به گزارش عصرتبریز، رسول موسایی با بیان اینکه موزهداری از وظایف شهرداری تبریز نیست، اظهار کرد: شهرداری تبریز بر حسب علاقهمندی به شهر و توسعه گردشگری، در سالهای گذشته واحدهای ساختمانی و ابنیههای خود را تبدیل به موزه کرده و تعدادی از خانههای تاریخی را که با هزینههای زیادی تملک کرده، به عنوان موزه در اختیار هنرمندان قرار داده است.
او ادامه داد: تعداد خانههای تاریخی که شهرداری تبریز تملک کرده، به مراتب بیشتر از دستگاه متولی است اما در مورد نحوه استفاده از خانههای تاریخی و در بحث حفظ و نگهداری اقلام موزهای، شهرداری تبریز تعدادی از واحدهای خود را در اختیار علاقهمندان و هنرمندان قرار داده تا اقلام خود را در معرض تماشای عموم قرار دهند.
قائم مقام شهردار تبریز با تاکید بر اینکه موزهداری وظیفه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است، عنوان کرد: شهرداری تبریز اگر در این زمینه اقدامی میکند، در راستای توسعه گردشگری و حفظ و نگهداری از از اقلام موزهای و با هدف مساعدت به دستگاههای متولی است و در این خصوص قسمتی از موزه مشاغل به عنوان یکی از زیرمجموعههای شهرداری تبریز طی چهار سال گذشته در اختیار یکی از این عزیزان قرار داده شده تا اقلام خود را در این موزه در معرض دید شهروندان قرار دهد.
او افزود: ایشان در سالهای گذشته تعدادی از اقلام خود در این موزه را به شهرداری تبریز فروخته است و این بار پس از سه، چهار سال، بار دیگر به فکر فروش اقلام است.
موسایی با بیان اینکه خرید این اقلام از سوی شهرداری تبریز باید با ضوابط مشخص انجام گیرد، گفت: اگر شهرداری قصد خرید داشته باشد، باید بر اساس اعتبارات مصوب این اقلام را خریداری کند و اینکه در صورت خرید، این اتفاق قطعا باید با تشریفات قانونی و با ارزیابی کارشناسان رسمی انجام شود.
او ادامه داد: بر این اساس پس از مذاکراتی که توسط کارشناسان شهرداری منطقه ۸ و همچنین کارشناسان سازمان گردشگری انجام شد، مقرر شد تا این اقلام با قیمت کارشناسی و در قالب لایحهای به شورا ارائه شود تا در صورت تامین اعتبار، این اقلام خریداری شود.
قائم مقام شهردار تبریز قیمت ارائهشده از سوی رضا سرابی اقدم، دارنده اقلام موزه مشاغل را پنج برابر قیمت کارشناسی عنوان کرد و افزود: خرید این اقلام با قیمت پنج برابر کارشناسی غیر ممکن است و در چارچوب اختیارات هیچکس نیست. ایشان طی چند روز گذشته درخواست انتقال اقلام خود را داشتهاند و ماشینی هم که برای این انتقال در اختیار ایشان قرار گرفته، از سوی شهرداری منطقه ۸ و در راستای مساعدت به ایشان بوده است.
او در عین حال با اشاره به موارد مطرحشده در فضای مجازی در این خصوص، اظهار کرد: در قبال این خواسته، اما چیزی که ایشان انجام دادهاند، تحریک احساسات هنرمندان و مردم عزیز شهرمان بوده و گفته شده که چرا شهرداری اجازه خروج این اقلام از موزه مشاغل را داده است تا بدین ترتیب شهرداری را نسبت به خرید با قیمت پنج برابری کارشناسی شده تمکین کند.
موسایی گفت: قطع یقین و بر اساس قوانین، شهرداری تبریز نمیتواند این مبلغ را برای اقلام موردنظر پرداخت کند چراکه این اقلام ارزش و قیمت مشخصی دارد. در مورد خرید این اقلام، ما هیچ حرفی نداشتیم و قیمتگذاری آن را به نفرات خبره در این خصوص و همچنین کارشناسان محول کردیم.
او در عین حال عنوان کرد: ما با نفراتی که دارای موزه هستند صحبت کردهایم که موزه مشاغل را دوباره راهاندازی کنیم. نیازی به اقلام قبلی وجود ندارد و اقلامی که طی چند روز آینده به این موزه منتقل میشود، دارای ارزش موزهای بیشتری است.
قائم مقام شهردار تبریز با بیان اینکه موارد منتشر شده در فضای مجازی صرفا بخاطر تحت فشار قرار دادن شهرداری تبریز طراحی شده است، گفت: ما طی چهار سال گذشته هیچ ریالی از بابت نگهداری و حفط اقلام موزه مشاغل دریافت نکردهایم و در یکی از بهترین نقاط شهر، بهترین ساختمان را در اختیار ایشان قرار دادیم تا اقلام خود را در معرض نمایش قرار دهد.
او ادامه داد: اینکه گفته میشود شهرداری باعث شده تا این موزه تخلیه شود، اصلا صحت ندارد و برای تائید این گفته خود، ما حاضریم که همچنان در این ساختمان به اقلام موزهای ایشان فضا بدهیم اما اینکه احساسات مردم و هنرمندان تحریک شود و قیمت پنج برابری برای فروش اقلام درخواست شود، باید بگویم که این اتفاق هرگز نمیافتد.
موسایی با بیان اینکه طی سالهای گذشته فروش اقلام با چنین قیمتی رخ داده است، یادآور شد: ایشان باتوجه به سابقه فروش تعدادی از اقلام به شهرداری در جریان هستند که ما بر اساس مقررات، حافظ منافع مردم هستیم. ما اگر برای هنرمندان قسمت اعظمی از خانههای تاریخی و ارزشمندترین ساختمانها را که با قیمتهای درشتی تملک کرده و اختصاص دادهایم، صرفا بخاطر علاقهمندی به توسعه گردشگری و حمایت از داشتههای شهر تبریز بوده است.
او افزود: این اقدامات شهرداری تبریز صرف انتفاع نیست و ما بیشتر از دستگاههای متولی این بخش، پیشقدم شدهایم. ساختمان عمارت شهرداری تبریز که از افتخارات و داشتههای ارزشمند تبریز است تبدیل به موزه شده تا هنرمندان و مردم از آن استفاده کنند. علاوه بر آن، ساختمانهای زیادی که متعلق به شهرداری تبریز است در راستای حمایت از هنرمندان در اختیار آنها قرار گرفته است.
قائم مقام شهردار تبریز در خاتمه گفت: همه این اقدامات بدون هیچگونه چشمداشت مالی از سوی شهرداری انجام شده و ما تا زمانی که هنرمندانمان بخواهند، آماده همکاری هستیم اما نباید اجازه بدهیم که با جریحهدار کردن احساسات مردم، بعضی اتفاقات بد در شهرمان رخ دهد.