به گزارش عصرتبریز، اکبر فتحی در گفتوگو با خبرنگاران با بیان اینکه رتبه دوم تولید سیب در کشور به استان آذربایجانشرقی اختصاص دارد افزود: با توجه به برآوردهای آماری مقدار تولید سیب درختی در سال جاری بیش از ۶۸۰ هزار تن میباشد که از این مقدار ۶۸ هزار تن سیب تابستانه و ارقام محلی و مقدار ۶۱۲ هزار تن سیب پاییزه شامل ۳۹۷ هزار تن ممتاز و درجه یک، ۱۴۳ هزار تن درجه ۲ و ۷۲ هزار تن درجه ۳ میباشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیب مصرفی استان آذربایجانشرقی را حدود ۱۰۰-۱۲۰ هزار تن اعلام نمود.
وی با بیان اینکه ۳۸ درصد سیب برداشت شده را رقم گلدن، ۶۰ درصد مربوط به رقم رد و ۲ درصد بقیه نیز به سایر ارقام اختصاص دارد ادامه داد: غالب ارقام باغات سیب از نوع رقم رد و رقم گلدن میباشد و با توجه به شرایط اقلیمی مرغوبیت و خاصیت انبارداری بالا دارای مزیت صادراتی بمی باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: ۱۰ درصد سیب درختی در آذربایجانشرقی به ارقام تابستانه همانند سیب مشکی، گلاب، قره یاپراق، شیخ احمد، ساری آلما، قزل آلما و حدود ۲ درصد از باغات سیب استان نیز از نوع رویشی (سیب مالینگ پا کوتاه) و شامل ارقام فوجی، دلبار استار (دورنگ فرانسوی)، گالا، گلاب، رد استارکینک، برابرن و … بصورت پراکنده وجود دارد.
فتحی افزود: شهرستان مراغه با تولید بیش از ۳۰۰ هزار تن مقام اول و شهرستانهای میانه با ۱۲۰ هزار تن و اهر با ۹۳ هزار تن و مرند ۴۵ هزار تن در استان به ترتیب مقام دوم تا چهارم را به خود اختصاص دادهاند.