بیان اینکه اقدامات خوبی در حوزه راهآهن طی سالهای اخیر در کشور انجام شده است، گفت: اتصال خطوط راهآهن همدان، کرمانشاه، ارومیه، رشت و بستانآباد به خط آهن سراسری میتواند تحولی در این مناطق ایجاد کند و اینها پروژههایی بود که اجرای آن را به مردم وعده داده بودم.
روحانی افزود: ۲ پروژه مهم دیگر در زمینه خط آهن در دستور کار قرار دارد که تلاش میکنیم هر چه زودتر به بهرهبرداری برسد. یکی از این طرحها، راهآهن رشت به آستارا و دیگری راهآهن چابهار به زاهدان است که از لحاظ ترانزیتی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند و در حقیقت شرق آسیا و کشورهای آفریقایی را از طریق دریای عمان و اقیانوس هند به آسیای میانه و اروپای شرقی و اروپای مرکزی و چین متصل میکند.
رییسجمهور با اشاره به اینکه در ماه های گذشته چندین پروژه از جمله دو پروژه بزرگ برقی و پالایشگاهی با اعتبار ۱۲ هزار میلیارد تومان در بستان آباد به بهره برداری رسیده است، افزود: این حجم از طرحهایی که امروز و چند ماه قبل در جریان سفر به این منطقه در سطح استان به اجرا درآمد، به معنای حرکت عظیم ملی برای عمران و آبادانی هر چه بیشتر استان تبریز است.
با تکمیل و افتتاح طرح های عمرانی و توسعه ای در آذربایجانشرقی، فرصت های اشتغالزایی در این استان فراهم شده است و مردم از این مساله رضایتمندند.
این پنجمین سفر حسن روحانی به آذربایجانشرقی بوده که نشاندهنده توجه دولت به توسعه این استان است.
در جریان این سفر نماینده ولی فقیه و تعدادی از نمایندگان استان در سخنانی با قدردانی از اهتمام جدی و ویژه دولت در توسعه و آبادانی روز افزون استان آذربایجانشرقی، طرحهایی را که این دولت در امور زیربنایی استان بویژه راه و راهآهن به اجرا گذاشته است، قابل تقدیر دانستند.