به گزارش عصرتبریز، ثبت نام از داوطلبان شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو از راس ساعت هشت صبح ۱۰ آذر در فرمانداری تبریز آغاز شده و در حالی در ۱۶ آذر به پایان رسید که با حاشیههای جالبی همراه بود.
خبرنگاران و عکاسان مستقر در ستاد انتخابات از همان دقایق اولیه تا پایان زمان ثبت نام در سالن فرمانداری بودند تا داوطلبان شرکت در انتخابات را بدون کم وکاست معرفی کرده و در فضایی به دور از حاشیه و اجحاف، برنامهها و گفتههای داوطلبان را در رسانههای مکتوب و مجازی منتشر کنند.
طبق آمار اعلام شده برای شش کرسی بهارستان از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو،۳۳۶ نفر داوطلب شدهاند و از افراد گمنام گرفته تا چهرههایی شناخته شده همه در کنار هم وارد کارزار انتخابات شدهاند و طبق گفته متولیان امر، برای هر کرس از (شش کرسی این حوزه انتخابیه،۵۶ نفر ثبت نام کرده است.
در این میان، داوطلبانی بودند که حاضر به مصاحبه نمی شدند و به جای اینکه فرصت را برای معرفی خود و برنامههایشان غنیمت بدانند، با نگاهی طلبکارانه به خبرنگاران نگریسته و از صحنه میگریختند.
به نقل از ایسنا، برخی دیگر نیز حتی نمیدانستند که حوزه انتخابیه خودشان چند کرسی در بهارستان دارد و یا حتی از بدوی ترین اطلاعات مربوط به مجلس نیز بی خبر بودند، حال چرا و با چه زمینهای وارد کارزار انتخابات میشوند، جای سوال است!
عدهای هم بودند که به صرف داشتن مدرک تحصیلی و بدون هیچ سابقه و حتی شغلی! پای در صحنهی انتخابات گذاشته بودند اما به قول خودشان برنامههای بسیاری برای نمایندگی مجلس آماده کردهاند.
خجالتزدگی برای انجام بدیهیترین مصاحبه!
افرادی هم بودند که برای حاضر شدن در جایگاه مصاحبه خجالت زده شده و بی خبر از مجلس و جایگاه آن، حتی توان سادهترین مصاحبه و گفتوگو را هم نداشتند؛ در حالی که مجلس جای نمایندگانی است که توان دفاع از حقوق مردم را با زبان و گفته های خود داشته باشند.
یکی از داوطلبان که از در اولین روز ثبت نام به فرمانداری تبریز آمده بود و شناخته شده هم نبود، غرق در اعتماد به نفس، می گفت: برای تک تک خبرنگاران وقت مصاحبه خواهم گذاشت! اما دیگر خبری از او نشد…
داوطلب دیگری نیز که به شکل خاصی وارد فرمانداری شده بود در پاسخ به سوالی ساده و بدیهی در مورد سن و مدرک تحصیلیاش، به خبرنگاران گفت: در آینده بصورت مدون به همراه برنامههایم اعلام خواهم کرد.
دیگری نیز به بهانهی اینکه کت و شلوارش را بر تن نکرده، از قبول مصاحبه امتناع کرده و میگوید: بدون کت و شلوار نمیتوانم مصاحبه کنم!
دیگر داوطلب ناشناخته نیز برای انجام مصاحبه با مشاوره رسانهای خود پچ پچ کرده و در نهایت با بهانهی اینکه نمیخواهم شائبه تبلیغاتی پیش بیاد و رد صلاحیت شوم، از مصاحبه امتناع میکند اما دقایقی بعد وارد سالن شده و خود برای مصاحبه پیشقدم میشود.
عزیمت به فرمانداری با ایل و تبار!
برخی از داوطلبان نیز با ایل و تبار و دوستانشان جهت ثبت نام وارد فرمانداری تبریز میشدند و گاه تعداد همراهان برخی به بیش از ۱۰۰ نفر نیز میرسید، برخی داوطلبان نیز با همراهان خود از برخی خیابانهای منتهی به فرمانداری راهپیمایی کرده و در حقیقت کارناوالهایی به راه انداخته بودند؛ در حالی که چنین کارناوالهایی به نوعی بی اخلاقی انتخاباتی تلقی میشود.
