ادارات در قالب طرح «مفتاح الجنه» به فقرا کمک کنند/ انتقاد از اسراف در مراسمات ختم
ادارات در قالب طرح «مفتاح الجنه» به فقرا کمک کنند/ انتقاد از اسراف در مراسمات ختم
نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان‌‌شرقی گفت: در مساجد و مراسم‌های ختم، دسته گل‌هایی تهیه و تقدیم می‌شوند که چندین میلیون قیمت دارند؛ خرید و اهدای دسته گل‌های میلیونی چه دردی را دوا می‌کند؟

به گزارش خبرنگار عصر، حجت‎الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل‎هاشم در نشست صمیمی با مسوولان دستگاه های اجرایی استان آذربایجان شرقی که در قالب آغاز طرح «مفتاح الجنه» کمیته امداد آذربایجان شرقی با هدف بازدید و دلجویی مسوولان استانی از مددجویان گرد هم آمده بودند، اظهار کرد: طرح مفتاح‌الجنه که توسط کمیته امداد مطرح شده، طرح بسیار ارزشمندی است زیرا ابتکاری است که برای اولین بار اجرا می‌شود و امیدوارم همگی در این کار خیر سهیم باشیم.

وی افزود: ادارات و ارگان‌ها در قالب این طرح می‎توانند در ماه مبارک رمضان به فقرا کمک کنند و مبالغ افطاری و ولیمه‌هایشان را از طریق طرح مذکور به نیازمندان اهدا نمایند.

امام جمعه تبریز یادآوری کرد: ایتام و فقرا حامیانی همچون کمیته امداد و بهزیستی دارند اما در این میان یک سری از افراد بی‌بضاعت، بدون حامی و پشتیبان هستند. به‌واسطه‌ی سهم و حضور‌ ادارات و به تبع آن مدیران ارشد استان در طرح مفتاح الجنه، باری از دوش کمیته امداد و سایر نهادهای حمایتی برداشته می‌‌شود.

نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان‌‌شرقی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این‌که رمضان، ماه بندگی است، تصریح کرد: درک نمودن فقرا در این ماه نوعی تمرین بندگی بوده و یکی از آداب رمضان توجه به فقرا و نیازمندان است.

آل‌هاشم ضمن تاکید به این‌که اگر دست‌به‌دست هم دهیم می‌توانیم از اسراف جلوگیری کنیم، خاطرنشان کرد: جدیدا مشاهده شده که در مساجد و مراسم‌های ختم، دسته گل‌هایی تهیه و تقدیم می‌شوند که چندین میلیون قیمت دارند اما نه به درد اموات می‌خورد و نه بازماندگان آن‌ها؛ خرید و اهدای دسته گل‌های میلیونی چه دردی را دوا می‌کند؟ به‌گونه‌ای که پس از چند ساعت پژمرده شده و دور ریخته می‌شوند؛ این مبالغ را می‌توان صرف خیریه‌ها و نهادهای حمایتی از نیازمندان کرد.

وی با انتقاد از برگزاری مراسمات پرخرج ناهار و شام ختم در رستوران‌های مجلل، هشدار داد: این امر جزء مستحبات نیست بطوریکه طبق روایات، ولیمه دادن مستحب نیست مگر در تولد فرزند، خرید منزل و برگشتن از مکه؛ پس خانواده‌ها به‌جای چنین کارهایی که نه خیری برای دنیا و نه خیری برای آخرت اموات‌شان دارد، سعی کنند مبالغ مورد نظر را به خیریه‌ها و سازمان‌های حامی فقرا و ایتام همچون کمیته امداد اهدا کنند.

امام جمعه تبریز با بیان‌ این‌که اکثر مراجعه کنندگان به بیت مشکل اشتغال دارند، خطاب به مسوولان حاضر در جلسه گفت: بحث اشتغال جوانان نیز موضوعی بسیار نگران کننده است و هرکس در حد مسوولیت و حسب وظیفه‌اش در این امر باید کمک و همراهی ‌کند؛ خداوند به تمام مسوولان عزیز توفیق دهد که فقر را از جامعه ریشه‌کن کنند.

انتهای پیام/