به گزارش عصرتبریز، انتخابات مجلس شورای اسلامی روز جمعه سوم اسفندماه برگزار شد؛ با اعلام نتایج این انتخابات، برگزیدگان مردم در مجلس یازدهم مشخص شدند. یکی از نمایندگانی که در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو با رای مردم انتخاب شد، آقای احمد علیرضا بیگی بود. نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس دهم با اتکا به سوابق قبلی خود از مردم این شهر رای اعتماد دوباره دریافت کرد. موضوع بحث اما چیز دیگری است. میخواهیم در مورد موضوعی بحث کنیم که بهشدت مورد نقد افکار عمومی قرار دارد و در مورد نماینده یاد شده وضعیت به گونهای دیگر رقم خورده است.
تبلیغات نمایندگان در محیط شهر، یکی از مواردی است که در سالهای اخیر بسیار مورد نقد واقع شده است. هزینههای میلیونی و بعضاً میلیاردی برای رسیدن به صندلی بهارستان در شرایط اقتصادی فعلی موضوعی است که برخی از نامزدهای انتخاباتی با در پیش گرفتن آن، بدبینیهای بسیاری را بهوجود آوردند. در این میان اما تحقیقات میدانی خبرنگار ما نشان میدهد که احمد علیرضا بیگی، رویهای جالب را برای تمدید چهار ساله حضور خود در مجلس شورای اسلامی در پیش گرفت و به خوبی هم از آن نتیجه گرفت.
هزینههای میلیاردی برای چه؟!
انتخابات خرج دارد و این چیزی نیست که کسی بتواند منکر آن باشد اما وقتی پای هزینههای میلیاردی برای رسیدن به کرسیهای بهارستان به میان میآید دیگر نمیتوان آن را به نام هزینههای معمول انتخابات تمام کرد. در این میان اما اینکه چرا کاندیداها حاضرند این مبالغ کلان را برای ورود به مجلس هزینه کنند، یکی از بحثهای چالش برانگیز است. وقتی گزارشهایی در باب نزدیک شدن برخی نمایندهها به لایههایی از فساد منتشر شود، وقتی درگیری دو نماینده در شهری کوچک به وضعیت حاد و خطرناک برسد و هواداران هر یک در برابر هواداران دیگری صف ببندند، وقتی سیل ناگهانی ابتدای امسال در شهر شمالی، حاشیههای رود را درهم کوبیده و ویران کرده و همان وقت مردم شهر از درگیری نماینده با اداره منابع طبیعی به خاطر تصرف حاشیههای رود داستانها بگویند، آن وقت بخشهای مبهمی از داستان ورود به مجلس نقل میشود و پیوسته این سوال تکرار میشود که در مجلس چه چیزی وجود دارد که برخی برای ورود به آن هزینههای میلیاردی را به جان میخرند؟
شش میلیارد هزینه تبلیغات برای حمایت از جوانان!
اخبار دریافتی از منابع آگاه حاکی از آن است که تعدادی از نامزدهای انتخاباتی شهر تبریز، آذرشهر و اسکو هزینههایی در حدود چند میلیارد را برای انتخاب شدن انجام دادند اما جایی در بین برگزیدههای مردمی نداشتند. بر اساس این اخبار، نمایندهای بود که تا شش میلیارد تومان دست به جیب شد تا به گفته خود با ورود به مجلس، حامی جوانانی باشد که جویای کار هستند اما خوشبختانه آگاهی مردم به حدی رسیده که اندازه بنر و تعداد آن در انتخابشان تاثیری ندارد!
رای مردم؛ پشتوانه چهار سال مبارزه با فساد
در در میان چنین کارزار معیوب تبلیغاتی اما زمانی که در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو برای تهیه این گزارش اقدام به بازدیدهای میدانی کردیم، متوجه یک موضوع جالب توجه شدیم. احمد علیرضا بیگی، تنها نامزد این دوره در حوزه انتخابیه شهر تبریز، آذرشهر و اسکو بود که کمترین بنر و آگهی تبلیغاتی از او را در سطح شهر یافتیم. در دورهای که بسیاری از نامزدهای انتخاباتی برای کسب رای دست به دامان وعدههای عجیب و بعضا غیر قابل انتشار در آگهیها و بنرهای تبلیغاتیشان شده بودند، تنها بنری که از احمد علیرضا بیگی در حوزه انتخابیه شهر تبریز، آذرشهر و اسکو یافتیم، بنریهایی با یک عنوان واحد بودیم. گروه تبلیغاتی این نماینده با اتکا به عملکرد او در چهار سال اخیر که در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی بود، وارد کارزار تبلیغات شدند و نتیجه نیز گرفتند. نتیجهای که میتواند یک الگو برای نمایندگان سالهای آینده باشد. نتیجهای که به خوبی نشان داد، هزینههای میلیاردی در جامعه کنونی کاری از پیش نمیبرد بلکه ملت به حدی از آگاهی دست یافتهاند که عملکرد برای انتخاب آنها، تنها اولویت ممکن به شمار میرود. “رای مردم پشتوانه چهار سال مبارزه با فساد” به همراه بریدهای از جراید مربوط به اقداماتی که در این زمینه انجام شده بود، تنها اقدام تبلیغاتی آقای بیگی بود. این نوعی همراهی با مردمی بود که در وضعیت بد معیشتی نسبت به هر اقدام اقتصادی غیر معمول حساس هستند و عامل آن را از خود نمیدانند.