در میان بحبوحه انتخابات و در آخرین روز ثبت نام برخی از افراد به نامها و بهانههای مختلف (با در دست داشتن آفتابه و…) وارد شده و درصدد ایجاد شوی تبلیغاتی بودند تا تصویر و فیلمشان در رسانهها منتشر شود.
برخی شایعات مبنی بر “کاندیداتوری به خاطر دریافت وام” نیز از زبان برخی داوطلبان و همراهانشان به گوش میرسید که در این رابطه یکی از متولیان امر انتخابات گفت: از ابتدای تاریخ برگزاری انتخابات نه چنین چیزی(اعطای وام) بوده و نه چنین چیزی را شنیدهام.
طبق گفته متولیان امر، ثبت نام برای شرکت در انتخابات مجلس نسبت به دوره قبل در استان افزایش ۲۷ درصدی داشته و این میزان در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو نیز با افزایش ۱۸ درصدی همراه بوده است.
شهرستانهایی بدون داوطلب زن!
میزان ثبت نام بانوان در استان نیز افزایش ۲۸ درصدی داشته و این افزایش درصد ثبت نام درحالی است که بانوان فقط ۱۱ درصد از آمار ثبت نام کنندگان را به خود اختصاص دادهاند و حتی در برخی حوزههای انتخابیه چون ورزقان و خاروانا و همچنین بناب هیچ بانویی، داوطلب انتخابات مجلس یازدهم نشده است، ازاینرو جا دارد بانوان نیز با توانمندسازی خود، ورود جدی در این عرصه داشته باشند تا بتوانند در امور مربوط به بانوان گامهای موثری را در حوزه انتخابیه و همچنین در سطح ملی بردارند.
در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو نیز بانوان ۱۳ درصد از کل ثبت نامیها را به خود اختصاص دادهاند و این درحالی است که بانوی فعال و توانمند در این خطه کم نداریم!
داوطلبانی با اشرافیت تمام به مسائل روز
ناگفته نماند که داوطلبانی هم بودند که با اشرافیت تمام به مسائل روز و مشکلات جامعه و همچنین جایگاه مجلس پای در کارزار انتخابات گذاشته بودند و همچنین از نمایندگان فعلی تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی نیز چهار نفر از همین حوزه انتخابیه ثبت نام کردهاند و برخی نمایندگان ادواری نیز در این کارزار حضور یافتهاند. به گفته رییس ستاد انتخابات شهرستان تبریز ۱۰ نفر از داوطلبان شرکت در انتخابات مجلس از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو دارای سابقه نمایندگی مجلس هستند.
جوانگرایی آذربایجان شرقی برای انتخابات مجلس یازدهم
رئیس ستاد انتخابات استان در نشستی که روز گذشته با اصحاب رسانه داشت، در مورد گروه سنی داوطلبان مجلس در استان، گفت: عموم داوطلبان از قشر جوان هستند. در این رابطه، ۱۴۷ داوطلب ۴۱ تا ۴۵ ساله و ۱۱۵ داوطلب نیز در گروه سنی ۳۰ تا ۳۵ ساله قرار دارند.
علیار راستگو در مورد شغل داوطلبان شرکت در انتخابات در استان نیز افزود: بیشترین فراوانی شغلی با ۳۰۴ داوطلب مربوط به شغل کارمندی است؛ همچنین ۶۱ داوطلب از گروه شغلی فرهنگیان، ۱۸ داوطلب با شغل پزشکی، ۶۵ داوطلب استاد دانشگاه، ۱۲ داوطلب روحانی و همچنین ۷۲ داوطلب بازنشسته در انتخابات مجلس یازدهم در سطح استان نام نویسی کردهاند.
او در مورد مدرک تحصیلی داوطلبان نیز ادامه داد: بیشترین مدرک تحصیلی مربوط به مدرک فوق لیسانس با ۶۳۵ داوطلب بوده است؛ همچنین ۹۸ داوطلب با مدرک دکتری و ۲۰ داوطلب نیز با مدرک حوزوی ثبتنام کردهاند.
امید است حائزان شرایط شرکت در رای گیری، با تحقیق و بررسی در مورد داوطلبان، نمایندگانی را راهی بهارستان کنند که در شان نام و تاریخ این مردم باشد.