به گزارش عصرتبریز، واکسیناسیون قطره چکانی بر علیه بیماری کرونا و همچنین بیبرنامگی در توزیع و تزریق واکسنهای مختلف و رنگارنگ اهدایی و خریداری شده در کشور به معضلی اساسی و تهدیدی جدی تبدیل شده است.
در چنین اوضاع و احوالی و در شرایطی که این روزها آمار مرگ و میر ناشی از کرونا افزایش چشمگیری داشته است، سخنی از وزیر بهداشت دولت جدید منتشر شد که با این روند واکسیناسیون و با این وضعیت بحرانی کشور و فوتیهای زیاد، انتقاداتی در فضای مجازی در پی داشت.
عیناللهی وزیر جدید بهداشت در اولین روزهای کاری خود و با علم به کمبود واکسن در کشور، با تهدید کسانی که واکسن نزده اند و نخواهند زد گفته است که این افراد از بسیاری از خدمات عمومی در آینده محروم خواهد شد. این که برای جلوگیری از روند شیوع کرونا همه باید واکسن بزنند و تزریق واکسن امری اجتماعی است و نه فردی امری قابل قبول است چرا که افرادی که به دلخواه خود واکسینه نمیشوند امنیت سلامت جامعه را به خطر میاندازند. سخنان وزیر بهداشت را اگر جدای از مشکلات پیشروی واکسیناسیون در کشور مورد نقد قرار دهیم، بایستی گفت که در بسیاری از نقاط دنیا که به صورت منظمتر امر واکسیناسیون را پیش میبرند و حتی به گروه سنی نوجوانان هم رسیدهاند تهدید از محرومیتها آخرین ابزار حکومتها و سازمانها برای واکسیناسیون اجباری است و بسیاری از این کشورها امر اقناع و پاداش را برای پیشبرد بهتر واکسیناسیون انتخاب کردهاند.
تشویق مردم برای دریافت واکسن توسط چهرههای محبوب در ترکیه، استفاده از تابلوها و کلیپهای تبلیغاتی تاثیرگذار در کشورهایی چون روسیه و فرانسه، واکسیناسیون مردم در مراکز پر رفت و آمد چون مراکز خرید در روسیه و مساجد در الجزایر، پاداش نقدی، بلیط رایگان مسابقات بسکتبال، کمک هزینه تحصیلی و ایرپد مجانی در آمریکا، اهدای لوازم خانگی مجانی و نوشیدنیهای مجانی و خدمات تخفیفدار در هند، بستههای مالی و سفرهای مجانی در مالزی، اعطای قطعه زمین مجانی به قید قرعه در فیلیپین و استفاده از وعدههای غذایی رایگان و استخرهای شنای عمومی در کرهجنوبی گوشهای از سیاستهای اقناعی و بستههای تشویقی کشورهای مختلف برای تشویق و اقناع شهروندانشان برای مشارکت در واکسیناسیون عمومی است.
البته بسیاری از کشورها از اجبار و تهدید نیز برای کشاندن مردم به مراکز واکسیناسیون استفاده کردهاند ولی تیر تهدید آخرین تیری است که در بسیاری از کشورها استفاده میشود که متاسفانه وزیر جدید بهداشت بدون آزمودن روشهای اقناعی و تشویقی، با ادبیاتی دستوری و تهدیدی با این موضوع برخورد کرده است.
ای کاش مشاوران وزیر جدید به او متذکر شوند که در صورت رهایی از این بینظمی در امر واکسیناسیون خصوصا در دوز دوم واکسنهای خارجی، چنین سیاستی آن هم در امر بهداشت جامعه کارایی چندانی نخواهد داشت چرا که جریمههای میلیونی هم نتوانست مانع مسافرتها و نادیده گرفتن پروتکلها شود و امروز شاهد این حجم از فوتیهای کرونایی در کشور هستیم.
نگارنده: رسول پورزمانی