به گزارش عصرتبریز، رؤسایجمهور ایران و چین روز دوشنبه در گفتوگوی تلفنی با ابراز همدردی و همبستگی ملتها و دولتهای دو کشور در غم از دست دادن تعدادی از شهروندان به علت بیماری کرونا و آرزوی موفقیت برای مهار این بیماری، بر همکاریهای بهداشتی تهران – پکن برای مقابله با کرونا و انتقال تجارب و دستاوردهای تحقیقاتی متخصصان دو کشور تاکید کردند.
دو طرف در این مکالمه تلفنی روابط ایران و چین را راهبردی و ویژه خوانده و با امیدوارکننده خواندن مناسبات تجاری همه جانبه دو کشور، خواهان توسعه بیش از پیش روابط با عملیاتیشدن توافقات دو جانبه و اجراییشدن پروژههای مشترک زیر ساختی شدند.
رؤسایجمهور ایران و چین در ادامه، همکاری بیشتر دو طرف در چارچوب طرح چندجانبه جاده ابریشم را خواستار شده و بر انجام پروژههای مشترک در قالب این طرح در غرب آسیا تاکید کردند.
حجتالاسلام حسن روحانی در این مکالمه تلفنی با تقدیر از مواضع دولت چین در برابر تحریمهای ظالمانه و غیر قانونی آمریکا، گفت: امروز جهان در شرایطی قرار گرفته که همه نیازمند کمک به یکدیگر هستند نه آنکه برخی در رفتاری غیرانسانی به تحریمهای غیرقانونی و ضدبشری خود ادامه دهند. امیدوارم با تلاش و مقابله کشورهایی چون چین با این تحریمها، شاهد جهانی بدون تحریم باشیم.
روحانی در ادامه با اشاره به رفتارهای مداخلهجویانه آمریکا در منطقه، اینگونه اقدامات را مخل امنیت و صلح و ثبات در منطقه دانست و افزود: برای ایران امنیت منطقه و آبراههها حائز اهمیت است اما متأسفانه رفتارهای مخاطرهآمیز آمریکا ممکن است موجب اختلال در ثبات منطقه خلیج فارس گردد.
رئیسجمهور چین نیز در این گفتوگوی تلفنی با تقبیح رفتار آمریکا در تداوم تحریمها و پافشاری بر فشار حداکثری علیه ایران، گفت: متأسفانه برخی کشورها به دنبال بهرهبرداری سیاسی از این شرایط هستند و چین آماده اجرای مقررات بینالمللی است.
آقای شیء جین پینگ با قدردانی از کمکها و همراهیهای ایران در آغاز شیوع ویروس کرونا در چین و اعلام آمادگی برای تداوم کمک به ایران برای مهار ویروس کرونا، گفت: کاهش آمار مبتلایان و درگذشتگان و در عین حال افزایش بهبودیافتگان در ایران نشاندهنده آن است که برنامههای درمانی اتخاذ شده مثبت و اجرای آن دقیق بوده است.
رئیسجمهور چین با اشاره به طرح ابتکاری ارائه شده از سوی جمهوری اسلامی به نام “طرح صلح هرمز” این طرح را برای امنیت منطقه بسیار مثبت ارزیابی کرد و امنیت خلیج فارس را برای صلح و ثبات جهانی ضروری خواند.