به گزارش عصرتبریز، دو گونه مار با نامهای «کریت چینی» و «کبرای چینی» ممکن است منشأ اصلی ویروس کرونا باشند که این زمستان به شیوع عفونت تنفسی کشنده در چین منجر شده است. این بیماری که نخستینبار در دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان، یکی از شهرهای بزرگ مرکز چین، گزارش شد، در روزهای گذشته، بهسرعت گسترش یافته است. از آن زمان تاکنون، مسافران بیمار از ووهان دیگر افراد را در چین و سایر کشورها ازجمله ایالات متحدهی آمریکا آلوده کردهاند.
به نقل از زومیت، دانشمندان چینی تحقیقات گستردهای را برای یافتن علت و منشا شیوع کرونا آغاز کردهاند. آنها با استفاده از نمونههای ویروس که از بیماران گرفته شده است، کد ژنتیکی ویروس را تعیین و با بهکارگیری میکروسکوپ از آن تصویربرداری کرده و دریافتهاند عامل بیماریزای این همهگیری جدید ویروس کرونای تازهای است. این ویروس از همان خانوادهی ویروسهای مشهور سندرم تنفسی بسیار حاد ویروس کرونا (SARS) و سندرم تنفسی خاورمیانهی ویروس کرونا (MERS) محسوب میشود که در ۱۷ سال گذشته، هزاران نفر از مردم را کشته است. سازمان بهداشت جهانی (WHO) ویروس کرونای جدید را۲۰۱۹-nCoV نامیده است.
اغلب کروناویروسهایی که افراد را بیمار کردهاند، صرفا باعث ایجاد سرماخوردگی میشوند؛ اما آنها بهطور بالقوه بسیار خطرناک هستند. این ویروسها طیف گستردهای از حیوانات را نیز آلوده کردهاند و اگر کروناویروسی با منشأ حیوانی با موفقیت به انسان منتقل شده باشد، سیستم ایمنی بدن ما ممکن است در شکست مؤثر آن توانایی کمتری داشته باشد. این آسیبپذیری میتواند ویروس تازه را بهشدت مرگبار کند؛ اما لزوما موجب مسریبودن آن نمیشود.