به گزارش خبرنگار عصر، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آلهاشم در خطبههای نماز عبادی و سیاسی جمعه تبریز با اشاره به توهین مجدد ترامپ به ملت قهرمان ایران، اظهارداشت: در روزهای اخیر رئیسجمهور آمریکا بار دیگر در اظهاراتی موهن و بهدور از ادب ملت ایران را مورد توهین قرار داده و آنها را تروریست خطاب کرده است.
وی افزود: این اولین بار نیست که ترامپ و مقامات آمریکایی، ملت مسلمان ایران را بهدلیل پیگیری آرمانها و حرکت در راه اهداف متعالیشان مورد توهین قرار میدهند البته آخرین بار نیز نخواهد بود.
خطیب جمعه تبریز، سابقهی آمریکا در حمایت و ترویج تروریسم را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: سابقه آمریکای جنایتکار در موضوع تروریسم و حمایت از آن از روشنایی خورشید هم روشنتر است و سخن گفتن از این موضوع مثنوی هفتاد من کاغذ میباشد.
آلهاشم گفت: اساساً شکلگیری این کشور [آمریکا] در محیط جغرافیاییاش با ترور و تروریسم صورت گرفته که بومیان و سرخپوستانِ بومی را باید اولین قربانیان آن دانست. سراسر تاریخ نهچندان طولانی آمریکا و دوران ابرقدرتی آن با تروریسم عجین است و در تاریخ معاصر دهها و صدها مورد از ارتکاب اعمال تروریستی توسط این دولت ثبت شده که انجام اعمال مصداق تروریسم و حمایت از تروریستها در نقاط مختلف جهان را میتوان مثال زد؛ ژاپن، ویتنام، افغانستان، عراق و سراسر منطقهی خاورمیانه و حتی ایران تنها نمونههایی از قربانیان تروریسم آمریکاییست.
وی با بیان اینکه سبقه آمریکا در حمایت از تروریست چیزی نیست که بتوان پنهان کرد یا نیاز به اثبات آن باشد، یادآور شد: پس از خروج یکجانبه ایالات متحده آمریکا از برجام، ترامپ و سایر مقامات این کشور همواره روی این نکته مانور داشتند که هدف تحریمها ملت ایران نیست و حساب ملت را از دولت جدا کردهاند حال چگونه میتوانند این تناقض را پاسخ دهند؟ بالاخره ملت ایران شایسه تروریست خطابشدن و تحریم و فشار هست یا نیست؟ اگر نسبت مردم و نظام از هم جداست باید ببینیم که چرا مرتباً این شعار را تکرار میکنند.
آلهاشم بیان کرد: آنها با ریاکاری، مدام ژست طرفداری از ملت ایران را میگیرند اما درست همزمان با این توهین اخیرشان به ملت ایران، ترامپ با وقاحت مثالزدنی از رژیم صهیونیستی و سعودی بطور آشکار حمایت میکند و از اقدام به ترور یکی از همشهریانش توسط آلسعود در ترکیه میگذرد؛ اقدامی که حتی دستگاههای اطلاعاتی آمریکا طراحی و اجرای آن را با دستور ولیعهد سعودی تائید کردند بطوریکه جای ابهامی برای افکار عمومی در این خصوص نمانده اما ترامپ بدون اشاره به این موضوع از سعودیها تشکر میکند.
وی ادامه داد: اینها تنها نمونهای از رفتار آمریکا در حمایت از تروریسم است؛ آنها باید بدانند که بین ملت ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هیچ جدایی وجود ندارد و پرداختن به این قبیل اقداماتِ بیاساس، موجب سرافکندگی خودشان در پیشگاه تاریخ و افکار عمومی جهان خواهد بود.
نماینده ولیفقیه در آذربایجانشرقی با اشاره به سفر وزیر خارجه انگلیس به تهران و صحبتهای سخیف و طلبکارانه وی، اظهارکرد: وزیر امور خارجه انگلیس قبل از ورود به تهران طی اظهاراتی در مصاحبه با روزنامه «گاردین» خواستار آزادی یک زندانی ایرانی – انگلیسی شده بود که به جرایم امنیتی در زندان است. وی با اشاره به وضعیت افراد دو تابعیتی گفته که داستانهای ناراحتکننده بسیار زیادی از این خانوادهها شنیدهام!
وی افزود: طلبکاری وی [وزیر خارجه انگلیس] در حالی است که در بحث برجام، انگلیس همراه دو کشور فرانسه و آلمان باید پاسخگو باشند که چرا پس از هفت ماه هنوز به عهد خود در خصوص حفظ برجام بدون آمریکا عمل نکردهاند؟ از سویی انتظار میرفت که وزارت امور خارجه ایران فهرستی از توقعاتمان را در این سفر به طرف اروپایی اعلام کنند چراکه سیاست مماشات بیش از حد با اروپا به این منتهی شد که آنها هر روز لیست سیاه و اعمال فشارهای خود علیه ایران را ادامه میدهند.
آلهاشم با تأکید به اینکه ایران باید طلبکار باشد نه انگلیس، متذکر شد: نگاه طلبکارانه وزیر خارجه انگلیس در این سفر، حجت را برای تمام مسوولان کشورمان تمام کرد که راه حل برونرفت از مشکلات در خارج از کشور نیست اگرچه سیاست ارتباط با خارج و دیپلماسی باید رویکرد و نصبالعین دولت باشد اما قطعاً همواره راهگشا نخواهد بود.
امام جمعه تبریز، در بخش دیگری از خطبهها با اشاره به سفر هفته گذشته رئیسجمهور عراق به ایران با ذکر پنج نکته درخصوص این سفر گفت: سفر آقای «برهم صالح» به تهران شکست عملی سیاست منزویسازی ایران توسط آمریکا و متحدانش است؛ دوم اینکه آقای صالح علاوه بر اینکه عضوی از حزب اتحادیه میهنی عراق است که ارتباط خوبی با ایران دارد، چهرهای مقبول و معتدل در جریانات عراق محسوب میشود.
وی، با اشاره به اینکه مهمترین توصیههای حضرت آیتالله خامنهای در دیدار با رئیسجمهور عراق عبارت بود از حفط اتحاد ملی عراق، توجه به مرجعیت، شناخت دوست و دشمن، ایستادگی در مقابل دشمن و لزوم حفظ همکاریها، افزود: زمینههای همکاری ایران و عراق را میتوان در چهار حوزه اقتصادی، تجاری، بازسازی و توسعه زیرساختها و نظامی و امنیتی تعریف کرد که برای هر دو طرف سود متقابل و منفعت دارد.
آلهاشم در خاتمه گفت: مهمترین چالشهای موجود بر سر راه روابط حسنه ایران و عراق را میتوان عامل فشار و تحریم آمریکا و همچنین تحرکات ایضایی رقبای منطقهای مانند سعودی عنوان کرد.
انتهای پیام/م