احمدعلیرضا بیگی، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی امروز مهمان اتاق خبر عصرتبریز بود. وی درباره روند انتخاب استاندار جدید آذربایجانشرقی، اظهارکرد: اساساً باید اصل تفکیک قوا را رعایت کنیم؛ نمایندگان مجلس وقتی به انتصابات ورود پیدا میکنند، از انتصاب مدیران کل گرفته تا استاندار، در واقع مرزها را از بین میبرند و در مقام نمایندگی مردم و تامین خواستهها و دفاع از حقوق آنان ناکام میشوند.
وی با اشاره به تغییر و تحولات در سطح مدیران کل و رؤسای سازمانهای استان پس از انتخابات ریاستجمهوری سال ۹۶، افزود: زمانی در مجلس دیدیم لیستی از مدیران کل راهوشهرسازی، جهادکشاورزی، منابع طبیعی، ورزشوجوانان، آب منطقهای و … که مقرر شده بود تغییر یافته و افراد جدیدی جایگزین شوند، تهیه شده و برای نمایندگان آوردند تا نظر ما را نیز در این خصوص جویا شوند.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس، بیان کرد: من در همان جلسه به همکارانم در مجمع نمایندگان گفتم که وارد این مسائل نشوند و اجازه دهند که دولت فرد مدنظرش را انتخاب کند و شما در مقام نمایندگی مجلس اولاً از این افراد حمایت کنید و ثانیاً مطالبهگر باشید و حقوق مردم و انجام هرچهبهتر وظایف را از مدیران طلب کنید؛ اگر قرار باشد که شما [نمایندگان] مدیران را انتخاب نمایید باید تمام انرژیتان را صرف حمایت از عملکرد این مدیران کنید و در این صورت دولت در برابر عملکرد ضعیف این افراد بهراحتی اعلام میکند که نمایندگان مردم این افراد را بهکار گماشتهاند نه ما!
بیگی، با بیان اینکه تحت هر شرایطی نمایندگان همواره با دولت چالشهایی دارند، تصریح کرد: بنده از نمایندگان خواستم که اجازه دهند دولت کارش را انجام دهد و دیدید که همان زمان صحبتهایم را منتشر کردم مبنی بر اینکه من به این افراد توصیه کردهام که از این کارها دست بردارند؛ اما بر این امر مصر بودند کمااینکه هر کدامشان [نمایندگان] دست یک فرد را گرفتند و نزد فلان وزیر و رئیس سازمان میبردند که پستهای مدیرکل و … بگیرند؛ اینها حرکات شایستهای نیست چرا که نمایندگان باید متانتشان را حفظ کنند.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس ادامه داد: در بحث انتخاب استاندار آذربایجانشرقی نیز چه در انتخاب آقای خدابخش و بعد آقای پورمحمدی، باز هم توصیهام به نمایندگان استان این بود که اجازه دهند دولت کارش را انجام داده و فرد مورد نظرش را انتخاب کند و بعد نیز مسوولیت این انتخابش را برعهده گیرد.
وی با تأکید بر اینکه نمایندگان نمیتوانند استاندار را انتخاب کنند و انتخاب استاندار وظیفهی دولت است، توضیح داد: پس از آن دولت باید به استاندار اختیاراتی داده و از وی پشتیبانی کند و به تبع آن استاندار انتصابی نیز پاسخگوی وظایفی باشد که برعهده او نهاده شده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به اینکه اسامی مختلفی در مجمع نمایندگان مطرح شده بود، گفت: بازهم خواهش من این بود که اجازه دهیم دولت خود انتخاب کند چراکه اگر دولت فهیم باشد، فرد مورد نظرش را برمیگزیند و بهدنبال جانفدایی خواهد بود که مسوولیت نمایندگی دولت را در استان برعهده گیرد.
او ضمن تاکید بر اینکه این فرض اشتباهی است که بگوییم دولت بایستی فرد مورد نظر ما را استاندار کند، عنوان کرد: در بحث انتخاب استاندار جدید آذربایجانشرقی نیز همینطور شد؛ روز سهشنبه هفته گذشته آقای پورمحمدی را به مجمع نمایندگان استان آوردند و گفتند که گزینهی وزارت کشور ایشان است و فردا (چهارشنبه) نیز در هیات وزیران حکم استانداری وی تایید خواهد شد و در آخر نیز همه گفتند «الله مبارک السین».
بیگی، در پاسخ به این سوال که پیشبینیتان در خصوص آینده مدیریتی استاندار جدید آذربایجانشرقی چیست؟ گفت: البته من آقای پورمحمدی را فردی فهیم، نجیب، متین و علمی میشناسم و تمام محسناتی که بهعنوان فضیلت میتوان در نظر گرفت در پورمحمدی متجلی است اما شرایط کنونی، شرایطی نیست که این فرد با این مشخصات بتواند در این صحنه ایفای نقش کند.
وی با بیان اینکه بهعنوان نماینده مردم برای آقای پورمحمدی آرزوی موفقیت میکنم، خاطرنشان کرد: دولت نیز نماینده مردم است؛ هماکنون فرد مورد نظرش را انتخاب کرده و در رأس استانِ بزرگ و پراهمیت آذربایجانشرقی قرار داده اما اداره کردن آذربایجانشرقی، جوابدادن به مطالبات مردم و مدیریت شرایط موجود انرژی بسیار بالایی را میطلبد که باید شرایط کنونی دولت را نیز به این موارد اضافه کنیم.
بیگی با بیان اینکه یک نوع از همگسیختگی در دولت وجود دارد، یادآور شد: ضمن اینکه دولت به مدیران استانیاش کمترین اختیارات را واگذار کرده و مانور و انعطاف آنها در حداقل قرار گرفته، از داخل نیز دچار چالش است و بهترین نشانهی چالش این است که همان فردی که میگفت نمیگذاریم کسی گرسنه بماند کمتر از دو ماه بعد اذعان میکند که من در این دولت هیچکارهام و حتی نمیتوانم منشیام را عوض کنم.
وی در پاسخ به این سوال که چرا اختیارات استانداران دولت روحانی کم است؟ اظهارداشت: چون دولت، چابک و چالاک نیست و هر چرخِ سیستم دولت به یکسویی میراند و بخشنامهها و آئیننامههای متناقضی صادر میشود که این نابسامانیها را در اعلام قیمت ارز، تخصیص ارز، خصوصیسازی، سیاستخارجی و حتی سخنان وزیر خارجه کشور مشاهده میکنیم؛ این مسائل نشان میدهد که محوریت واحد، استراتژی و یک راهبرد اصلی در فعالیتهای دولت حاکم نیست.
استاندار سابق آذربایجانشرقی با اشاره به اینکه اختیارات من در زمان استانداری عین اختیارات رئیسجمهور بود، تصریح کرد: من میتوانستم اراضی دستگاههای دولتی را از طرف دولت خطکشی کرده و در اختیار مسکن مهر قرار دهم و یا میتوانستم با روسیه، کشورهای منطقه قفقاز و سایر همسایگان استان ارتباطات بینالمللی برقرار کنم.
وی در پایان تاکید کرد: چون دولت اختیارات لازم را بر استانداران تفویض نمیکند پس میتوان نتیجه گرفت که استاندار جدید آذربایجانشرقی نیز موفقیت قابل توجهی کسب نخواهد کرد.
انتهای پیام/م