به گزارش عصرتبریز به نقل از یازده، تراکتور در پنجره تابستانی سال ۹۷ روزهای پرسر و صدایی را پشت گذاشت. تراکتور با خرید سه کاپیتان تیم ملی شجاعی، دژاگه و حاجصفی و سه بازیکن بریتانیایی مشهور و سوگیتای ژاپنی یکی از گرانترین تیمهای تاریخ لیگ را بست. دوران استوکس ایرلندی، فورستر انگلیسی و لی اروین اسکاتلندی در تبریز اما کم حاشیه به پایان نرسید.
استوکس؛ گلزن دردسرساز
استوکس خیلی زود خودش را به عنوان مدعی آقای گلی لیگ برتر معرفی کرد و در هفته هشتم، چهار بار دروازه استقلال خوزستان را باز کرد تا تعداد گلهایش را به ۶ برساند و در صدر جدول گلزنان بایستد. استوکس همانقدر که در زمین برای رقیبان تراکتور ترسناک بود بیرون از زمین، آرامش را از هواداران تراکتور میگرفت. آنتونی هر بار به مرخصی رفت با چند روز تاخیر و حواشی زیاد به ایران برگشت و با هر تعطیلی لیگ شایعات جدایی او از تبریز سر زبانها میافتاد؛ اتفاقی که تاثیر زیادی بر نتایج تراکتور و عملکرد او گذاشت تا بهترین گلزن تراکتور ۶ بازی لیگ را از دست بدهد. همانطور که در اینفوگرافی سایت یازده میبینید، استوکس در ۲۴ بازی با ۱۱ گل و ۲ پاس گل کارنامه خوبی از خود به جا گذاشت و به طور متوسط بر بیش از یک گل در هر بازی تاثیر گذاشت و متوسط نمره یازده ۷٫۱۵ را به دست آورد تا بهترین مهاجم خارجی تراکتور در یک و نیم فصل گذشته باشد. عملکرد استوکس نشان میدهد او یکی از بهترین خارجیهای فوتبال ایران بوده اما چالش اصلی تراکتور و پرسپولیس در زمان حضور این بازیکن کنترل و مدیریت او در خارج از زمین بوده، مسالهای که به نظر میآید هر دو تیم در آن ناموفق بودهاند.
سرنوشت دو خرید خارجی دیگر زنوزی خیلی زودتر از استوکس مشخص شد. امار لی اروین که به عنوان هافبک هجومی عملکرد درخشانی داشت در این اینقوگرافی بررسی نشده اما او در ۶ بازی ۴ گل زد و خیلی زود در مصاحبهای عنوان کرد نتوانسته با زندگی در ایران خودش را وفق دهد و عدم دریافت مطالبات، تفاوتهای فرهنگی و مساله زبان را به عنوان دلایل جداییاش مطرح کرد. فورستر هم فقط در دو بازی به زمین رفت و بازیکن سابق استونویلا و رنجرز بدون گل و پاس گل و با متوسط نمره یازده ۶٫۱۵ از تراکتور جدا شد.
از بریتانیا تا آفریقا
تراکتور برای خرید بازیکن خارجی در فصل جدید رویکرد متفاوتی با فصل گذشته داشت. این بار زنوزی به جای خرید بازیکناان مشهور از اروپای غربی به سراغ خرید از ملیتهایی رفت که توان تطبیقپذیری بیشتری با فوتبال ایران دارند.
*فورچونه متولد پاریس که اصالت او به کشور مارتینیک بر میگردد در کنار میمبلا از شیلی، حمزاوی الجزایری و مازولا برزیلی چهار خرید خارجی این فصل تراکتور هستند. فورچونه مهاجم خارجی تراکتور هم سرنوشت مشابهی با ستارگان فصل پیش داشت و در آخر تفاوتهای فرهنگی را بهانه جداییاش کرد. در روزهای ورود شماره ۱۳ تراکتور، که در رسانهها از او به عنوان گرانترین خرید تاریخ لیگ برتر یاد میشد، گفته میشد، او انتخاب اول دنیزلی پس از بررسی تعداد زیادی مهاجم بوده است. فورچونه اما در ۹ حضور لیگ برتری تنها ۲ گل زد و هرگز نتوانست خاطره روزهای خوب استوکس را برای پرشورها تداعی کند.
*مازولای برزیلی که در پست مهاجم نوک و وینگر برای تراکتور بازی میکند مهره موثری برای این تیم بوده و با دوندگی زیاد رضایت دنیزلی و بعد الهامی را به دست آورد اما بعد از یازده بازی همچنان در گلزنی ناکام ماند.
*حمزاوی ارزان قیمت که در نقل و انتقالات نیمفصل جایگزین فورچونه شد در ۵ بازی برای تیم الهامی به زمین رفته است. حمزاوی در این مدت تنها در یک بازی نود دقیقه حضور داشته و بیشتر به عنوان بازیکن تعویضی به زمین رفته و یک گل حساس مقابل ذوبآهن زده است. حمزاوی تا امروز متوسط نمره ۶٫۳۴ از یازده گرفته و به نظر میرسد زمان بیشتری برای تثبیت جایگاهش نیاز دارد. او مهاجمی قدرتی و پرانرژی است که بیشتر درحال فضاسازی برای گلزنی سایر بازیکنان است.