قانون تنفس ۱۰ ساله جنگل‌های شمال، باعث هجوم دلالان به منطقه ارسباران شد
قانون تنفس ۱۰ ساله جنگل‌های شمال، باعث هجوم دلالان به منطقه ارسباران شد
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: با اجرای قانون تنفس ۱۰ ساله جنگل‌های شمال کشور، واسطه‌ها و دلالان برای تأمین چوب آلات به دیگر مناطق کشور هجوم آورده‌اند که منطقه ارسباران یکی از مهم‌ترین مقاصد دلالان بود.

به گزارش عصرتبریز، حمید قاسمی ظهر امروز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در منطقه ارسباران ۸۶ هزار هکتار منطقه حفاظت‌شده در تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان است و وظیفه ما در این مناطق حفاظت از گونه‌های گیاهی و حیوانی است.

وی بابیان اینکه طی روزهای اخیر همکاران حفاظت محیط زیست خداآفرین ۴ دستگاه خودروی حامل درختان قطع شده را توقیف کرده‌اند افزود: در بین محموله خودروهای توقیف‌شده تنها چند درصدی از درختان قطع شده از درختان جنگلی بوده است.

وی تأکید کرد: با اجرای قانون تنفس ۱۰ ساله جنگل‌های شمال کشور، واسطه‌ها و دلالان برای تأمین چوب آلات به دیگر مناطق کشور هجوم آورده‌اند که منطقه ارسباران یکی از مهم‌ترین مقاصد دلالان بود، متأسفانه گروهی مافیایی برای منافع خود به مردم جهت خرید درختان پیشنهاد قیمت‌های چند برابر را می‌دادند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص اینکه آیا تخریب‌هایی که معادن در منطقه ارسباران داشتند مانع از ثبت جهانی آن شده است، گفت: ما مجوز آن‌چنانی برای استخراج معادن در ارسباران نداده‌ایم لذا موضوع ثبت جنگل‌های ارسباران از سال ۵۴ به‌عنوان ذخیره‌گاه به ثبت رسیده و میراث فرهنگی قصد داشت جنگل‌های قره‌داغ را به‌عنوان میراث طبیعی ثبت جهانی کند.

قاسمی ادامه داد: توسعه اراضی کشاورزی و معادن از جمله عواملی بودند که در ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران مشکلات را به وجود آوردند و نکته قابل‌ذکر دیگر این است که بر اساس قواعد بایستی معادن بعد از تخریب‌ها نسبت به احیای مراتع و جنگل‌ها اقدام کنند که متأسفانه تاکنون به وعده‌هایشان در احیای نقاط تخریب‌شده به عهد خود وفا نکرده‌اند.

وی در پایان سخنان خود با قدردانی از حساسیت مردم منطقه قره‌داغ و رسانه‌ها نسبت به قلع و قمع درختان خاطرنشان کرد: قطع گسترده درختان در منطقه ارسباران اقدامی متأثرکننده بود و ما به‌عنوان متولیان محیط زیست از این بابت نگرانیم.

انتهای پیام/