با ضرورت اجرای پروژه میدان آذربایجان موافق نبودم/در انتصاب مدیران مشورت می‌گیرم/مناطق کم‌برخوردار در اولویت شهرداری است
با ضرورت اجرای پروژه میدان آذربایجان موافق نبودم/در انتصاب مدیران مشورت می‌گیرم/مناطق کم‌برخوردار در اولویت شهرداری است
شهردار تبریز با بیان اینکه با ضرورت اجرای پروژه میدان آذربایجان موافق نبودم، گفت: تاکنون ۶۰ میلیارد برای این پروژه هزینه شده است.

به گزارش خبرنگار عصر، ایرج شهین باهر شامگاه پنج‎شنبه در برنامه تلویزیونی «مطالبه» شبکه استانی سهند در پاسخ به سوالی در خصوص موضوع پروژه میدان آذربایجان، گفت: اصولاً پیش از تخصیص اعتبار به هر موضوع و پروژه‌ای در ابتدا یک‌سری مطالعات انجام می‌شود و به تبع آن تمام پروژه ها پروسه‌ای دارند که باید طی شود و بر اساس خواسته‌ی یک نفر پروژه‌ای آغاز، اجرا و تمام نمی‌شود.

او افزود: میدان آذربایجان نیز از این قاعده مستثنی نبود و مطالعاتی برای آن صورت گرفته و شورای چهارم نیز ضرورت این پروژه را تصویب کرده بود.

شهردار تبریز با بیان اینکه ضرورت‌های عمرانی هر طرحی مطالعه و بررسی می‌شود و بعد به مرحله اجرا می‌رسد، گفت: هدف عمده از اجرای این پروژه توزیع ترافیک در ورودی غرب شهر تبریز بود که به‌عنوان دروازه اروپا محسوب می‌شود.

باهر در پاسخ به این سوال روح‌الله رشیدی [مجری برنامه] مبنی بر اینکه آیا آنچه که برای پروژه میدان آذربایجان طراحی شد بود اجرا شده؟ گفت: بله. تا جایی که اطلاع دارم اجرا شده است.

شهردار تبریز ادامه داد: در شورای چهارم نحوه اجرا مورد بحث بود و عده‌ای معتقد بودند که میدان آذربایجان به‌عنوان بزرگترین میدان ایران از لحاظ قطری، باید حفظ شود و کوریدورهایی که در طرح مدنظر بود باید بسته شوند تا میدان بصورت یکپارچه بماند و به تبع آن پیشنهاد شد که این محل‌ها بسته شوند و شمع‌های کنونی بر این اساس اجرا شده‌اند چراکه برای اجرای کوریدور یا غلبه بر بارهای جانبی، باید شمع ایجاد می‌شد.

وی با بیان اینکه برآورد مالی برای پروژه آذربایجان ۴۰ میلیارد بوده و ۶۰ میلیارد تاکنون هزینه شده، افزود: شمع‌ها برای بارگزاری سقف کوریدرها اجرا شده و اگر شمع‌ها ایجاد نمی‌شد باید حجم وسیعی از خاکبرداری در آن پروژه انجام می‌گرفت.

شهین‌باهر با بیان اینکه تصمیمات مختلفی در زمان‌های مختلف گرفته می‌شوند که گاهی مجبور به تغییر آن تصمیمات می‌شویم، اظهارداشت: بعنوان مثال مکان‌یابی وادی‌رحمت چهل سال پیش انجام گرفته و امروز ما می‌گوییم آن‌جا محل مناسبی نیست.

وی در واکنش به پخش فیلمی در خصوص بازدید اعضای شورای چهارم از پروژه میدان آذربایجان و اعلام هزینه‌کرد پنجاه میلیاردی و پیشرفت ۵۰درصدی پروژه توسط وی در آن زمان، گفت: من در آن برهه به‌عنوان عضوی از شورا بر اساس اطلاعات و آماری که ناظران و مهندسان پروژه می‎دادند، صحبت کردم اما ناگفته نماند که هزینه‌های غالب پروژه اعم از زیرسازی و شمع‌کوبی یعنی از لحاظ مهندسی ۵۰درصد پروژه انجام شده بود و مابقی که همان نازک‌کاری و روسازی می‌باشد در حال اجرا بود.

شهین‌باهر با اشاره به اینکه با توجه به حساسیت‌های ایجادشده پروژه میدان آذربایجان را به بازرسی ارجاع داده‌ام، گفت: مقرر شده یک‌سری بررسی‌های فنی توسط بازرسی انجام گیرد و چرایی عوض‎شدن این طرح مشخص شود.

