رسول کریمیان خسروشاهی، شهردار خسروشاه بر این عقیده است که بخش خسروشاه بواسطه فاصله اندک با تبریز و بخصوص قدمت تاریخی آن، پتانسیل جذب گردشگر در رویداد تبریز ۲۰۱۸ را داراست و با سرمایهگذاری میتوان خسروشاه را یه یک قطب گردشگری در شمال غرب کشور بدل نمود.
به گزارش عصرتبریز، خسروشاه بخش تابعه شهرستان تبریز در استان آذربایجان شرقی است و از قدمت و تاریخ خسروشاه به همین میتوان اکتفا کرد که آرامگاه شیخ سلار دیلمی، یکی از فقها و اندیشمندان نامدار و برجسته قرن پنجم هجری در این شهر قرار گرفتهاست و از این رو با داشتن سبقه و قدمت تاریخی کهن، این منطقه را می توان یکی از بزرگترین جاذبه های گردشگری استان محسوب کرد.
از اردیبهشت سال ۹۷، تبریز و بهدنبال آن استان آذربایجانشرقی میزبان یک رویداد بسیار مهم و بزرگ با عنوان تبریز ۲۰۱۸ است که از طرف سازمان همکاری اسلامی رقم خورده است؛ این رویداد برای تبریز و کشور ایران یک رویداد مهم بینالمللی تلقی میشود.
در همین راستا عصرتبریز گفتوگویی پیرامون برنامههای شهرداری در آستانه افتتاح رسمی رویداد تبریز ۲۰۱۸ با شهردار خسروشاه انجام دادهاست. در ادامه متن گفتوگو با رسول کریمیان خسروشاهی، شهردار خسروشاه می آید:
*با توجه به فرارسیدن افتتاحیه رسمی تبریز ۲۰۱۸ و نزدیکی خسروشاه به تبریز، سهم این منطقه از این رویداد چه خواهد بود؟
پیش از هر چیز اجازه دهید از خسروشاه و موقعیت مکانی آن کمی بگویم. مهمترین پتانسیل خسروشاه، این است که نزدیک به تبریز بوده و جزئی از شهر تبریز به حساب میآید. ثانیا همجواری با جاده تبریز – آذرشهر که یک مسیر ترانزیتیست، به اهمیت آن افزوده چراکه بواسطه همین جاده، تعدادی شهرک صنعتی در اطراف خسروشاه تاسیس و سبب ایجاد موقعیت ممتاز برای خسروشاه شدهاند.
در خسروشاه پتانسیل گردشگری نیز وجود دارد که سعی بر این است از آنها چه در این رویداد و چه در ایام نوروز استفاده شود از جمله آرامگاه شیخ سلار دیلمی، اولین فقیه شیعه ایرانی که مورد توجه مسوولین میراث فرهنگی نیز بوده و فرصت بسیار مناسبی جهت جذب گردشگر محسوب میشود. در کنار اینها تمهیداتی با هماهنگی استانداری در جهت برچیدن نازیباییهای بصری از مسیر اتوبان تبریز – آذرشهر و بهدنبال آن ورودیهای شهر اندیشیده شدهاست. چادر و کانکسهای راهنمای گردشگری با ارائه خدمات و کاتالوگ های معرفی خسروشاه در ورودی شهر و همچنین کارواش رایگان در اختیار مسافران و اهالی قرار خواهد گرفت.
علاوه بر اینها در حال رایزنی هستیم تا در مسیر گردشگری به سمت کندوان و اسکو نیز پرچمهای کشورهای مختلف نصب شوند. برنامههای آسفالت سرتاسری و لکهگیری ورودیهای شهر نیز در دستور کار قرار گرفتهاست. رایزنیهایی نیز با آقای شهرتیفر، معاون سیاسی و امنیتی استاندار در جهت برپایی یک نمایشگاه صنایع دستی در مسیر تبریز – آذرشهر با محوریت معرفی صنایع دستی خسروشاه، لبنیات محلی، محصولات کشاورزی و ارگانیک منطقه انجام دادهایم. کاروانسرای صفویه، مسجد جامع شهر، مسجد قطب راوندی، برج کبوتران، بازار هفتگی، میدان دواب و موزه مردم شناسی که اخیرا افتتاح شده از جمله مکان های هدف گردشگری در خسروشاه محسوب میشوند.
*با مسوولین تبریز ۲۰۱۸ در این مورد چه هماهنگیهایی انجام گرفته است؟
مهمترین هماهنگی، اختصاص یک هفته بهنام خسروشاه در تابستان آتی تحت عنوان «هفته خسروشاه» است که قرار بر این است یکی از پارکهای تبریز برای این امر در اختیار ما قرار گیرد تا جشنواره و مراسمی جهت معرفی بخش خسروشاه در این ایام صورت میگیرد. ناگفته نماند در صورت امکان و ایجاد هماهنگی، برنامهای نیز در برج میلاد تهران جهت معرفی خسروشاه در نظر داریم.
*در مورد آرامگاه شیخ سلار دیلمی و لزوم معرفی این مکان با توجه به اهمیت و ناشناخته ماندن آن در استان، چه برنامههایی در نظر دارید؟
رایزنیهایی با شهرداران شهرهای مختلف از جمله شهردار اهواز، جهت معرفی این مکان و دیگر جاذبههای گردشگری شهر صورت گرفته و قول مساعد هماهنگی جهت تامین مهمانسرا و اقامتگاه در صورت حضور گردشگر از این شهرها را دادهایم. برنامه دیگر مورد نظر شهرداری علاوه بر کانکس و چادرهای راهنما در ورودیهای شهر، هماهنگی برای حضور افراد راهنما در کنار گردشگران، جهت معرفی هر چه بیشتر جاذبههای گردشگری خسروشاه از جمله همین آرامگاه شیخ سلار دیلمی است.
