“فرید زکریا” میگوید: «هرگاه در خاورمیانه انتخابات آزاد برگزار شود، تندروها به سر کار میآیند.» این نظر زکریا اما در مورد ایران صادق نیست. در ایران هرگاه مردم در انتخاباتها شرکت نکردهاند، تندروها به قدرت رسیدهاند.
عصر تبریز: رئیس جمهور در گفتوگوی تلویزیونی خود با مردم از آنها خواست در انتخابات حضور پیدا کنند. روحانی خاطر نشان کرد:«از مردم خواهش می کنم توجه داشته باشند که حضورشان پای صندوق بسیار مهم است. ما باید بهترین ها را هم در مجلس خبرگان و هم در مجلس شورای اسلامی برگزینیم. حضور مردم برای حل انواع مشکلاتی که به آن اشاره شده در انتخابات مهم است. خواهش میکنم هیچ کس به هیچ دلیلی با صندوق انتخابات قهر نکند تا ان شاء الله در هفتم اسفند انتخابات خوبی داشته باشیم و حماسه خوبی خلق شود.»
روحانی در این سخنان به نکته قابل توجهی اشاره کرده که مردم باید به آن توجه کنند. در اسفند ۹۴ و در انتخاباتهای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان نباید با صندوقهای رای قهر کنیم. این دو انتخابات با توجه به شرایط کشور در دوران پسابرجام، بحرانهای منطقهای، مشکلات اقتصادی و … دارای اهمیت فراوانی است. همانطور که مردم در انتخابات خرداد ۹۲ رای به اعتدال دادند در اسفند ۹۴ هم میتوانند به مجلس عقلانیت رای بدهند. ریل گذاری در دوران پسابرجام و پساتحریم میتواند مهمترین وظیفه مجلس دهم باشد.
“فرید زکریا” نویسنده و نظریه پرداز که به حزب جمهوریخواهان در آمریکا نزدیک است در مورد نتایج انتخاباتهای آزاد در خاورمیانه میگوید: «هرگاه در خاورمیانه انتخابات آزاد برگزار شود، تندروها به سر کار میآیند.» این نظر زکریا اما در مورد ایران صادق نیست. در ایران هرگاه مردم در انتخاباتها شرکت نکردهاند، تندروها به قدرت رسیدهاند. با مشاهده انتخابات مجلس نهم (۱۳۹۱) و خروجی رای مردم میتوان به راحتی پی به این معنا برد که قهر با انتخابات زمینه ساز حضور جریانهای تندرو در نهاد تصمیم گیری همچون مجلس میشود.
مجموع رای حمید رسایی در دو انتخابات مجلس هشتم و نهم تنها۵۵۴ هزار و ۹۱۳ رای بود یا روحالله حسینیان در دو انتخابات هشتم و نهم مجلس در حوزه تهران در مجموع،۷۳۹ هزار و ۶۶ رای به دست آورد. مهدی کوچک زاده نمایندهای که بسیاری از مردم او را به خاطر فریادهای بلندش در صحن علنی مجلس میشناسند در سه دوره انتخابات مجلس (دوره های هفتم، هشتم ونهم ) در مجموع، یک میلیون و ۹۲ هزار و ۳۰۴ رای کسب کرد و توانست سه دوره پیاپی به کرسی بهارستان تکیه بزند.
همانطور که مشاهده میکنید عدم شرکت مردم در انتخابات باعث شده فردی با حدود ۵۰۰هزار رای بتواند دو دوره نمایندگی شهری با حدود ۱۲ میلیون نفر جمعیت را به عهده بگیرد و این در حالی است که به طور مثال محمدرضا خاتمی نفر اول حوزه تهران در انتخابات مجلس ششم به تنهایی توانست یک میلیون و ۲۲۶ هزار و ۴۱۸ رای را به خود اختصاص دهد.
مهمترین دلیل تشکیل مجلسی همچون مجلس نهم عدم شرکت مردم در انتخابات بود.
انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ و نتیجه آن نمونه بارزی از حضور حداکثری مردم در انتخابات است. قطعا اگر مردم در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم حضور پیدا نمیکردند امروز به جای روحانی، کاندیدای رقیب به صندلی ریاست جمهوری تکیه زده بود. اسفند ۹۴ نیز باید تکمیل کننده حماسه ۹۲ باشد. مردم باید در صحنه حاضر شوند و در برگههای رای خود نام کاندیداهایی را بنویسند که منافع ملی برای آنها از هر مسئله دیگری مهم تر باشد. به بیان ساده میتوان گفت باید به کسانی رای بدهیم که دلواپس منافع ملی کشور باشند نه دلواپس منافع شخصی و جناحی خود.
اسفند ۹۴ به دلیل شرایط کشور بسیار مهمتر از خرداد ۹۲ است. در خرداد ۹۲ مردم امید داشتند که تحریمها لغو شود و آرامش به کشور بازگردد اما حالا دولت و مجلس باید دوران بعد از توافق هستهای را مدیریت کند و به قول اهالی ورزش، رسیدن به قهرمانی سخت است اما حفظ آن سخت تر.
منبع: عصرایران