به گزارش خبرنگار عصر، مجید خدابخش امشب در جمع خبرنگاران در تشریح برنامههای سفر رئیس جمهور اظهار کرد: سه شنبه هفته آینده شاهد سفر رئیس جمهور به استان خواهیم بود و این سفر به دو منظور تداوم سفرهای استانی و صورت میگیرد.
وی تصریح کرد: تمام قولهای سفر قبلی رئیس جمهور به غیر از بزرگراه تبریز – مرند – بازرگان اجرایی شده؛ این پروژه نیز در ابتدا قرار بود با سرمایهگذاری سرمایهگذار ترکیه اجرایی شود ولی به دلایلی این سرمایهگذاری صورت نگرفت و در حال حاضر برای قطعه اول پروژه از تبریز تا مرند پیمانکار ایرانی تعیین شده است.
خدابخش یادآور شد: در ارتباط با فعالیتهای دانش بنیان اقدامات مطلوبی صورت گرفته و استان در این عرصه در رتبه ۶ کشور قرار دارد؛ در استان ۸۸ شرکت دانش بنیان وجود دارد که به نسبت جمعیت و انتظارات کم است و ما متعهد شدیم رتبه استان از ششم به دوم ارتقاء یابد.
وی در ادامه صحبتهای خود بیان کرد: دولت از طریق صندوق شکوفایی و نوآوری ۳ هزار میلیارد تومان پول ذخیره کرده تا به صورت تسهیلات به جوانان نخبه فعال در عرصه دانش بنیان اعطاء شود و ی سفر رئیس جمهور تفاهمنامهای بین استانداری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و چند وزارتخانه منعقد خواهد شد تا تبریز به عنوان پایلوت دانش بنیان مطرح شود.
استاندار آذربایجانشرقی اضافه کرد: خوشبختانه تعدای از وزرا نظر مثبتی نسبت به استان آذربایجان شرقی به دلیل سابقه تجاری و کم بودن معوقات بانکی استان دارند به طوری که این نگاه مثبت موجب شد تا کنسرسیوم بانکها برای تامین مالی سه هزار میلیارد تومانی احداث کارخانه ۱۰۰ هزار تنی ذوب مس در سونگون و شهرک صنایع پایین دستی شرکت کنند.
وی افزود: کنسرسیوم دیگر نیز اعلام آمادگی کردند تا تامین مالی اتوبان مرند تا بازرگان را به میزان ۲۵۰۰ میلیارد تومان به عهده گیرند.
استاندار آذربایجان شرقی در خصوص آمار گردشگران ورودی به استان در عید نوروز، گفت: در نوروز ۹۶، حدود ۳۳۱ هزار نفر در هتلهای استان اقامت کرده بودند که این آمار در نوروز ۹۷، به ۴۶۶ هزار نفر افزایش یافت. متوسط ضریب اشغال هتلها در عید سال گذشته ۵۵ درصد بود که عید امسال به ۸۴ درصد افزایش بافته است.
وی در خصوص پروژه احیای دریاچه ارومیه، گفت: اگر دولت آقای روحانی به موضوع احیای دریاچه ارومیه ورود نمیکرد، قطعاً اکنون دریاچه به طور کامل خشک شده بود. تاکنون ۲۲۰۰ میلیارد تومان در سه استان آذربایجان شرقی، غربی و کردستان برای احیای این دریاچه هزینه شده است.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۲۷ برنامه برای احیای دریاچه ارومیه مصوب شده است، اظهار کرد: انتقال آب از رودخانهی زاب، احداث تصفیه خانه تبریز و سایر شهرهای واقع در حاشیه دریاچه و تصفیه خانه ارومیه سه پروژه مهم برای احیای دریاچه است. این پروژهها ۹۰۰ میلیون متر مکعب حجم آب دریاچه را افزایش میدهد.
خدابخش با بیان اینکه ۱۹ کیلیومتر از تونل ۳۴ کیلومتری انتقال آب زاب توسط قرارگاه خاتم الانبیاء حفاری شده است، افزود: خوشبختانه بارندگی امسال نسبت به سال گذشته ۲۶ درصد و در طولانی مدت ۱۵ درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: ۱۱۰۰ میلیارد تومان از اعتبار دریاچه ارومیه برای انتقال آب رودخانهی زاب اختصاص یافته است و در جلسه روز گذشته بازهم درخواست کردیم که برای تکمیل این پروژه اعتبار تخصیص یابد.
خدابخش در پایان با بیان اینکه احیای دریاچه ارومیه مهمتر از هر پروژه دیگری است، گفت: باتوجه به این موضوع، دومین دستگاه «تی بی ام» که برای حفاری تونل خط دو مترو تبریز خریداری شده بود، در پروژه حفاری تونل انتقال آب رودخانهی زاب به کار گرفته میشود.
انتهای پیام/