پسر ۴ ساله‌ام با دیدن امام جمعه تبریز ذوق می‌کند
پسر ۴ ساله‌ام با دیدن امام جمعه تبریز ذوق می‌کند
شرایط مصلی تبریز با حضور آل‌هاشم فرق کرده و حتی جوانان با شلوار جین و تی‌شرت در صف اول نیز هستند و کسی هم چیزی نمی‌گوید.

عصرتبریز – کتایون حمیدی: امروز دهم خردادماه سال ۱۳۹۷ است و  ۱۲ ماه از حکم مقام معظم رهبری در خصوص حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل‌هاشم می‌گذرد و وی در این ۱۲ ماه به یکی از خبرسازترین ائمه جمعه کشور تبدیل شده است، از خطبه‌های مردمی گرفته تا اقداماتی که به‌گفته مردم تبریز، از فاصله بین امام جمعه و مردم کاسته است.

در کنار کارهای مردمی امام جمعه تبریز اعم از برداشتن نرده‌ها در مصلی تبریز و تردد از درب عمومی مصلی برای اقامه نماز جمعه تا حضور در ورزشگاه و سوار شدن بر تاکسی و اتوبوس می‌توان به استقبال مردم از نماز جمعه اشاره کرد که باعث شده تا مصلی در حدی مملو از جمعیت شود که بخشی از نمازگزاران مجبورند برای اتصال به صف نماز، در حیاط مصلا به نماز بایستند.

ولی نکته قابل توجه حضور نوجوانان، جوانان و کودکان است که فقط کافی است یک جمعه راهی نماز جمعه شده و شاهد جوانانی با هر تیپ و قیافه‌ای باشید که شاید اولین‌بار است در نماز حضور دارند و حتی گاهی اوقات نحوه اقامه نماز جمعه را نیز نمی‌دانند.

نکته دیگر در خصوص رفتار امام جمعه تبریز، در دسترس بودن وی است یعنی یک فرد به راحتی می‌تواند به ایشان نزدیک شود و حرف دلش را بزند به طوریکه در ایام رمضان آقای آل‌هاشم ساعاتی از ظهر را در مصلی سپری کرده و در کنار مردم نشسته و با آنها گفت‌وگو می‌کند و نماز به پا می‌دارد.

در این بین جوانان و نوجوانانی وجود دارند که جهت گرفتن عکس سلفی با نماینده ولی‌فقیه در استان پیش وی رفته و درخواست گرفتن عکس می‌کنند که حاج آقا نیز قبول می‌کند و بعد در فضای مجازی با کپشن‌های مختلفی از جمله این عکس با یک سوپراستار یا قهرمان ورزشی نیست، این یک عکس با روحانی محبوب ماست، روبه‌رو می‌شویم و شور و ذوق زیادی در فضای مجازی ایجاد می‌شود و هر کسی با یک صفت خوب و نیکو از ایشان یاد می‌کند.

ولی آن چیزی که هدف نگارنده است، بررسی رفتار و تاکیدات حجت‌الاسلام سیدمحمدعلی آل‌هاشم در رابطه با تربیت کودکان مومن است چراکه تشویق حافظان قرآن در بین‌الصلاتین نماز جمعه و تذکر به کارکنان و هیات امنای مساجد برای خوش اخلاقی با کودکان، مصداق این رفتار است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل‌هاشم بارها خطاب به بزرگان و هیات‌ امنای مساجد تاکید کرده است تا به صحنه کار آمده و در موقع موفقیت یک دانش‌آموز، به او تبریک گفته و به دیدار آن نوجوان و جوان روند چراکه این باعث ترغیب و تشویق آن جوان می‌شود.

وی همچنین تاکید کرده است که مواظب بچه‌ها باشید، ما به این دانش‌آموزان نیاز داریم و با مساجد باید خو بگیرند در حالیکه گاهی هیات امنای مساجد کودکان را به بهانه شیطنت از مسجد خارج می‌کنند، این کار اشتباهی است، بگذارید کودکان مسجد را به هم بزنند اما با مسجد خو بگیرد چرا آنها را به بیرون هدایت می‌کنید؟

حضور یک ساله و ماه مبارک رمضان را بهانه‌ای کرده تا ساعتی پای گفت‌وگوی پدران و مادران، جوانان و نوجوانان همچنین کودکانی بنشینیم که  صحبت‌های جالبی نسبت به امام جمعه‌شان دارند.

حاج آقا آل‌هاشم قیافه مهربانی دارد و مطمئنم به نامه‌ام رسیدگی می‌کند

به سراغ دختر جوان دانشجوی دانشگاه صنعتی سهند تبریز رفتم که در گوشه‌ای نشسته و منتظر پایان نماز جماعت ظهر به امامت حاج‌آقا آل‌هاشم است تا نامه‌ای که در دست دارد را به وی بدهد.

شقایق عباس‌زاده، دانشجوی کارشناسی‌ارشد دانشگاه صنعتی سهند از اینکه اولین بار است با امام جمعه رودر رو می‌شد استرس داشت و نگران بود ولی می‌گفت چهره خوش‌اخلاقی دارند و مردمی بودنشان هم زبانزد شده است و امیدوارم به نامه‌ام رسیدگی کنند.

در یک گوشه مصلی کودکان زیادی در حال بازی و شادی بودند، به طرفشان رفتم تا امام جمعه را به آنها معرفی کنم ولی آن چیزی که جالب بود، این کودکان حاج آقا را بهتر از همه ما می‌شناختند و با زبان کودکی خود ابراز علاقه و تشکر از پدر معنوی‌شان می‌کردند.

