به گزارش عصرتبریز، شرکت ماشینآلات صنعتی تراکتورسازی یکی از ۱۷ واحد تولیدی احیا شده آذربایجانشرقی توسط تشکیلات قضایی در سالهای اخیر است که با ۲۸ سال سابقه فعالیت، به دلیل واگذاری به فرد فاقد اهلیت در اواسط دهه ۱۳۸۰ دچار ورشکستگی شد.
بدری مدیرعامل شرکت، گفت: اینجا شرکت ماشینآلات صنعتی یکی ازشرکتهای اقماری گروه صنعتی تراکتورسازی ایران است، در سال ۸۵ سهم سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران دراین شرکت از طریق سازمان خصوصیسازی با ۳۵۰ نفر پرسنل به بخش خصوصی واگذار و از گروه تراکتورسازی ایران منفک گردید.
وی افزود: این شرکت براساس صورتهای مالی و گزارش حسابرس و بازرس قانونی ازسال ۸۸ جزو شرکتهای زیانده محسوب میشد.
او گفت: دریافت تسهیلات و وامهای بانکی نیز نتوانست تدوام بخش فعالیتهای این شرکت باشد، که نهایتا درسال ۹۴ به دلیل ورشکستگی مدیریت اسبق در اختیار اداره تصفیه امور ورشکستی تبریز قرارگرفت.
مدیرعامل شرکت با اشاره به اینکه این شرکت به دلیل عدم فعالیت، بدهیهای انباشته به ادارات، سازمانها وافراد حقیقی و حقوقی روز به روز راکد شد افزود: بطوری که طلبکاران اقدام به صدور اجرای دیه برای توقیف اموال شرکت کردند.
بدری گفت: با ورود اداره تصفیه امور ورشکستگی تبریز به موضوع شرکت ورشکسته ماشینآلات صنعتی، علاوه بر اینکه جلوی توقیف اموال گرفته شد، درسال ۹۵ این شرکت به مدت ۱۸ ماه بصورت اجارهای در اختیار گروه تراکتورسازی ایران قرارگرفت و مدیریت آن به شرکت خدمات صنعتی تراکتورسازی ایران سپرده شد.
او بابیان اینکه گروه تراکتورسازی ایران در مدت اجاره، برای راهاندازی و تدوام دوباره فعالیت شرکت بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه کرد، گفت: با جان گرفتن دوباره شرکت، بیش از ۲۱۴ نفر از کارگران شرکت راکد ماشینآلات صنعتی که تا زمان اجاره ۹ ماه حقوق نگرفته بودند، از اولین ماه اجاره، تمامی حقوق و مزایای قانونی خود را دریافت کردند.
او گفت: پس از اتمام مهلت اجاره، در اواخر سال ۹۶ باانجام تشریفات مزایده، واگذاری قطعی شرکت ورشکسته ماشینآلات صنعتی به گروه صنعتی تراکتورسازی ایران به وقوع پیوست و کلیه فعالیتهای آن در شرکت خدمات صنعتی تراکتورسازی ایران ادغام و تولید و مونتاژ بکولودر در مدلهای مختلف به فعالیتهای این شرکت اضافه شد.
مدیرعامل شرکت با اشاره به افزایش ظرفیت و حجم کاری این شرکت گفت: هماکنون بیش از ۲۰۰ شرکت و کارگاه تولیدی بزرگ و کوچک بصورت پیمانکاری، برای تامین قطعات با شرکت خدمات صنعتی همکاری مینمایند.
نعمتی رئیس تکنولوژی شرکت نیز با بیان اینکه کلیه محصولات این شرکت از طریق مهندسی معکوس ایجاد شده است، افزود: شرکت خدمات صنعتی تراکتورسازی ایران با تولید بیش از ۵۰ نوع از قطعات و تجهیزات هیدرولیک انواع تراکتور، علاوه بر اینکه به پایداری اشتغال در شرکت کمک نموده، بصورت مستقیم و غیرمستقیم نیز در ایجاد اشتغال واقعی و جدید سهیم بوده است.
اکبری مدیر امور مونتاژ شرکت نیز گفت: این شرکت تنها تولید کننده بیل بکوولودر در ایران است که حدود ۱۰۸ نوع محصول در اینجا تولید میشود که ۳۹ مورد آن مربوط به هیدرولیک و قطعات انتقال قدرت میباشد.
او در ادامه گفت: شرکت خدمات صنعتی توانسته است با تولید ۳۵ دستگاه بکوولودر در سال ۹۷ و ۷۵ دستگاه بکوولودر در سال ۹۸ به پیشرفت آبادانی کشور کمک نماید.
وی با بیان اینکه درسال ۹۹ از سوی مقام معظم رهبری سال جهش تولید نامگذاری شده بود، گفت: تعداد ۲۰۰ دستگاه در برنامه تولید شرکت قرار گرفته و تاکنون بیش از ۷۰ درصد آن محقق شده است.
حقسرشت، مدیرکنترل کیفیت نیز با اشاره به تولیدات این شرکت که مجهز به سیستم خودکنترلیست، بیان کرد: اینها دستاورد شرکتیایست که سالها از چرخه خارج شده بود و ماشینآلاتش تا سال ۹۷ وارداتی بود حال با متخصصان مجرب توانستیم به تولیدات بروز دست پیداکنیم.
وی گفت: تمامی مراحل مراحل قبلی را از طریق پیکچرها و تجهیزات ضدخطا کنترل میکند واین موجب می شود، تمامی محصولات نهایی بدون هیچگونه خطایی تولید و بدست مشتری برسد.
یکی از کارگران همچنین گفت: در بخش تولید قطعات تراکتور که عمدتا قطعات هیدرولیکی است، از قبیل پمپ هیدرولیک، کلاج، داشبورد و کابین ما قطعا جلوی واردات این محصولات را گرفتیم و در حال حاضر به طور ۱۰۰ درصد در استان و داخل کشور در حال تولید است.
یکی از مهندسان افزود: حالا این شرکت با تولید قطعات حساس تراکتور و بیل بکو علاوه ب. تامین نیاز داخل از خروج ارز جلوگیری کرده و در بحث بک کولیدر ۱۰ میلیون یور در سال صرفهجویی میکنیم.
گزارش: ناهید خدادادی