غفلت در ادبیات کودک و نوجوان عامل کم‌توانی فارغ‌التحصیلان
غفلت در ادبیات کودک و نوجوان عامل کم‌توانی فارغ‌التحصیلان
نویسنده و شاعر جوان تبریزی گفت: ادبیات کودک و نوجوان، پایه و اساس سوادآموزی افراد جامعه است و امروز کم‌توانی فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها در خواندن و نوشتن صحیح، بی‌ارتباط با غفلت در حوزه ادبیات کودک و نوجوان نیست.

به گزارش عصرتبریز، بهنام عبداللهی در خصوص اهمیت ادبیات کودک و نوجوان عنوان کرد: ادبیات کودک و نوجوان، پایه و اساس سوادآموزی افراد جامعه است و امروز کم‌توانی فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها در خواندن و نوشتن صحیح، بی‌ارتباط با غفلت در حوزه ادبیات کودک و نوجوان نیست.

وی افزود: متأسفانه بیشتر مؤلفان بر این باورند که ورود به حوزه ادبیات کودک و نوجوان، چندان اهمیت و جلوه حرفه‌ای ندارد و البته در به وجود آمدن چنین نگرش‌هایی، نهادهای فرهنگی، می‌توانند مقصر باشند.

عبداللهی ادامه داد: این نوع نگاه باعث شده است که بیشتر کودکان و نوجوانان مستعد در داستان‌نویسی و شعرسرایی، در سریع‌ترین زمان ممکن، لحن ادبیات خود را به ادبیات بزرگسال نزدیک‌تر کنند تا از جانب جامعه، بیشتر مورد استقبال قرار بگیرند.

این نویسنده و شاعر جوان همچنین درباره وضعیت امروز ادبیات کودک و نوجوان گفت: همه عواملی که گفته شد، در وضعیت ادبیات کودک و نوجوان تأثیر دارد اما آنچه می‌توان به عنوان ارزیابی کلی بیان کرد این است که با توجه به سرعت رشد تکنولوژی، ادبیات کودک و نوجوان در کشور ما نتوانسته رشد چشمگیری داشته باشد.

وی افزود: همین باعث می‌شود که این روزها در حوزه کودک و نوجوان، تولیدات فرهنگی ما از جمله تولیدات سینمایی که پایه آن هم ادبیات کودک و نوجوان است، نتواند در مقابل تولیدات فرهنگی دشمنان برای این قشر سنی، قد علم کند.

عبداللهی خاطرنشان کرد: فضای مجازی این بستر را فراهم کرده است که کودکان و نوجوانان، به اطلاعاتی فراتر از اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند و ضروری است که با تقویت ادبیات کودک و نوجوان، بتوانیم پاسخ‌گوی نیازهای فکری گسترده آنان باشیم.

این نویسنده و شاعر نوجوان با بیان اینکه محتوای تولیدات ادبی برای کودکان باید متناسب با شرایط و وضعیت روز جامعه و دنیا باشد، افزود: بر همین اساس باید مؤلفان این حوزه، دقت نظر و ظرافت ادبی بیشتری داشته باشند تا بتوانند مفاهیم امروزی و شاید بزرگسالان را به کودکان انتقال دهند.

وی با توصیه کودکان و نوجوانان برای عضویت در مراکز کانون پرورش فکری، گفت: اگرچه امروزه نهادهای متنوعی برای تربیت فکری کودکان و نوجوانان فعالیت می‌کنند اما کانون، به جهت کتاب محور بودن و چندین دهه کار در حوزه تألیف کتب تخصصی برای افراد زیر ۱۸ سال، می‌تواند مأمنی مطمئن برای بچه‌ها باشد.

وی همچنین ضمن قدردانی از اقدامات مؤثر حوزه هنری آذربایجان‌ شرقی از این نهاد فرهنگی خواست که با اختصاص نیروی انسانی و منابع مالی مورد نیاز، برای تقویت ادبیات کودک و نوجوان و همچنین پرورش مؤلفان جوان و مستعد در این حوزه، گام‌های بیشتری بردارد.

بهنام عبداللهی متولد سال ۱۳۸۰ در تبریز، از کودکی نوشتن داستان و سرودن شعر را از کانون پرورش فکری آغاز و سپس با نشریات نوجوان کوله‌پشتی (روزنامه شهروند) و دوچرخه (همشهری) همکاری کرد. او هم اکنون خبرنگار خبرگزاری مهر و برگزیده چندین دوره جشنواره‌های ادبی و رسانه‌ای است.