به گزارش عصرتبریز، نشست خبری سریال «جلال» با حضور مرتضی صفری مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجانشرقی، مهدی کریمی تهیهکننده، حسن نجفی کارگردان، عمار تفتی و هادی افتخارزاده بازیگران و اصحاب رسانه در اداره کل روابط عمومی صدا و سیما برگزار شد.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی در این نشست گفت: تبریز شهری پرافتخار و شهر بصیرت، بیداری و زمانشناسی است.
وی، دفاع جانانه مردم آذربایجان در مقابل تجاوزات روس و عثمانی، نهضت مشروطه، قیام ثقه الاسلام برعلیه متجاوزان روس، قیام ضداستبدادی شیخ محمد خیابانی، قیام تاریخ ساز ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ که منجر به نهضت اربعینها در کشور و زوال حکومت پهلوی شد، مقابله مردم مومن و انقلابی آذربایجان با جریان خطرناک و نفاق حزب خلق مسلمان در سال ۱۳۵۸، انقلاب اسلامی و حماسه بزرگ لشگر عاشورا در هشت سال دفاع مقدس و تقدیم ۲۶ شهید مدافع حرم را از جمله حوادثی عنوان کرد که در ۲۰۰ سال اخیر ایران این شهر نقش محوری در آن داشته است.
مرتضی صفری با بیان اینکه بصیرت انقلابی مردم آذربایجان و تبریز همواره زبانزد خاص و عام بوده و رهبر معظم انقلاب بارها مردم این منطقه را با تعابیر غرورانگیز مورد تفقد قرار دادهاند، افزود: مردم تبریز در ۸ دی ماه ۸۸، یک روز زودتر از سایر نقاط کشور به دفاع از نظام در برابر فتنهگران پرداختند و در ماجراجوییهای عوامل داخلی و فتنهگران در سالهای ۹۶ و ۹۸، مردم تبریز در حمایت از نظام و حضور در صحنه پیشگام بودهاند.
وی خاطرنشان کرد: در گرامیداشت سردار دلها حاج قاسم سلیمانی هم تبریزیها آنچنان با عظمت و باشکوه حاضر شدند که رهبر معظم انقلاب وصف این حضور را در دیدار با خانواده آن شهید بزرگوار بیان فرمودند.
وی در بخش دیگر سخنان خود در خصوص سریال جلال، گفت: این سریال به لحاظ سطح و گستردگی تولید، در صدا و سیمای مرکز آذربایجانشرقی بینظیر بوده است چرا که اولین بار است از عوامل بومی و محلی جلوی دوربین و پشت دوربین استفاده میشود.
صفری با اشاره به اینکه نویسنده، کارگردان، مدیر تصویربرداری، صدابردار و عوامل اجرایی صحنه و لباس و نیز تعداد کثیری از بازیگران سینما و تلویزیون از استان آذربایجانشرقی در قاب این سریال با هم کار کردند و به ایفای نقش پرداختهاند، افزود: غیر از چند بازیگر اصلی، مابقی عوامل جلوی دوربین همگی از هنرمندان بومی استان آذربایجانشرقی بودند و ما امیدواریم که در آینده تولیدات داستانی ما ۱۰۰ درصد بومی باشند چراکه تولید این سریال هم نشان داد این ایده چنان بعیدی نیست و هم به همآوایی و همدلی بیشتر نیروهای هنری استان منجر شده و نویدبخش آیندهای خوش و استفاده از ظرفیتهای استان برای تولیدات تولیدات بهتر و بیشتر خواهد بود.
مدیرکل شبکه سهند در ادامه این نشست خبری به به بازنمایی ظرفیتها و استعدادهای عوامل هنری استان آذربایجانشرقی در سطح ملی و سراسری پرداخت و گفت: سریال جلال نشان داد که اگر حوزه ستادی معاونت امور استانها و سیمای استانها به نیروهای اصیل هنری استانها توجه و اعتماد کنند، آنها چیزی از عوامل هنری و تلویزیونی تهران کم ندارند.
صفری پخش تولیدات شبکههای استانی از شبکههای سراسری برای مردم همان استان و مخاطبان بالقوه و بالفعل شبکههای استانی سیما را ذاتا جذاب دانست و افزود: ما در تدارک انجام یک نظرسنجی تلفنی از مردم استان آذربایجانشرقی در خصوص سریال جلال هستیم که به خاطر تراکم کاری نظرسنجیها برای انتخابات، شنبه هفته آینده انجام و نتایج آن اعلام میشود.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجانشرقی مهمترین نقطه مثبت سریال جلال را ضریب بالای بومی بودن آن عنوان کرد که توانسته است در فضای مجازی، محافل عمومی، فرهنگی و هنری نظر و توجه منتقدان و فعالان فرهنگی و هنری استان را به خود جلب کند و به زعم مردم و فعالان فضای مجازی در استان، این سریال در نشان دادن فرهنگ و سبک زندگی مردم آذربایجان و صفا و اخلاص مردم این منطقه توفیق زیادی یافته است.
وی با بیان اینکه پخش سریال جلال از شبکه اول سیما و نمایش سیر مبارزات مردم تبریز و آذربایجان در انقلاب اسلامی و نیز نمایش فرهنگ و زندگی مردم در سالهای قبل از انقلاب، بازتاب مثبتی در بین مسئولان بلندپایه استان و خصوصا مسئولان فرهنگی شهر داشته و عموما این اتفاق را یک نقطه عطف در فرهنگ و هنر این استان میدانند، خاطر نشان کرد: این روند از استقبال و نمایش توانمندیهای منطقه در تولید کارهای نمایشی، انتظارها را در استان از صدا و سیمای مرکز آذربایجانشرقی بالا برده و طبیعتا این موضوع کار را برای ما سختتر میکند.
در ادامه این نشست مهدی کریمی تهیهکننده، حسن نجفی کارگردان، هادی افتخارزاده و عمار تفتی از بازیگران این سریال به سوالات مختلف خبرنگاران پاسخ دادند.
گفتنی است سریال تاریخی ۱۵ قسمتی «جلال» محصول صدا و سیمای مرکز آذربایجانشرقی به سفارش معاونت امور استانهای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بود که به مناسبت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران با روایتگری قیام مردم آذربایجانشرقی در فاصله سالهای ۱۳۳۸ تا بیست و نهم بهمن ۱۳۵۶، هر شب از شبکه یک سیما پخش شد.
این پروژه با تصویربرداری در ۲۰۰ لوکیشین مختلف با۴۵۰ سکانس و نقش آفرینی ۲۰۰ بازیگر بومی و بیش از ۵۰۰ هنرور در کنار بازیگران اصلی، جزو سنگینترین پروژههای تولیدی صدا و سیمای مرکز آذربایجانشرقی بود.