باید به جوانان میدان داد/ خبرنگاران تعصب حرفه خبرنگاری را در بین خود حفظ کنند
باید به جوانان میدان داد/ خبرنگاران تعصب حرفه خبرنگاری را در بین خود حفظ کنند

امام جمعه تبریز گفت: توصیه من به شما رسانه‌‌ای ها، حفظ تعصب یکدیگر است. رقابت صحیح و سالم اشکالی ندارد اما تعصب حرفه خبرنگاری را در بین خود حفظ کنید.

به گزارش خبرنگار عصر، حجت‌الاسلام والمسلمین آل هاشم ظهر امروز در نشست مشترک شورای سیاست‌گذاری و اداری بسیج رسانه استان آذربایجان‌شرقی اظهار داشت: کم و بیش از مشکلات رسانه و عرصه خبر و رسانه آگاهم. با توجه به سابقه مدیریت و مسوولیت مرتبطی که در تهران داشته‌ام، می‌دانم فعالیت در حوزه رسانه هم آسان و هم سخت است.

نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان‌شرقی، خبر را کلامی که ذاتاً احتمال راست یا دروغ بودن را داشته باشد «هو الکلام الذی یحتمل الصدق و الکذب لذاته» برشمرد و تشریح کرد: خبر ممکن است راست یا دروغ باشد و این دلیلی‌ست بر اینکه یک خبر تا پخته و موثق نباشد نمی‌توان از آن اطمینان حاصل کرد.

حفظ تعصب یکدیگر

امام جمعه تبریز با اشاره به رقابت بین رسانه‌ها افزود: توصیه من به شما رسانه‌‌ای ها، حفظ تعصب یکدیگر است. رقابت صحیح و سالم اشکالی ندارد اما تعصب حرفه خبرنگاری را در بین خود حفظ کنید.

آل هاشم ادامه داد: رسانه‌ها در ایجاد نشاط و شادمانی بین مردم بایستی تلاش کنند و سمت و سوی اخبار باید در جهت ایجاد نشاط باشد. اخباری که جوانان را نسبت به آینده خوش‌بین می‌کند بیشتر باید منتقل شوند.

دفاع مقدس را از یاد نبرید

آل هاشم با اشاره به رویداد تبریز ۲۰۱۸ تاکید کرد: دفاع مقدس را نباید از یاد برد. به دست‌اندرکاران برنامه‌های تبریز ۲۰۱۸ نیز گفته‌ام موضوع دفاع مقدس، معرفی اسطوره‌های جنگ تحمیلی و تاریخ تشیع آذربایجان را در قالب برنامه‌های این رویداد قرار دهند. همین که بتوانیم فداکاری‌های لشکر عاشورا را نشان دهیم کار بسیار بزرگی انجام داده‌ایم.

وی افزود: ایثار و فداکاری خانواده شهدا، زندگینامه شهدا و قهرمانان جنگ باید برای عموم مردم معرفی شود؛ از جمله زندگی نامه شهید آقا مهدی باکری زیرا که ما هنوز نتوانسته‌ایم مقام و منزلت باکری و باکری‌ها را به خوبی معرفی کنیم.

او ادامه داد: اما بعضی مسوولین فکر می‌کنند همین که خواننده‌ای را بیاورند و در خیابان آواز بخواند کافی‌ست. نمونه‌اش همین مراسم چند روز پیش که به همت شهرداری تهران در گرامیداشت روز زن انجام گرفت که متاسفانه شاهد مراسم رقص و آواز در سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) بودیم. در نهایت نیز توجیه‌شان این است که افرادی که روی سن رفتند کودک بودند.

آل هاشم خاطرنشان کرد: همین تفکر به نوعی در تبریز نیز وجود دارد و من هفته گذشته در اعتراض به نوع پوشش بانوانی که کادر اجرایی یک همایش بودند، مراسم را ترک کردم. تعدادی از خانواده‌های شهدا نیز بخاطر این تصمیم از بنده تشکر نمودند.

باید به جوانان میدان داد

خطیب نماز جمعه تبریز در ادامه با اشاره به دو نکته و واژه اساسی که مورد توجه حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری بوده و هست، اظهار کرد: با تحلیل سخنان حضرت امام و مقام معظم رهبری می‌توان دریافت که دو واژه مردم و جوانان همیشه مورد تاکید بوده است. این ظلم است که بیاییم و بگوییم جوانان‌مان مانند جوانان دوران انقلاب و دفاع مقدس نیستند. این جوانان از جوانان اول انقلاب بالاتر نباشند عقب‌تر نیستند.

آل هاشم با تاکید بر لزوم اعتماد به جوانان در عرصه‌های مدیریتی ادامه داد: ۷۰ درصد جمعیت کشور جوان و زیر ۳۰ سال است. این‌ها سرمایه‌های بسیار عظیمی برای نظام‌اند و سی سال آینده در اختیار همین جوانان خواهد بود. بدون اتکا به نسل سوم انقلاب نمی‌توان چشم‌انداز سند ۱۴۰۴ را برای توسعه کشور تعریف کرد. باید مواظب جوانان بود و در تمام برنامه‌ها جوانان را در نظر گرفت.

وی افزود: شاهد هستیم که در بعضی ادارات، میدان و امکان فعالیتی برای جوانان وجود ندارد و این باعث تاسف است چرا که پیشکسوتان بعنوان هادی، هدایت‌گر و انتقال‌دهنده تجربیات به جوانان باید ایفای نقش کنند و میدان باید در اختیار جوانان باشند.

جوان اگر مطالبه‌گر باشد، فساد ریشه‌کن می‌شود

امام جمعه تبریز مطالبه‌گری جوانان را عامل رفع فساد خواند و‌ گفت: جوان اگر با نشاط، انقلابی و مطالبه‌گر باشد در جامعه شاهد فساد نخواهیم بود. اگر مجریان امر و دست‌اندرکاران، جوان باشند فساد به این مقدار نخواهد بود.

وی با اشاره به حمله‌ی عده‌ای با نام تشیع و در حقیقت وابسته به شیعه انگلیسی به سفارت ایران در انگلیس اظهار کرد: جوان اگر شاداب و انقلابی باشد اجازه نخواهد داد به اصول انقلاب لطمه‌ای وارد شود. جوان انقلابی چه در جامعه و چه در مطبوعات و رسانه‌ها، این اهانت به پرچم جمهوری اسلامی را برنمی‌تابد.

ایجاد روحیه امیدواری در جامعه

آل هاشم انتقاد و نقد سازنده را رسالت رسانه‌ها عنوان نموده و افزود: مطالب و نقد رسانه‌ها نباید موجب تضعیف نظام شود بلکه باید سازنده باشد.

وی ادامه داد: روحیه امیدواری را می‌توان با قلم و توان اصحاب رسانه ایجاد نمود. خبرنگاران و خبرنویسان با چشمانی تیز، در تمام امور مسوولین باید نظارت کافی داشته باشند که مبادا از مسیر انقلاب خارج شوند.

امام جمعه تبریز در پایان با تشکر و قدردانی از اصحاب رسانه و تاثیرگذاری‌شان در جامعه، خطاب به آن‎ها افزود: امیدوارم که با خبرها و گزارش‌های شادی‌‌ و نشاط‌‌‌ آور، امید را هرچه بیشتر در جامعه ایجاد کنید.

انتهای پیام/