به گزارش عصرتبریز، نادر صفرزاده، امروز در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه نیروگاه حرارتی تبریز با ۵۰ سال سابقه فعالیت، نیازمند بازسازی و توسعه است، افزود یکی از مطالبات ما از استانداران گذشته، توسعه و بازسازی این نیروگاه بود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه یکی از مصوبات سفر ریاست جمهوری شهید رئیسی، توسعه این نیروگاه بود، افزود: برای رفع عطش این نیروگاه، سالانه بیش از ۸ میلیون متر مکعب آب بخار و هدر میشود.
ناصرزاده ادامه داد: سالانه برای چرخش توربینها و کاهش دما، مقدار قابل توجهی آب هدر میشود که با تاسیس نیروگاه جدید میتوان باعث کاهش هدر رفت آب و استفاده آن در شهرکهای صنعتی و توسعه کارگاهها شد.
رئیس هیئت مدیره شرکت نیرو آتیه صبا، یا اشاره به اینکه سالانه ۴ میلیون مگاوات برق در این نیروگاه تولید میشود، افزود: یکی از مشکلات تاسیس کارگاه در شهرکهای صنعتی کمبود آب و برق است که در صورت صرفه جویی در این موارد، شاهد ورود میزان قابل توجهی کارگاه به چرخه صنایع خواهیم بود.
او با بیان اینکه توسعه نیروگاه حرارتی از واجبات غیر قابل انکار برای تامین برق شهر تبریز و کاهش آلودگیها است، اظهار کرد: این نیروگاه با وجود اینکه در سال ۱۳۵۶ راه اندازی شد اما در زمان ساخت خود جزو نیروگاهی با برترین تکنولوژیهای به روز به شمار میرفت.
وی افزود: خصوصیسازی این نیروگاه در سال ۱۳۸۹ تصمیم گیری شد اما به علت قیمت بالای آن با مبلغی بالغ بر ۷۸۰ میلیارد، هیچ بخش خصوصی قادر به خریداری آن نشد؛ در حالی که در آن زمان نیروگاه ارومیه با مزایدهای مناسب به بخش خصوصی واگذار شد.
ناصرزاده با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۰ این نیروگاه با تخفیف ۲۰ درصدی به فروش رسید، افزود: نیروگاه حرارتی تبریز با ۶۳ درصد سهام به صندوق تامین اجتماعی و ۳۶ درصد سهام به صندوق بازنشستگی واگذار شد.
رئیس هیئت مدیره شرکت نیرو آتیه صبا خاطرنشان کرد: اگر مازوت استاندارد در اختیار ما قرار گیرد کار با دستگاهها برای افرادی که در اینجا ارتباط مستقیم با آنها دارند راحتتر بوده و آلودگی کمتری به بار خواهد آمد؛ همچنین آب صرفه جویی شده در این نیروگاه در اموری دیگر و به نحوی صحیح مصرف و باعث توسعه صنایع خواهد بود.
او با بیان اینکه وظیفه این نیروگاه کاهش هزینه و افزایش درآمد است، گفت: آرزوی ما تولید برق با راندمانی بالا و کاهش هزینه به ازای هر کیلووات میباشد.
وی عنوان کرد: در زمان واگذاری این نیروگاه بخشی از مساحت آن باقی ماند تا در سالهای آینده به واگذاری برسد، که این امر باعث وجود مشکلات زیست محیطی شد.
ناصرزاده ادامه داد: اکنون که به دلیل کمبود گاز، سوخت مازوت وارد چرخه این نیروگاه شده است، باید شاهد استانداردسازی این سوخت باشیم تا با آلودگی هوا در زمستان مواجه نشویم.
وی ادامه داد: هم اکنون آلودگی ناشی از این سوخت به مرکز شهر تبریز نمی رسد اما در درون محیط این نیروگاه می توان آن را لمس کرد که با گوگردزدایی از مازوت می توان نسبت به کاهش و از بین بردن این آلودگی تلاش کرد.