*در کنار کاتالوگ و چاپ بروشورهای معرفی شهر و جاذبههای توریستی آن، آیا بستههای فرهنگی و هدایایی نیز برای مسافران در نظر گرفتهاید؟
چنین ایدهای را در غرفه خسروشاه در نمایشگاه شهر ایدهآل کیش اجرا نمودیم و مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفت اما با توجه به تعدد مسافران در ایام نوروز و بحث تبریز ۲۰۱۸، خدمات رفاهی رایگان در وهله اول مورد توجه است و در اختیار مسافران قرار خواهیم داد اما پیشنهاد شما نیز مبنی بر توزیع بستههای فرهنگی و معرفی محصولات کشاورزی و … بین مسافران، همانطور که در ابتدای بحث عرض کردم در صورت برپایی نمایشگاه صنایع دستی اجرایی خواهد شد.
*یکی از مشکلات اساسی خسروشاه کمبود محل اسکان و اقامت است؛ بجز مهمانسرای شهرداری که در اختیار کارمندان دولت قرار میگیرد برای مسافران عادی مشکل اسکان وجود دارد. برای رفع این مشکل چه اقداماتی انجام گرفته؟
در مورد این مساله دو راهکار کوتاه مدت و بلند مدت داریم. برای عید نوروز و روزهای پیشرو تعامل هایی با آموزش و پرورش صورت گرفته تا دو مدرسه در اختیار مسافران قرار گیرد، در مهمانسرای شهر نیز در صورت معرفی مسافران و گردشگران سعی بر این خواهد بود تا روند پذیرش تسهیل یابد و این قول را میدهم که در ایام نوروز هیچ مسافر و گردشگری در خسروشاه بدون اسکان نخواهد ماند. در بلندمدت نیز با همکاری بخش خصوصی، مجوز و پروانه احداث یک هتل سه ستاره توسط شهرداری صادر شده و پروژه این هتل ۲۶ اتاقه در ورودی خسروشاه هماکنون در حال اجرا است.
*در مورد ویترین شهر که همان ورودی شهر و مناظر مقابل دیدگان مسافران است چه برنامههایی دارید؟
علاوه بر چادرهای راهنما، بر روی نورپردازی و گلکاری جداول ورودی شهر توجه ویژهای صورت گرفته. نصب تابلوهای علائم و راهنمای گردشگری نیز در دستور کار گرفته است. سفرههای هفتسین در کنار المانهای شهر در دو ورودی شهر نیز آماده شدهاند و به این ترتیب به استقبال مهمانان نوروزی خواهیم رفت.
*چند سالی است که شنیده میشود پلیسراه تبریز – آذرشهر از محدوده خسروشاه خارج خواهد شد، در ارتباط با این موضوع صحبتی دارید؟
بحث تغییر محل پلیسراه به توسعه خسروشاه کمک بزرگی خواهد کرد چراکه از لحاظ ارتباط حملونقل و تاکسیرانی بین تبریز و بخش خسروشاه محدودیتهایی بواسطه پلیسراه بوجود آمده که برای عید نوروز با مکاتبه و گفتوگوهای انجام گرفته بصورت مقطعی این مشکل برطرف خواهد شد اما در بلندمدت چون نمیتوان انتظار داشت که تمامی مسافران یا گردشگران با اتوبوس و مینیبوس بین تبریز و خسروشاه رفتوآمد داشته باشند از اینرو چند نشست مشترک با مسوولین اداره راه و پلیسراه برگزار کردهایم و خروجی نهایی این بوده که با هماهنگی پلیسراه، در صورت معرفی مکان مناسب و جایگزین محل فعلی، اداره راه پروژه احداث پلیسراه جدید را بر عهده بگیرد و امیدواریم که این امر منتج به نتیجه شود که انتظار میرود پس از نهایی شدن توافقات، سال آینده عملیات مطالعات این پروژه آغاز شود.
*و سوال آخر اینکه در بحث جذب سرمایهگذار برای خود شهر خسروشاه، چه برای پروژه های صنعتی و چه تجاری – تفریحی چه فعالیتهایی صورت گرفته؟
در هر دو زمینه فعالیت و گفتوگوهایی با سرمایهگذاران انجام گرفته که دو سرمایهگذار به شرط فراهم شدن زمین، قول همکاری دادهاند. یکی از این سرمایهگذاریها که بصورت یک پروژه تجاری خواهد بود؛ در محل اداره پست صورت میگیرد که صحبتهایی در این مورد شده تا ان شا الله پس از عید نوروز عملیاتی شود. سرمایهگذاری دوم در بحث گردشگری است که نیازمند ۶۰ هزار متر زمین است و با مشارکت شهرداری یک کمپ گردشگری شامل شهربازی سرپوشیده، سالن، بخشهای تجاری و غذاخوری تاسیس خواهد شد. امیدوارم اگر مشکلی پیش نیاید در شش ماهه اول سال آینده کلنگ آغاز این پروژه نیز بر زمین زده شود. در آخر باید این را هم اعلام کنم که با همکاری تعدادی از خیرین خسروشاهی، فرهنگسرایی احداث خواهد شد که قرار بر این است بخشی از این فرهنگسرا بصورت موزه، جهت معرفی خدمات خیرین خسروشاهی در سراسر کشور اختصاص داده شود.
انتهای پیام/
گفتوگو از سعید ایزدی خسروشاهی