بوروکراسی پیش‌روی زنان؛ مانع فعالیت آنها در صنایع دستی/ تولید صنایع دستی توسط زنان بازی دو سر برد است
بوروکراسی پیش‌روی زنان؛ مانع فعالیت آنها در صنایع دستی/ تولید صنایع دستی توسط زنان بازی دو سر برد است
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس بوروکراسی اداری را یکی از موانع فعالیت زنان در صنایع دستی دانست و گفت: تولید صنایع دستی توسط زنان بازی دو سر برد است.

به گزارش عصرتبریز، محمداسماعیل سعیدی با اشاره به ضرورت استفاده از زنان در تولید صنایع دستی، گفت: سالیان دور بخش عمده‌ای از صنایع دستی در روستاها و به دست زنان تولید می‌شد و این تجارت اقتصاد روستا را رونق می‌بخشید اما در حال حاضر به دلیل بی توجهی نمی‌توان از این ظرفیت و پتانسیل در تولید صنایع دستی استفاده کرد.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی افزود: ۷۰۰ سال پیش در مدرسه ربع رشیدی تبریز ۷۰۰ رشته تحصیلی در ۷ زبان زنده دنیا تدریس می‌شد که بخش قابل توجهی از این رشته‌ها همانند آشپزی، صنایع دستی و… برای زنان بود اما متاسفانه در حال حاضر این پتانسیل مغفول مانده است.

در گذشته بیش از ۴۰ درصد درآمد کشور حاصل هنر زنان در صنایع دستی بود

این نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه در گذشته بیش از ۴۰ درصد درآمد کشور حاصل هنر زنان در صنایع دستی بود، بیان کرد: ۸۰ درصد فرش، قالی، گلیم، ورنی،روسری و صنایع دستی که در کشور تولید می‌شد حاصل زحمت زنان است.

تولید صنایع دستی توسط زنان بازی دو سر برد است

وی با بیان اینکه تولید صنایع دستی توسط زنان بازی دو سر برد است، بیان کرد: در کشور ما زنان، بسیاری از محصولات صنایع دستی را زنده نگه داشته‌اند؛ برخی از صنایع دستی شهرستان اسکو به کشورهای ترکمنستان، تاجیکستان و … صادر می‌شود که این صادرات از یک سو به اشتغال زنان کمک می‌کند و از سوی دیگر ارزآوری بسیاری برای کشور به همراه دارد.

عرضه صنایع دستی به صورت تجاری انجام نمی‌شود

سعیدی با انتقاد از اینکه عرضه صنایع دستی به صورت تجاری انجام نمی‌شود، تاکید کرد: یکی از راه‌های رونق تولید صنایع دستی حمایت از صادرات و رفع موانع گمرکی است همچنین باید مشوق‌های صادراتی درنظر گرفته و از واردات صنایع دستی جلوگیری شود ؛ متاسفانه در کشور ما نه تنها از صادرات صنایع دستی حمایت نمی‌شود بلکه موانع بسیاری نیز در مسیر آن ایجاد می‌کنند.

وی با اشاره به برخی مشکلات زنان تولیدکننده صنایع دستی، خاطرنشان کرد: بیشتر زنان صنایع دستی را در منازل خود تولید می‌کنند درصورتی که این زنان درصدد دریافت مجوز باشند اداره مربوطه از ارائه مجوز خودداری می‌کند و وجود کارگاه‌های مجهز را الزامی می‌داند این در حالی است که آنها توانایی اجاره مکان‌هایی مجهز برای تولید را ندارند بنابراین ناچارند تولید محصولات صنایع دستی را رها کنند؛ بایستی بوروکراسی اداری را کاهش داد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس معتقد است در صورتی که از نیرو و هنر زنان مجدد در صنایع دستی استفاده شود در حوزه های ارزآوری و اشتغال شکوفایی جدیدی ایجاد می‌شود.

انتهای پیام/