با حضور حاج آقا آل‌هاشم جوانان با شلوار جین و تی‌شرت در صف اول نماز می‌ایستند/ کاش روزی برسد مساجدمان عین مصلی باشد

آرمان اسلامی، دانشجوی پزشکی دانشگاه تبریز دیگر مخاطبان حاضر در مصلی بود که رفتار مردمی امام جمعه را دلیل حضور و تمایل خود برای شرکت در مراسم می‌دانست.

طبق گفته این جوان، قبلاً به علت‌های مختلف از جمله نوع پوشش، برخورد نامناسبی در مساجد با او شده و دلسرد از حضورش بود ولی شرایط مصلی اعظم امام خمینی(ره) با حضور حاج آقا فرق کرده و حتی جوانان با شلوار جین و تی‌شرت در صف اول نیز هستند و کسی هم چیزی نمی‌گوید.

آرمان اسلامی ادامه می‌دهد: کاش روزی برسد که مساجد ما عین مصلاهایمان شوند.

از دور به گوشه‌ای خیره می‌شوم که حاج آقا روی زمین و کنار درب ورودی و نزدیک کفاشی نشسته و جمعیت زیادی که اکثراً جوانان بودند، دور ایشان جمع شده‌اند و هر کسی خواسته‌ای دارد، از این‌رو برای گرفتن عکس جلوتر می‌روم که در این حین متوجه کودکان اطراف امام جمعه شدم که هر کدام سوالات عجیب و غریب و کودکانه از وی می‌پرسیدند و حاجی هم با لبخند به تک تک آن پاسخ می‌داد.

یاد رفتار رهبر معظم انقلاب افتادم که وقتی کودک خردسال از ایشان عمامه‌شان را خواست، ایشان گفتند که این برای من است ولی تو هر کلاهی با هر رنگی که خواستی را برایت می‌خرم، به راستی می‌توان گفت که نماینده‌ای شایسته این چنین رهبری در استان داریم.

مراسم ترتیل پر از کودکانی است که همراه پدر و مادر خود آمده‌اند تا از بدو کودکی با آیات الهی اُنس گیرند، گاهی روی پای مادر به خواب رفته و گاهی ادای پدر و مادرشان را در نماز خواندن درمی‌آورند و وقتی حوصله‌‌شان سر رفت کل مصلی را روی سرشان می‌گذارند، از آن طرف به این طرف در حال دویدن و خندیدن بودند و طبق دستور نماینده ولی فقیه در استان هیچ خادم یا نمازگزاری حق رفتار بد با آنها را ندارد.

دستور آقای آل‌هاشم باعث شده کودکانمان با مساجد اُنس گیرند

مادر ثمینه دختر پنج ساله حاضر در مراسم ترتیل قرآن کریم که رحل کوچکی جلوی دختر خردسال خود باز کرده بود، گفت: ثمینه دختر شلوغی است و نمی‌توانم آن را پیش کسی بگذارم و البته خودش نیز علاقه به شرکت در این‌گونه مراسم‌ دارد ولی گاهاً رفتارها به گونه‌ای است که نمی‌توانم او را به هر مسجدی ببرم.

این مادر ادامه می‌دهد: دستور حاج آقا در مصلی اجرایی شده و به راحتی می‌توانم در کنار فرزندانم از برکات این ماه بهره‌مند شوم و البته دخترم نیز با این محیط اُنس می‌گیرد.

مادر علیسان چهار ساله که در حال یاد دادن آیات کوچک به فرزندش بود، علت حضور خود در مصلی را بهره‌مندی از برکات این روزها دانست و گفت: علاقه‌ زیادی به شرکت در مراسم‌ معنوی دارم ولی گاهاً با علیسان سخت است، که شرایط خوشبختانه اینجا خوب است و به جای اینکه فرزندم را مدام برای تفریح به شهربازی ببرم و یا تبلت به دستش بدهم، به مسجد می‌آورم تا در کنار هم‌سن و سال‌هایش هم بازی کند و هم صدای قرآن به گوشش برسد و اقامه نماز جماعت را ببیند.

پسر ۴ ساله‌ام با دیدن امام جمعه تبریز ذوق می‌کند/ بوی رهبری را با رفتارهای امام جمعه تبریز استشمام می‌کنیم

این مادر افزود: حاج آقای آل‌هاشم به حق نعمت برای استان هستند و حتی علیسان وقتی ایشان را در تلویزیون می‌بیند بلافاصله اسمشان را تکرار می‌کند.

با همه این اوصاف آن چیزی که مهم و قابل توجه است، دقت و توجه امام جمعه به جوانان و کودکان همانند رهبر معظم انقلاب اسلامی است چرا که معتقدند این کودکان ۱۰ ساله امروزی که در مساجد با آنها به علت بازیگوشی بدرفتاری می‌شود، تا ۵،۶ سال دیگر خود صاحب فکر در جامعه شده و حق رأی خواهند داشت و تصمیم‌گیرنده‌های اصلی جامعه همین کودکان بازیگوش دور و برمان خواهند بود.

با توجه به اینکه رهبر فرزانه انقلاب خود، امام جمعه هستند، پس بهترین الگو هستند، امام جمعه تبریز نیز ایشان را الگو قرار داده و بوی رهبری را در تبریز غیور و دیار رهبر معظم انقلاب پراکنده‌اند.