برای بررسی بیشتر موضوع سراغ آرمین روشنی اسکویی یکی از مشاوران آقای بیگی در سالهای اخیر رفتیم:
بیگی نیاز به کارهای شاق و عجیب نداشت
روشنی در این مورد اظهار داشت: خوشحالم که مردم شهرم با آگاهی کامل سراغ صندوقهای رای رفتند. از اینکه نماینده مورد نظر ما انتخاب شد این خوشحالی در من نیست بلکه دلایل بسیاری برای این عقیدهام دارم که بیشک در یک صحبت مجزا به آنها اشاره خواهم کرد. در مورد موضوعی که به آن پرداختهاید باید بگویم که کار ما برای تبلیغات با توجه به وجههای که آقای بیگی در میان مردم داشتند هم سخت بود و هم آسان. سخت از آن بابت که باید از هر نظر جوانب کار را میسنجیدیم که خدای نکرده این وجهه خدشهدار نشود. آسان از آن لحاظ که برای شناساندن آقای بیگی نیاز به کارهای شاق و عجیبی که برخی از دوستان انجام دادند نداشتیم و متوسل شدن به کارنامهای ایشان در چهار سال اخیر، کار ما را راه انداخت.
دوره کارهای عوامفریبانه به پایان رسیده است
وی یادآور شد: گروه فکر ما در کنار باتجربهها، میدان قابل توجهی به جوانان داده بود و بخش عمدهای از کارها را نیروی جوانی پیش برد. نتیجه نیز بسیار قابل قبول بود. در دورهای قرار داریم که برای در کنار مردم بودن باید به معنای واقعی کلمه کنار آنها باشیم. خوشبختانه دوره کارهای سطح پایین و عوامفریبانه به پایان رسیده و مردم به آگاهی کامل برای شناخت نامزدهای انتخاباتی رسیدهاند.
بیگی جزو پیشگامان مبارزه با فساد در سطح کشور بود
مشاور بیگی که از قهرمانان جهانی رشته کاراته نیز هست، خاطرنشان کرد: در این دوره با توجه به وضع اقتصادی موجود کار ما بسیار سخت بود. تصمیم به اتخاذ تصمیمی که سوژه گزارش شما شده، تصمیمی بود که با اطمینان کامل اتخاذ کردیم. در جامعه کنونی، مبارزه با فساد، نیاز شماره یک کشور به شمار میرود. در کشوری زندگی میکنبم که از نظر پتانسیل طبیعی و نیروی انسانی در شرایط بسیار خوبی قرار دارد و تنها موضوعی که معیشت مردم را تحتالشعاع قرار داده، فساد در بدنه بسیاری از سازمانهاست. خوشبختانه آقای بیگی در این چهار سال رویهای را در پیش گرفتند که جزو پیشگامان مبارزه با فساد در سطح کشور بودند. ایشان به خوبی این مهم را از مرحله ادعا به مرحله عمل رساندند و نتیجه آن به وجود آمدن اطمینان خاطری بود که به پیروزی اخیر انجامید.
سخن پایانی…
روشنی در پایان تاکید کرد: یک مثال ساده میزنم در شرایطی که بسیاری از نشریات کشورمان برای ادامه حیات خود با کمبود کاغذ مواجه هستند، شاهد حیف و میل شدن مقدار قابل توجهی کاغذ در این ده روز بودیم. کاغذهایی که نه خوانده شدند و نه مورد توجه قرار گرفتند. صرفا در چرخه معیوبی قرار گرفتند که حاصل آن پوچی و شکست بود. با در نظر گرفتن چنین مواردی و علم به اینکه مردممان در مقطع فعلی بیش از همیشه به عمل واکنش مثبت نشان میدهند، طرح یاد شده را عملی کردیم و خوشحال هستیم که زمانی که در شهر تردد میکردیم و شاهد انواع بیاخلاقیهای انتخاباتی بودیم، گروه خود را در میان این خاطیان نمیدیدیم.