وی افزود: اعضای شورا بصورت تک‌تک نمی‌توانند در همه‌ی موضوعات دخیل شوند چراکه شورا محل مشورت است بطوریکه بارها بوده که من در شورای چهارم با موضوعی مخالف بودم اما آن موضوع رای آورده و یا برعکس رای نیاورده است.

شهردار تبریز با بیان اینکه بنده با ضرورت اجرای پروژه موافق نبودم، بیان کرد: من در آن زمان معتقد بودم که پارامتر یا آلترناتیو دیگری می‌توانست جایگزین این پروژه [میدان آذربایجان] شود.

وی در ادامه با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد بودجه شهرداری از محل درآمدهای مردمی است، توضیح داد: امروز کشور درگیر جنگ اقتصادی است و به تبع آن بر اساس توانایی‌هایمان مناطق کم‌برخوردار در اولویت شهرداری است.

شهین‌باهر با اشاره به مسیرگشایی‌های انجام‌گرفته در مناطق حاشیه تبریز، اظهارداشت: متاسفانه در بعضی مناطق که فقط چند واحد در مسیر اجرا مانده، مالکان حاضر به فروش نیستند چراکه مبالغ شهرداری بصورت نقد نیست.

وی در ادامه با بیان اینکه مهمترین وظیفه در امر مدیریت شهر اعتمادسازی است، گفت: تا زمانی که ارتباط‌‌‌مان با مردم تنگاتنگ نباشد قطعا در بحث مدیریت موفق نخواهیم بود.

شهردار تبریز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در حوزه بازآفرینی شهری فراتر از وظایفمان عمل کرده‌ایم، متذکر شد: مردم در مناطق حاشیه‌نشین انتظار دارند خانه ۳۰ متری غیرمجاز و بدون سند که زمین آن نیز تصرف شده است با آپارتمانی جایگزین شود اما این امری دشوار است چراکه دولت نیز باید سوبسید و یارانه‌ای برای این موضوع در نظر گیرد.

وی افزود: مردم نیز باید به ما کمک کنند و شهرداری در مقابل با مسیرگشایی و توانمندسازی، زمینه ساخت‌وساز اصولی در مناطق حاشیه را ایجاد کند.

شهین‌باهر گفت: راهکار حل معضل حاشیه‌نشینی درجاسازی است و باید در مقابل ساخت‌و‌سازهایی که شهرداری انجام می‌دهد، دولت نیز سوبسیدهایی ارائه کند.

وی در پاسخ به این سوال رشیدی که چه تعداد نیروی انسانی در شهرداری تبریز مشغول بکارند و یا به عبارتی شهرداری به چه تعداد حقوق پرداخت می‌کند؟ گفت: شهرداری تبریز در موضوعات مختلف بنا به گستردگی وظایف، نیروهایی را بکار می‌گیرد. بیش از چهارهزار نفر کارمند اعم از رسمی، کار معین و پیمانی در شهرداری تبریز مشغول بکارند و با تعدادی شرکت بصورت حجمی، تناژ و یا مترمربع قرارداد داریم که برای ما خدمات تنظیف در سطح شهر انجام می‌دهند و عزیزانی در قالب این شرکت‌ها برای شهرداری کار می‌کنند. تمامی افرادی که به هرشکل در شهرداری کار می‌کنند سرجمع بین ۱۱ الی ۱۲ هزار نفر هستند.

شهین‌باهر در پاسخ به این سوال مجری مبنی براینکه آیا از طرف اعضای شورا در خصوص انتصابات به شما فشار وارد می‌شود؟ گفت: قطعا اعضای شورا به‌عنوان متولیان شهری دیدگاه‌هایی دارند مبنی بر اینکه کدام افراد و شخصیت‌ها می‌توانند در بحث‌های مدیریت شهری موفق‌تر باشند. شورا و شهرداری یک مجموعه هستند به‌گونه‌ای که در دوره‌ی ما [شورای چهارم] مشورت و مشاوره وجود داشت و اکنون نیز این روند ادامه دارد. بنده در تعیین و انتخاب مدیران مشورت می‌گیرم حتی از افرادی خارج از اعضای شورا و مجموعه شهرداری و این مشورت‌ها را سرجمع کرده و افرادی که حائز اکثریت آرای مشورت‌ها هستند منصوب می‌شوند.

انتهای پیام/م