حاشیه‌های اکران «به‌ وقت شام» در تبریز با حضور «ابراهیم حاتمی‌کیا»
حاشیه‌های اکران «به‌ وقت شام» در تبریز با حضور «ابراهیم حاتمی‌کیا»
اکران عمومی فیلم «به‌وقت شام» با حضور «ابراهیم حاتمی‌کیا» در تبریز درحالی برگزار شد که خالی از حاشیه‌هایی همچون ترک سالن سینما توسط استاندار آذربایجان شرقی نبود.

عصرتبریز  بهنام عبداللهی: «خورشید در اولین روز جشنواره فیلم فجر امسال، در همه‌جا یک‌جور طلوع نکرد.» این عقیده مردم تبریز شد، وقتی افتتاحیه فیلم فجر در این شهر با سخنرانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان آغاز شد، درحالی که در کلانشهرهایی همچون مشهد با حضور ابراهیم حاتمی‌کیا.

بی‌آنکه مسئولان حرفی از این‌چیزها بزنند، مردم خودشان فهمیدند که «زشت است» ستاره‌ها و بزرگان سینمای ایران، در سینما فلسطین تبریز که هیچ تضمینی مبنی بر پخش بدون قطعی فیلم در آن وجود ندارد، حضور یابند.

چیزی از ماجرای فجر و دلگیری تبریزی‌ها نگذشته بود که «پردیس سینمایی قدس» تبریز بعد از سال‌ها مرمت، باز شد. همان پردیسی که جای خالی‌اش سال‌ها بود در این شهر حس می‌شد؛ اما در مقایسه با پردیس‌های سینمایی که در تهران یا مشهد و… وجود دارند، خوب می‌دانستیم که این پردیس، تنها گشنگی‌مان را برطرف می‌کند؛ وگرنه سیرمان نمی‌سازد.

در همان روزهای گشایش سینما قدس، پردیس سینمایی مجتمع «ستاره باران» هم توسط بخش خصوصی در تبریز افتتاح شد، با چندین سالن و به گفته خودشان با «استانداردهای به‌روز دنیا». این‌ها در آغاز سالی که در آن تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام معرفی شده است، اتفاق افتاد.

حالا همه‌چیز آماده بود تا هزینه‌ها و زحمات چندین‌ ساله برای افتتاح این پردیس‌های سینمایی به بهره‌برداری برسند. «ابراهیم حاتمی‌کیا» گزینه‌ای بود که برای حضور در اکران عمومی فیلمش «به وقت شام» در تبریز انتخاب شد.

آنطور که بنرها و تبلیغات گسترده در کانال‌های تلگرامی و صفحات اینستاگرامی خبر می‌دادند؛ ساعت ۱۷ جمعه ۳ فروردین، حاتمی کیا به «عنوان فرزند خلف آذربایجان» با حضور در سینما قدس در اکران عمومی فیلمش شرکت می‌کرد؛ و در ساعت ۱۹ همان روز، در پردیس سینمایی ستاره‌باران. بلیت‌ها نیز از طریق اینترنت به فروش می‌رسیدند.

تا اینجای کار همه‌چیز ایده‌‌‌آل بود؛ حتی تا آنجایی که حاتمی‌کیا وارد تبریز شد و با امام جمعه این شهر دیدار کرد؛ حتی تا آنجایی که استاندار آذربایجان شرقی و شهردار تبریز برای حضور و تماشای «به وقت شام» راس ساعت ۱۷ در سینما قدس حضور یافتند.

اما آنجایی که استاندار و شهردار و خانواده‌های مدافع حرم (مهمانان ویژه و دعوت‌شده مراسم) فهمیدند که صندلی‌های ردیف جلو هم به فروش رفته‌اند و جایی که آن‌ها برای نشستن در آن دعوت شده‌اند قبلا فروخته شده است، به‌ناچار تصمیم به ترک سالن گرفتند که به گفته حضار در اکران فیلم نیز مشکلاتی به‌وجود آمد.

این‌ها درحالی اتفاق افتاد که در ابتدا صحبت از فروش بلیت‌ها در میان نبود و به‌ یک‌باره مسئولان و متولیان تصمیم به فروش بلیت «تمام صندلی‌ها» گرفته بودند. شاید همین تصمیم یک‌باره بود که باعث شد عده‌ای سر پا به تماشای فیلم بنشینند.

این بدبرنامگی مسئولان را اگر مهم‌ترین حاشیه این اکران بدانیم؛ تقدیم دسته‌گلی از سوی شهردار تبریز به ابراهیم حاتمی‌کیا، یا ازدحام خبرنگاران، عکاسان و عمومی مردم برای استقبال از حاتمی‌کیا در سینما قدس، از جمله اتفاقات خوش‌حال‌کننده بودند اما به گفته خبرنگاران تبریزی، «فرزند خلف آذربایجان» به هیچ وجه حاضر به مصاحبه با خبرنگاران نشد؛ این درحالی است که خبرنگاران انتظار داشتند نشستی مطبوعاتی با او داشته باشند.

بسیاری از سایت‌ها، اکران عمومی «به وقت شام» با حضور «ابراهیم حاتمی‌کیا» را اولین اتفاق فرهنگی تبریز در سال ۹۷ معرفی کرده بودند. به گفته متولیان فرهنگی آذربایجان شرقی، قرار است به مناسبت رویداد «تبریز۲۰۱۸»، ۱۶۲ برنامه فرهنگی و هنری و ورزشی ویژه دیگر در طول امسال در تبریز برگزار شود. چیزی که ما به عنوان اهالی رسانه می‌توانیم بر آن امیدوار باشیم، «به‌خیر گذشتن» ادامه این برنامه‌هاست.